Windows 9 bus anonsuota konferencijoje BUILD 2014  (12)

Informacija apie tai, kad Microsoft 2015 m. pavasarį išleis stambų atnaujinimą kodiniu pavadinimu Threshold savo sistemoms Windows, Windows Phone ir Xbox, pasirodė dar 2013 m. gruodžio mėnesį.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Žinomas tinklaraštininkas Paul Thurrott publikavo daugiau naujienų apie naujos Microsoft operacinės sistemos ruošimo procesą.

Remiantis informacija, gauta iš šaltinių kompanijos viduje, Threshold turės ne tik klaidų pataisymų, tačiau ir architektūrinių pakeitimų, todėl visos sistemos, kurios bus atnaujintos šio projekto metu, gaus naujus pavadinimus.

Šiuo metu nepriimta jokių sprendimų apie jų pavadinimus, tačiau kompanijoje linkstama prie Windows 9 ir Windows Phone 9. Pagrindinė Treshold kūrimo stadija prasidės per artimiausias keletą savaičių, po to konferencijoje BUILD 2014, kuri prasidės balandžio 2 d., Microsoft surengs oficialią prezentaciją. Tiesa, tai nebus pilnavertis anonsas.

Kalbėdamas apie naujoves, šaltinis pranešė, jog bus pergalvota vartotojo sąsaja, kurią galima įvardinti kaip Metro 2.0. Sistemų kūrimo metu bus akcentuojama ne stacionari Windows, o mobili Windows Phone bei konsolinė XBOX, nes būtent čia Microsoft sutinka ypač aštrią konkurenciją.

Konferencijoje BUILD kompanija ketina papasakoti tik apie stacionarią ir planšetinę Windows versijas, tuo tarpu telefonams ir konsolėms skirta redakcija gali būti atidėti netgi iki kitų metų, kadangi, greičiausiai, laukiama Nokia padalinio perėmimo proceso užbaigimo ir Stephen Elop atėjimo, kuris ir turėtų kuruoti mobilios platformos kūrimą.

Šiuo metu Microsoft pagrindinė užduotis yra restruktūrizacijos proceso užbaigimas, o taip pat naujo generalinio direktoriaus paskyrimas. Šiuo atveju daugiau informacijos turėtų paaiškėti vasario mėnesį, kuomet galutinai apsispręs Microsoft direktorių valdyba.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(0)

Komentarai (12)