Microsoft pripažino, kad jos antivirusinė Security Essentials – nieko gero  (14)

Kartais atrodo, kad nustebinti jau nelabai įmanoma, tačiau pasirodo, kad galima, ir net ne vieną kartą iš eilės. Štai kompanija Microsoft oficialiai pripažino, kad plačiai reklamuojama antivirusinė programa Security Essentials, kuri kiek kitokiu pavadinimu reziduoja Windows 8, daugiau nėra konkurentu tokiems garsiems prekiniams ženklams, kaip, pavyzdžiui, Kaspersky, ESET, Symantec ar BitDefender.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokie žodžiai turėjo nustebinti nė vieną saugumo ekspertą ir kompiuterių naudotoją, kurie nuolat girdėjo iš Microsoft, kad po MS Security Essentials pasirodymo Windows sistemų saugumo lygis pakeltas į naujas aukštumas, o tarp eilučių užsiminta, kad ši nemokama antivirusinė leis apsieiti be kitų kompanijų sprendimų.

Ekspertai dabar spėlioja, kas gi nutiko korporacijai Microsoft: galbūt dėl vykdomos restruktūrizacijos ėmė keistis politika, o galbūt įtakos turėjo ne vienerius metus publikuojami testai, kuriuose Security Essentials nuolat atsidurdavo „turnyrinės lentelės“ apačioje, o gal Microsoft tiesiog nusibodo nuolat ginčytis, jog taikoma „neteisinga‘ metodika…

Kaip ten bebūtų, tačiau Microsoft nusprendė atsisakyti savarankiškos kovos su virusais ir kitais „blogų berniukų“ sukurtais kenkėjais, o labiau atsiduoti bendradarbiavimui su antivirusinių gamintojais, kuriems nereikia blaškytis ir kariauti keliais frontais.

Praktikoje tai reikš, kad Microsoft ir toliau seks situaciją programinės įrangos kenkėjų srityje, tačiau informaciją apie pavojus perduos partneriams. Bet kokiu atveju, Security Essentials ir toliau išliks integruota antivirusine programa tiek Windows 8, tiek ir būsimoje Windows 8.1, tačiau dabar korporacija susitaikė su faktu, jog jos antivirusinė – jokia panacėja, o tik bazinė antivirusinė, kuri neprilygsta garsiems konkurentams.

Microsoft pripažino, kad į savo antivirusinės programos plėtrą investavo labai daug pinigų ir laiko, kad ši kuo geriau pasirodytų ne tik testuose, tačiau ir kiekvieno vartotojo kompiuteryje. Tačiau dabar yra taip, kaip yra. Galbūt ateityje viskas vėl keisis, tačiau dabar, panašu, korporacija nepasiruošusi plėtoti savo antivirusinės ir padaryti jos visaverčiu saugumo sprendimu.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(14)
(1)
(4)

Komentarai (14)

Susijusios žymos: