Microsoft kuria planus, kaip kuo greičiau numarinti Windows XP  (7)

Šių metų liepos mėnesį kompanija Microsoft paskelbė savo tikslą, kuris numato, jog iki 2014 metų balandžio mėnesio, kai baigsis Windows XP palaikymas, šios OS rinkos dalis turėtų sumažėti iki 10%. Nuo to momento praėjo virš dviejų mėnesių, tačiau situacija praktiškai nepasikeitė, o tai privertė Microsoft peržiūrėti savo planus.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Microsoft duomenimis, dabar Windows XP rinkos dalis sudaro 21%, ir tai beveik sutampa su StatCounter pateikiamais duomenimis – 20,58%. Naujas tikslas numato, kad iki kitų metų balandžio Windows XP rinkos dalis turi sumažėti iki 13%. Tiesa, tam reikalui reikės smarkiai padirbėti: vien Kinijoje daugiau nei pusė visų asmeninių kompiuterių veikia su Windows XP, Indijoje šis rodiklis sudaro 31,93%. Argentinoje – 30,9% ir t.t.

Naujasis tikslas buvo pagarsintas Microsoft vadovybės susitikime su finansų analitikais. Ten pat buvo paliestas operacinės sistemos Windows RT ateities klausimas. Kadangi rinkoje jau pasirodė energetiškai efektyvūs Haswell ir Atom (Bay Trail) procesoriai, analitikai abejoja, ar tikslinga toliau plėtoti ARM sistemoms pritaikytą operacinę sistemą.

Microsoft operacinių sistemų vadovo Terry Mayerson teigimu, kompanija seka tendencijas, kaip kinta platformų procentinės dalys šiuolaikiniuose išmaniuosiuose telefonuose, o kartu ruošiasi išleisti naujų planšetinių kompiuterių ir planšetofonų su ARM platforma. Kompanijos tikslas – unifikuota mobili operacinė sistema su vieninga vartotojo sąsaja, vieningais programavimo instrumentais ir vieningomis programomis.

Microsoft ryžosi papasakoti ir apie kompanijos pajamų struktūrą, o tai daroma labai retai. 55% jos pajamų gaunama iš stambaus verslo segmento, ir tik 20% iš vartotojų. Dar 19% atneša pajamos iš OEM gamintojų. Smulkaus ir vidutinio verslo segmentas uždirba apie 6% visų Microsoft pajamų.

33% pajamų atneša Office padalinys, 26% – Servers & Tools, 25% – Windows padalinys. Entertainment & Devices, kuriam priklauso ir Xbox, atneša 13% visų pajamų. Bing ir online veikla – 4%. Kalbant apie pasaulio regionus, 44% pajamų uždirba Šiaurės Amerika.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (7)

Susijusios žymos: