Xbox One pardavimai kompanijai Microsoft atneš $1 mlrd. nuostolių  (0)

Nežiūrint į rekordinius pardavimus, kuriuos pasiekė Xbox One, kompanija Microsoft bent jau artimiausiu metu negalės gauti pelno iš naujos kartos konsolių. Tai verčia eilę analitikų rekomenduoti programinės įrangos gigantui atsikratyti žaidimų padalinio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos Nomura Securities analitiko Rick Sherlund, ypač akylai sekančio Microsoft veiklą, manymu, amerikiečių korporacijos nuostoliai iš Xbox One pardavimų šiemet sudarys apie $1 mlrd. Tiesa, šis rodiklis dabar yra dvigubai mažesnis, nei Rick Sherlund kalbėjo anksčiau.

Analitiko teigimu, prasidėjus naujų konsolių prekybai, jos visuomet yra nuostolingos, kadangi gamintojai suskaičiuoja išlaidas marketingui, tyrimui ir plėtrai. Po kurio laiko verslas pradeda atsipirkinėti, kadangi gamybinės išlaidos krenta dėl kiekių didinimo bei komponentų kainų mažėjimo.

Rick Sherlund prognozuoja, jog iki metų pabaigos Microsoft gali realizuoti apie 4,2 mln. Xbox One egzempliorių. Specialisto teigimu, tai yra gana optimistinis rezultatas, atsižvelgiant į didžiulę konkurenciją iš Sony PlayStation 4 pusės, nedidelę pardavimų geografiją ir problemas konsolės starto metu (ypač daug kritiko sulaukė Blu-ray įrenginys).

Kompanijos Nomura Securities analitikas rekomenduoja Microsoft atskirti žaidimų konsolių padalinį nuo pagrindinės korporacijos, kadangi šio verslo sėkmei didelį pavojų kelia išmanieji telefonai ir planšetiniai kompiuteriai. Vis dažniau galima girdėti apie tai, jog vietoj konsolių vartotojai renkasi mobilius įrenginius, kuriems kuriama vis daugiau žaidimų. Ar įsiklausys Microsoft į analitiko rekomendacijas, parodys tik laikas.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(6)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: