Microsoft pasiruošusi išleisti alternatyvą akiniams Google Glass  (0)

Nors korporacija kiek pavėlavo į išmaniųjų telefonų „laivą“ ir per vėlai išleido mobilią platformą Windows Phone, tačiau dėvimų kompiuterių segmente ji neketina nusileisti savo pagrindiniams konkurentams Google, Apple ir Samsung. leidinys The Wall Street Journal praneša, kad programinės įrangos gigantas aktyviai testuoja papildytos realybės akinius, kurie tapti alternatyva Google akiniams Glass.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Toks žingsnis neturėtų būti netikėtas, kadangi kompanijos Gartner analitikų teigimu, dėvimos elektronikos rinkos apimtis 2016 m. pasieks $10 mlrd. Praėjusį mėnesį kompanija Samsung pristatė savo „išmanųjį“ laikrodį Gaalxy Gear, kuris gali naudoti savo nuosavas aplikacijas ir sąveikauti su kai kuriais Galaxy serijos išmaniaisiais telefonais. Sony taip pat aktyviai bando plėtoti savo laikrodžius Smartwatch.

„Technologijų kompanijos negali sau leisti ilsėtis“, – mano kompanijos Canalys analitikas Daniel Matte. „Tačiau įrenginių gamintojai susidurs su eile sunkumų, įskaitant griežtus reikalavimus energijos suvartojimui, ribotam funkcionalumui ir eilei sensorių“.

Daniel Matte yra įsitikinęs, jog išmanieji akiniai didžiąja dalimi yra nišiniai produktai, ir taip bus mažiausiai artimiausius 3-5 metus. Google Glass akiniai, kurie plačiojoje rinkoje turėtų pasirodyti jau kitąmet, gali būti gana sėkmingi tokiose srityse, kaip saugumas ir medicina.

Ne mažiau svarbiu sėkmės faktoriumi taps ir teisinga kainodara. Kompanijos Topology Research analitikas Jason Tsai teigia, kad dėvimų kompiuterių mažmeninė kaina vis dar per didelė, kad pritrauktų eilinį vartotoją.

Priminsime, kad pirmoji (ribota) Google Glass akinių partija buvo pardavinėjama už $1500, tuo tarpu išmaniųjų telefonų kaina svyruoja $100-400 diapazone. „Kad vartotojai būtų sudominti, gamintojai turės mažinti dėvimos elektronikos kainą“, – mano Jason Tsai.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(7)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: