JAV karinis laivynas nuo vasaros bus apsiginklavęs lazeriais

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

immortallt 2014-02-20 16:09
O railgun'ui gi reikia kas kelis šūvius keisti "bėgius", kuriuose kiek žinau ir neblogai platinos yra. Ar jau kažką sugalvojo geriau?
kionig 2014-02-20 22:57
Nejaugi ten platinos yra nors kiek? Rečiausio elemento, kurio rinkos kaina kosminė. O tas visas railgunas netektų prasmės, noint tokią brangią įrangą sukišt į laivą.
immortallt 2014-02-21 00:00
Kažkokį video buvau žiūrėjęs, kaip pristatymą ginklo (besidarbuojant kažkur peržiūrėjau), tai jie patys įvardijo, kaip trūkumą, kad reikalinga platina padengti kažką ir susidrožia danga per 4-5 šūvius. Tiesa, iš plieno plokštės, kaip taikinio, nieko nelikdavo. Sprogimas, atrodo trotilo kalnas sprogtų, o degių elementų - 0.
kionig 2014-02-21 01:00
(PtAl), kuris naudojamas reaktyviniuose varikliuose dengti turbinų mentėms dėl aukšto atsparumo karščiui, oksidacijai. Žodžiu, giliai neknisau, labai trumpai apibūdinau, o jei kas žino tiksliau, tegu prideda Bet apskritai - pastaba gera Dėl kainos.. Tai manau, kad ne brangios medžiagios, bet elektros energijos poreikis kiša labiausiai koją. Na ir aišku tokios utopinės sistemos pajėgumas anaiptol nėra "kalnas trotilo", bet dar kiek tai atsilieka nuo įprastų balistinių sistemų.
immortallt 2014-02-21 01:53
Gali būti, klausiau angliškai, chemija irgi nėra mano sritis. Na tokio ginklo tikslas nėra "collateral damage", o sunaikinti taikinį. Turint omeny, kad ten degių medžiagų nėra, tai sprogimas efektingas Na o dėl elektros sąnaudos, o superchargeriai netinka? Pasikrauni pvz kokiem 20 šūvių ir gerai. Arba jei tokius montuoti į didesnius laivus, tie patys lėktūvnešiai gynybai/nuotoliniam puolimui, taigi jie su keliais mini atominiais reaktoriais, ypač naujasis, kuris bus su elektromagnetinėm juostom lėktuvus kelti.