„Windows“ skylių per metus padaugėjo dvigubai. Labiausiai skylėta – „Windows 8“  (2)

Programinės įrangos saugumo problemas tirianti bendrovė „Secunia“ paskelbė metinę ataskaitą apie 2013 m. aptiktas programinės įrangos gaminių saugumo spragas „The Secunia Vulnerability Review 2014“. Šioje apžvalgoje buvo nagrinėtos 50 asmeninių kompiuterių rinkoje labiausiai naudojamų operacinių sistemų ir taikomųjų programų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak bendrovės atstovų, 24 proc. visų šioje programinėje įrangoje 2013 m. aptiktų saugumo spragų yra bendrovės „Microsoft“ produktuose. Pranešama, kad pernai operacinėse sistemose „Windows 7“ ir „Windows XP" aptikta dvigubai daugiau pažeidžiamumų, nei 2012 m.

„Secunia“ skelbia, kad pernai buvo atrasti 102 „Windows 7“ OS pažeidžiamumai, o 2012 m. jų buvo 50. „Windows XP“ pažeidžiamumų pernai buvo aptikta 99, prieš metus – 49.

Skelbiama, kad 86 proc. pažeidžiamumų, aptiktų 50 populiariausių programinės įrangos produktų, buvo „užlopoma“ tą pačią dieną išleistais klaidų ištaisymais. „Secunia“ pastebėjo, kad laiko tarpas nuo saugumo spragos aptikimo iki jos ištaisymo pateikimo 2013 m. ir toliau mažėjo.

„Secunia“ 2013 m. „Top 50“ programinių produktų sąraše yra tik 10 iki šios dienos neužlopytų ir aktyviai naudojamų pažeidžiamumų, sakoma bendrovės pranešime.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(0)
(0)
(0)

Komentarai (2)