Krymo okupacija gynybos eksperto akimis: tai kelia ir pasigėrėjimą, ir siaubą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

perihellis 2014-03-05 14:20
kiek mano istorijos žinos teisingos nežinau, bet Britai Sirijos konfilkte atsisakė dalyvauti dėl to, kad tai istoriškai ne jų įtakos zona. Gal kas patikslins?
Ernestass 2014-03-05 15:01
Smagu matyti protingą žmogų galinti tinkamai analizuoti situaciją. Mane gana nuliūdino vakarų reakcija. Lietuvos ir Lenkijos atsakas buvo gan nuspėjamas, kvailas ir beprasmis. Obama tik patvirtino Putino skaičiavimus. Jis silpnas ir nesugebantis sukurti stiprios opozicijos. Ir bendrai, daugumos politikų reakcija nebuvo labai jau sofistiška. Ypač tokių banginių reakcija kaip Merkel mane labai nuvylė: http://www.telegraph.co.uk/news/worldne ... ality.html Jei kas prarado realybės suvokimą tai tik vakarai. Jiems dar reikia laiko suvokti, kad ši invazija yra labai gerai suplanuota, jai ruoštasi ilgai ir pasirinktas laikas bei situacija yra idealios. Kažkokie pagąsdinimai Putino tikrai neprivers jau praktiškai atiduoti jo valdomą Krymą. Vakarai padarę tiek klaidų, kad bet kokia pergalė prieš Putina jau istorija. Dabar beliko tik mažinti padarytą žalą. Žinoma, galime pasvajoti, kad staiga Putinas persigalvos ir apleis planą kurį tiek laiko kūrę bei tobulino. Kad jis išsigąs nuspėjamos vakarų reakcijos ir nusižemins save prieš pasaulį kai rankose jisai turi visus kozerius. Kol kas man netgi darosi sunku sužvejoti ir sekti visas Putino iniacityvas bei vakarų ,,reakcijas" į tai. Bet žinoma, tikėkimės, kad jis pavargs vis beužimdamas vis geresnę poziciją ir bandys su vakarais ieškoti kompromiso kuris jam nieko naudingo neduos.
ra2 2014-03-05 15:14
Ernestass 2014-03-05 16:09
Jei dėl ekonominio spaudimo, tai Europa tiek pat priklausoma yra ir nuo Rusijos. Ypač kai jos ekonomika dar tokioje vargioje padėtyje yra, ji tikrai nenorėtų pradėti ekonominio karo su Rusija. Be to, istoriškai žinoma, kad Rusija yra labai atspari skausmui. Ar tikrai norime išbandyti meškos ištvermę? Diplomatinis spaudimas atrodo Putino neveikia. Jei ir kokia reakcija buvo, tai tik pasišaipė Putinas iš vakarų "spaudimo". Ir ne veltui: kokia nauda iš diplomatijos jei kitos šalys pastoviai ignoruoja tavo interesus? Gal vakarai ir nesupranta, bet Putinas tikrai žino kokią vertę turi jėgos politika ir su laiku patys vakarai grįš derėtis kai kita alternatyva- šaltasis karas kurio sąjungininkai dabar negali sau to leisti ir kažin ar apskritai turi valios jį kariauti. Ir kartu, Rusija turi labai tvirtą pozicija Ukrainoje. Vakarai padarę didžiulę klaidą pripažindami nelegalią Ukrainos valdžią ir dabar Maskva šitą tikrai išnaudos. Su SSRS, ai turiu omenyje Rusiją, su ja negalima kovoti propaganda atsakant į jos propogandą, nes tik suskaldysi visuomenę ir lysi ten, kur Rusija turi labai daug patirties.
Arthuras 2014-03-05 16:17
O Rusija gali sau tai leisti? Jei tau taip atrodo, tai tiksliai, laikas susirūpinti sveikata. Ir ne fizine...
vanduo4 2014-03-05 16:23
- Rusijos meska - tera tik mitas, padedantis save ytikinti, kad "viskas bus gerai". Deja - gerai nebus, o bus taip kaip pasiklosi. - Kai Vakaru salys prades mirti is bado, Rusija jau bus isnykusi.
Ernestass 2014-03-05 16:40
Kai vakarų šalims reikės sumažinti išlaidas 10%, grius jų vyriausybe. Vakarai turi kitokią struktūrą bei kultūrą. Joje yra šimtas vienas discidentas skaldantis ją iš vidaus. Na, o patys žmonės godus, karpykit kitiems tik ne man be to, patinka jiems tiktai populistai. Vakarai turi prastesnę struktūrą kovoti su tokiu spaudimu. Ar po akmeniu gyveni? Ar Graikijos krizė išspręsta? Ar iš ekonominės krizės jau Europa pilnai atsigavo? Ar jos narės turi subalansuotus biudžetus? Ar išsprendė vakarai savo įsiskolinimo problemą? Ar Europa rado būdą išgydyti reguliacijomis žlugdomą savo nekonkurencingą ekonomiką? O kaip netgi valstybių svarstymai apie euro zonos palikimą? Netgi vien čiaupų užsukimas gali paralyžiuoti Europą. Net jei ji ir rastu pakankamai alternatyvių energijos šaltinių, kaip juos padarysi tokius pat pigius kaip Rusijos? Visos produkcijos kaina kils, Europos konkurencingumas smuks, o išlaidos didės. Prisiminkime, juk vakarų gerovės sėkmės paslaptis buvo ir yra pigus kuras. Jo nebelikus gyvenimas iš karto pablogėtų. Šis karas nusmugdyntu Europą į antrarūšę pasaulio jėgą. Kinija tik iš to karo išloštų ir pradėtu skleisti savo sparnus kaip antra JAV. Ekonominis karas dabar galėtų reikšti Europos, kaip pasaulinio lygio žaidėjos pabaigą.
sub 2014-03-05 16:42
Pritariu tik tai nuomonei, kad Putinas pasirinko puikų laiką ir viską gerai suplanavo iš anksto. Kol Ukrainoje vyko suirutė dėl valdžios, Putinas rengė kariuomenės patikrinimus ir pratybas. Krymas jiems politiškai ir saugumo sumetimais svarbus, be to be Ukrainos, jų svoris prieš EU ar USA labai sumažėja karo ar incidentų atveju. O tie rusiškai kalbantys gyventojai Kryme ar Janukovičiaus prašymas - tai čia tik atsakas žurnalistams, smulkmenos tai Putinui manau. Europos ekonomika mažiau priklausoma nuo Rusų, nei Rusų nuo Europos. EU ekonomika stipresnė vien dėl to, kad priklausoma nuo daugumos EU narių šalių. O Rusija, nu be dujų ir naftos, nelabai ką jie ten turi. Pas mus pragyvenimo lygis kyla, sakyčiau gal lėtai bet kyla, o Rusijoj tik elitas pakankamai gerai gyvena iš dujų, naftos, gintaro ir kitų žaliavų. Mes dėl ekonomikos neturime problemų, apart JAV krizių. o kad ekonomika mūsų surišta su Rusais, tai ir su KInais ir JAV ji dar stipriau surišta. Žiūrint į ateitį, Ukraina viena nepasipriešins rusams, Europa ir JAV turbūt perdaug nesikiš, tik parodys kad mums rūpi, bent jau kol neprasidėjo tikras karas. o šiaip tai JAV ir Britanija privalėtų įsikišt, nes pasirašė ant Ukrainos nepriklausomybės. O rusai taip pat pasirašė, bet štai dabar pažeidžia savo, kaip garanto priesaiką. Ateičiai EU privalo išplėtoti atsinaujinančius energijos išteklius taip, kad dujų ir naftos nebereiktų pirkti. Čia tik nuomonė. Ši tema labai įdomi, kadangi Rusai ne kaip seniau pakankamai gerai pasiruošę, vakarų šalys lyg užmigusios (neapsimoka visiems veltis į šį konfliktą), o Ukraina prastoje padėtyje, galiausiai negaus jie normalaus palaikymo iš vakarų (ne teorinio, o realaus), todėl žemėlapyje sumažės, arba liks prorusiška.
Ernestass 2014-03-05 16:49
Aš nesu toks optimistiškas ir nemanau, kad Europa su visomis savo turimomis problemomis gali dar ir ekonominį karą sau užsikrauti. Nori nenori, vien kuras rimtai numuštų produktyvumą, o produktyvumo sumažėjimas reikštų visos rinkos smukimą. Aš esu garantuotas, kad Rusija gali išgyventi su mažiau nei vakarai ir dėl to Rusija gali nukentėti labiau iki kol pasiduos. Ar tikrai būtų išmintinga narvoti mešką? Po abipusio bado dar gali prireikti pulti ginti Rusijos kaimynių, nes Putinas vėl gali silpnybę suosti...
Shanti 2014-03-05 16:56
Arthuras 2014-03-05 17:18
Mešką... Geriausiu atveju, radiacijos gavus panda.
Unikali durnaropė 2014-03-05 18:07
Matyt nieko nereiškia ir tai, kad skolos dydis panašus į rezervo dydį...? Priešingai, nei kai kuriose valstybėse skolininkėse...
Razumnas 2014-03-05 19:41
Panašu, kad atvirkščiai, tamsta esi optimistiškas, jeigu pats tiki ką sakai. Juk prorusiškų pažiūrų žmogus nepalaiko vakarų pasaulio. Tačiau duosiu tau patarimą, neskaityk rusiškų naujienų rusiškose svetainėse. Geriau ieškok informacijos laisvesnėse naujienų tarnybose. Nors ten dažnai pilsto iš tuščio į kiaurą, bet niekas nedraudžia rašyti apie tai kas vyksta. Na, nebent anglų kalbos nenaudoji. Tada belieka teisingai atrinkti informaciją, ko nesimato iš tamstos sapaliojimų, nes prisiskaitęs dalykų, kurie gerokai iškreipia realybę ir pasaulio suvokimą.
Kraugerys 2014-03-05 19:50
Sitos eiletus priverte nusisypsoti. DD Cia naiviausias poziuris i Vakarus koki tik esu mates. ''Jiems dar reikia laiko suvokti...''. Ane? Vakarams px ukraina. Jie sita sali ismainys i pigesnes dujas, nes jiem komfortas ir prabanga yra zymiai svarbiau nei kazkokios tai slavu teritoritorijos vientisumas. Jie viska puikiai suvokia, nes delsimas ir sprendimu vilkinimas tera budas isvengti bereikalingo konflikto su rusais. Hipokritiskoji vakaru kultura negali pasauliui parodyti, jog jiems nerupi, bet jie tuomet rupinsis laaaabai letai.
Anonymous 2014-03-05 19:54
Iš esmės tai ir Lietuva vakarams nerūpi. Paaukos Lietuvą be didelio gailesčio. O mes net 120 senų traktorių neturėsim
Kirtiklis 2014-03-05 19:59
Eik tu Ernestass su savo kliedesiais. Aiškina apie valstybę kuri sėdi ant gamtinių žaliavų adatos, ir spangsta kaip žlugtų Europa ir atsiliktų jei mažiau gautų žaliavų iš Rusijos. Tas tikra tiesa - Rusam šakės jei nepirks, atsidurs ten kur buvo SSRS paskutiniais metais. Matai Europos ekonomika nekonkurencinga, metų bajeris. Ir šeip pasiutusius gyvūnus nušauna, jei to negalima padaryti dėl tam tikrų priežasčių - izoliuoja nuo kitos faunos. Ir nusimato toks scenarijus.
Kraugerys 2014-03-05 19:59
Visiskai teisingai. Mes jiems tik nuskurusi sena karve, kuri piena tik skolintis tegali ir turi erdvu tvarta.
Ernestass 2014-03-05 22:18
Trumpas atsakas, atsakysiu į kitus punktus kai turėsiu daugiau laiko, nors kažin ar prireiks. Ten tik įžeidinėjimus mačiau. Nekonkurencinga ekonomika jums naujiena? Tai ar skaitote ne tik lietuviškas naujienas? Tai viena pagrindinių kritikų Europai, paprastai ateinančios iš Amerikos. Europos ekonomika yra smaugiama reguliacijomis bei politika iki tiek, kad ji daugiau yra socialistinė arba netgi valstybės kontroliuojama. Nevisi autoriai net nori pripažinti, kad Europoje gyvuoja normalus kapitalizmas.
Razumnas 2014-03-05 22:40
Žmogau, tau smegenys išplautos
Arthuras 2014-03-05 22:41
Mhm... Vadinasi, skaitom skirtingus portalus. Europoje gryno laukinio kapitalizmo nebuvo ir nebus. Nes visuomenė taip pasirinko. Ir ekonominės problemos Europoje kyla tikrai ne dėl to. Gal pavyzdžiais sugebėtum parodyti, kurioje vietoje Europoje verslas yra smaugiamas?