Kitas „Facebook“ pirkinys – 5 metus ore išbūsiantys nepilotuojami dronai (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Atk 2014-03-06 12:08
Nesuprantu, kodėl tokie ilgi sparnai ir siauri? Kodėl nepadarius platesnių, galėtų daug daugiau saulės šviesos sugerti ir mažiau energijos reiktų norint išsilaikyt ore ir konstrukcija būtų tvirtesne. Bet gal dėl vėjo taip nedaro, labai tada vėjas stipriai pustyt jį galės.
Shinigami 2014-03-06 12:39
Nežinau ar gerai prisimenu, bet man kažkodėl atrodo kad sparno keliamąją galia labiausiai įtakoja jo ilgis, o ne plotis (neskaitant jo išlenkimo). Todėl siauri ir ilgi sparnai turi didesnę keliamąją galia, tuo pačių reikia mažiau energijos jam skristi. Bet čia tik spėjimas.
Paramotoras 2014-03-06 15:07
todel jog ilgi ir siauri sparnai turi mazesni paspriesinima. tiksliau mazesni indukuotaji pasipriesinima. paziurek i sklandytuvus. o plotas yra fiksuotas dydis. nesvarbu ar trumpas ir paltus ar siauras ir ilgas.
bahuriux 2014-03-06 20:05
Paramotoras atsake teisingai, siauri ir ilgi butent del indukuotojo pasipriesinimo mazinimo. Papildysiu tik, kad su greiciu mazeja indukuotasis pasipriesinimas ir truputi pavirsiaus pasipriesinimas, bet stipriai dideja formos (nezinau kaip tiksliai LT kalboj jis vadinamas, gal skerspjuvio ploto padauginto is Cd) pasipriesinimas mazdaug kvadratu. O keliamoji jega zinoma priklauso nuo ploto, sparno profilio (airfoil) ir zinoma nuo greicio kvadrato. Bet svarbiausias parametras sklandytuvams ir tokiems aparatms kaip sitas aerodinamine kokybe (kiek gali nusklesti is tam tikro aukscio) nuo L/D ratio (Lift/drag ratio). Siuolaikiniai sklandytuvai L/D turi 40-65+, tas reiskia is 1 km aukscio teoriskai galima nusklesti 40-65 km, kadangi greitis mazas tai ir zemejimas mazas. Tokiems apratams kaip sitas net nelabai butinos baterijos, zinau kad anksciau kazkas yra sukures panasu aparata kuris naktimis tiesiog sklesdavo, o dienomis kai saule yra vel pakildavo, bijau sumeluoti bet arrodo iki 50 km aukscio
immortallt 2014-03-06 22:06
Tai 1km aukščio grubiai duoda 30min akumuliuoto laiko, jei skriejama 100km/h greičiu. 10km aukštis duoda tik 5h. Reikia dar bent 5h akumas, kad laikytų, jog nenukristų ir tai dar priklauso nuo to, kaip toli nuo pusiaujo ir metų laiko. Negana to, jei nori užtikrinti ryšių ar stebėjimo kokybę, aukštis nelabai tegali svyruoti
bahuriux 2014-03-06 22:48
Tas greitis oro atzvilgiu ir del aukscio labai reliatyvus, sklandytuvas gali skristi 0,6 macho greiciu 25 km aukstyje, bet greitis oro atzvilgiu del jo isretejimo bus 100 km/h bent jau taip rodo orlaiviu borto spidometras. Skaiciai beveik is lempos kiek atsimenu is silmuliaciju, bet arti tiesos. Isemus is jo baterijas, tas apratas dar palengvetu ir galetu skristi dar leciau su tuo paciu L/D, tas reiskia dar leciau zemeti per laiko vieneta. Bet matyt su baterijom islaikomas pastovesnis aukstis. Beto sito aprato L/D gali virsyti ir 70 ir gali net pasiekti 100, jis atrodo labai teisingai sukonstruotas.