Buvęs Karinių oro pajėgų vadas Zenonas Vegelevičius: „Lietuva gali būti okupuota per pusvalandį“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-03-10 21:10
Pagalvojau, kad Lietuvai apsiginti tereiketu kokiu 20-50 gerai ginkluotu UAV bepilociu lektuvu (galetu nato partneriai dislokuoti juos netoli), galinciu saudyti helfire tipo oras-zeme ir oras-oras raketomis is didelio aukscio. Siaip jau paciai lietuvai butu labai pravartu tokia programa igyvendinti. Ir tu 10 nato naikintuvu jiems pridengti kionig sukurtu programine iranga ir gelezi, o as prisideciau kuriant lektuvus ir neaptinkamuma radarams, visa tai butu surinkta Prienu sklandytuvu gamykloj, ginkluotes nusipirktume is nato partneriu Ar ne tiesa sakau Arns? O siaip dar pagalvojau, kad galima butu pagaminti pigiu mazu sparnuotu raketu, valdomu nuotoliniu budu, ta prasme, kad tokia nukenksminti butu 10 kartu brangiau nei pati tokia raketa kainuotu. Jas dislokuoti per visa LT teritorija. Vienu zodziu jei norit laimeti niekada nereikia zaisti palei kazkieno primestas taisykles, visada reikia cheatinti. Rusai naudoja radio bangu slopinimo irenginius, tad reikia surasti buda sita problema apeiti is kito puses. pvz valdyti is palydovu koduotu signalu, ar kazkas tokio.
evaldosia 2014-03-10 21:39
didelės armijos ir nereikia .geriausiai kad pas kiekvieną namuose seife gulėtu automatas su 120 šovinių ir prieštankinė raketa.pas išrinktuosius ir raketa žemė -oras.gaila dar moralė pas mus per žema.šalį kur stipriai ginkluoti gyventojai vargu ar puls,bet galvos skausmas valdžiai garantuotas.
kiesza 2014-03-10 22:06
Vieninteliai efektyvūs ginklai prieš rusų okupantus, tai automatiniai ginklai gyvajai jėgai ir priestankiniai sarvuociams, bei tankams. Jokių psrieslektuviniu nereikia, nes mes jais neturim ką gint.. Visvien karo atveju visi kariai issibarstytu po visos lietuvos miškus, mažais būreliais, ir iš ten rengtų pasalas, greitas atakas ir kitaip darytų nuostolius okupantams. Aviacija nauditi rusai neturėtų ant ko. Ant 10 žmonių būrio tikrai nesius naikintuvo, nes tai labai brangu, o žinant, kad tokių būriu tūkstančiai manau jau po kelerių metų rusai atsisakytų pretenzijų į pabaltiji
Rukis 2014-03-10 22:29
Sarkazmo nereikėjo, nes karine robotika Lietuviai gali ir turi užsiimt. Tai vienintelė karyboje srytis, kuri nėra dar visa išsemta. Mokslininkų ir inžinierių Lietuvoje netrūksta, o vą jiems darbo tai mažoka. Integravus robotikos, aviacijos ir inžinerijos specialistus į karybą, galime sukurti ypatingai modernią kariuomenę, kuri turėdama 22 amžiaus lygio žaisliukus vadovautųsi rusams visiškai svetima ir nesuvokiama taktika ir strategija.
azotas 2014-03-10 23:18
o kam tiek vargo su ta okupacija ir panasiai? sakykim susprogdina ignalinos atomine elektrine ir patys lietuviai ismirs nuo vezio ar dar nuo ko..siaip jai ensteinas teisus tai patys zinot su kuo kariausim per 4 pasaulini kara.
kionig 2014-03-10 23:37
žmonės kariaus ateityje ir būtent dėl ko turėtų kilti tas 4-tasis ar n-tasis pasaulinis karas. Ir nereikia to karo įsivaizduoti, kad kariausime kaip ir anksčiau. Dabar karas persikels į kibernetinę erdvę, mėginant priešo svarbius dalykus palaužti per šią vietą. Pameni atvejį, kai nuDDOS'ino Delfi, tai buvo traktuojama kaip grėsmė valstybei O įsivaizduok rimtesnio karinio konflikto būtų kur kas viskas masiškiau. Antra. Joks karas neapsieina be energetinių ir piniginių resursų. Karai kainuoja ir daug kainuoja, o jokių problemų ilguoju periodu nesprendžia, praktiškai išvis jie jokių problemų neišsprendžia. Dabar galvok, kaip Lietuva galėtų atsilaikyti prieš Rusijos agresiją, kai ji yra priklausoma nuo rusiškų dujų, energijos, produktų eksporto į Rusiją. Dabar kam siųsti okupantus, kai galima "karą" vykdyti pasyviai, tai draudžiant įvairius produktus iš Lietuvos, kas jau yra įvykę ir ne vieną kartą. Įvykis su Rusijos energijos tiekimu, kai buvo poreikis įjungti mūsiškęs šilumines elektrines. Ir galų gale dujų prisukimas, o dar galvok, kad tas būtų padaryta žiemą. Okupuoti nieko nereikia, o užtektų apriboti mums tiekiamus energetinius išteklius, taip pat vykdyti masiškas kiberatakas ir kitais įvairiais draudimais. Jie pridarytų tiek nuostolių mums tokiais pažeidžiamiausiais būdais, kad turbūt nė neįsivaizduoji, kad nieko čia nereikėtų net sprogdinti ir kad visi išmirtų nuo vėžio
Unikali durnaropė 2014-03-10 23:47
Ai, sovietai irgi manė, kad ekonomiškai numelš Lietuvėlę prieš porą dešimtmečių... Kokios dar energetinės priklausomybės? Dujos? Metai laiko ir tai bus istorija. Kokią dar energetinę priklausomybę turim, kuri Lietuvai gyvybiškai svarbi? Maisto pramonė... Eksporto skaičiai šiuo klausimu į rusiją yra antiek myžni ( per 10 nuošimčių), kad didelių bėdų nepridarys... paverkšlens viena kita įmonė, kad negali sūrelių parduot su antibiotikais, kuriuos perka melžėjai veterinarinėse, kurių „neįmanoma aptikti“ ir viskas tuom bus baigta... Toks jausmas, kad kai kas atsilikęs bent vienu geru dešimtmečiu... .
kionig 2014-03-10 23:59
Aišku, kad galima, bet per kiek laiko? Kiek laiko amerikonai kuria, o ką turi šiandien? Nebent tik egzotinius vaizdelius iš Darpa ir laboratorijų. O realiai mūšio lauke viskas kiek kitaip.. Ir dabar pagalvok kiek jie skiria armijai iš savo biudžeto
Unikali durnaropė 2014-03-11 00:11
Na jei lietuvaičiai įsives eurą, nebebus oficialaus pagrindo laikyti tų 20 melejardų atsargų valiutos padengimui. Ir jei Europa nepareikalaus įnešti į euro fondą (nors visgi paprašys), tai va turime šiek tiek „lyšnų“ pinigėlių, ir galėsim kurti prieštankinius ir ne tik lazerius Gi nieko daug nereikia, svarbu, kad apgadintų vikšrus ir aplydytų „pempes“, kad kulkos ir sviediniai pastrigtų vamzdžiuose Kas toliau? ratuotasis transportas irgi baikos - nutaikai į variklio skyrių arba į ratus ir stovi vietoj technika. Tik su lėktuvais didesnė bėda Nieko, F-15 galės vaikytis . O visą apgadintą ir stovinčią techniką po to galėtume susirinkti, susiremontuoti ir turėti už ačiū papilnėjusį karinį arsenalą galima tada būtų pagalvoti ir apie Karaliaučiaus išlaisvinimą nuo okupantų .
kionig 2014-03-11 00:24
Nebent sapnuose galėsime sapnuoti apie tokius dalykus ir ypač jų kūrybą.. Tie lyšni pinigėliai nebus taip lengvai dalinami visokiems akademiniams ilgamečiams pirdūnams, kurie neturės švogerių iš atitinkamu tuometinių partijų Na norint švaistytis lazeriais reikia LABAI DAUG elektros energijos. Aš tai galvoju, kad priešo armijai geriausia būtų deginti akis iki apakimo negrįžtamai lazeriu. O tada jie su savo technika ne kažin ką ten ir padarys. Naikintuvų pilotus galėsime irgi lengvai akinti lazeriais P.S. Man įdomu ar tokių įvykių metu bus galvojama apie privalomą šauktinių grąžinimą?
Unikali durnaropė 2014-03-11 00:56
Jo, nereiktų tokiu atveju ir profesionalios kariuomenės - su šia užduotim ypač puikiai susidorotų paaugliai . Bet realiai, labai jau daug akių reikės išdegint... O kaip planuoji išdegint tų akis, kurie sėdės tanketėse?
kionig 2014-03-11 12:05
Nu jeigu paprasti net vato galios nesiekiantys lazeriukai akina lėktuvų pilotus skraidančius 10 km aukštyje, tai ir tanketėse galima bus apakinti, nes jie turi matyti kur važiuoja. Tai vienaip ar kitaip galėsime akinti iki tol, kol neužsidės filtrų, bet kai gautum kelių šimtų vato spindulio, tai ten išdegs viskas velniop Amerikonai jau demonstravo kaip kateriuką padegė naudodami lazerį. O dėl tos profesionalios kariuomenės, tai kiek oficialiai pas mus lyg viena tanketė tėra ar ne? Seniai jau buvo visi tie kulkų, šautuvų ir karinės įrangos skaičiavimai komentaruose. Nepamenu kur, bet kad buvo tai tikrai.
Unikali durnaropė 2014-03-11 12:42
Vakarykštė prezidentės kalba su mįslinga mintimi užminė mįslę, kad mūsuos yra kažkas, kas oficialiai neskelbiama, tai galima tikėtis daugiau , nei 10-ies NATO naikintuvų ir tos vienos tanketės... Valstybinė paslaptis nuo liaudies, nes rusai tikriausiai be vergo ir taip žino... . Aš statyčiau už lazerius . Nes tanketes ar kitus šarvuočius būtų pastebėję smalsuoliai (per dideli gabaritai) . O gal atominio ginklo galvutė? . Būtų „kūl“ . Bet vistiek man lazeriai labiau patinka .
kionig 2014-03-11 13:26
Man irgi Atominį ginklą laikyti draudžia įstatymai. O va lazerių kūrimas būtų kur kas potencialesnis produktas, o žiūrėk dar amerikonai susidomėtų nupirkti gerus sprendimus už solidžią kainą
Rukis 2014-03-11 15:07
Per dešimtmetį, dvidešimtmetį, šimtmetį. Svarbu judėt kažkuria kryptimi, o ne sėdėti vietoj. Be to pagalvok apie atsiversiančias perspektyvas. Nepilotuojami skraidantys orlaiviai/raketos, pagalbiniai karo lauko robotai ir kitos autonominės karo mašinos būtų vienas iš mūsų eksporto į kitas NATO šalis produktų. Egzotiškai kažkada žmonėms atrodė naikintuvai, tankai, muškietos, lankai... Bet visa tai atsidūrė mūšio lauke, o kas juos pagamino pasipildė kišenes ne vienu kilogramu aukso. JAV kariuomenė šakojasi į visas srytis, visur bando būti geriausi, o tai iš jų pareikalauja kaip matom nemažai žalių. Aš siūlau susikoncentruot į vieną šaką ir jos laikytis.
Unikali durnaropė 2014-03-11 16:13
Ruki, kalbėdamas apie nuošimčius gynybai, atkreipk dėmesį, kad tavo tie 3 nuošimčiai yra nuo planuojamo valstybės biudžeto, o tie 0,x nuošimčio yra skaičiuojami nuo Lietuvos BVP. 3 nuošimčiai nuo 30-40 milijardų, ir beveik vienas nuošimtis nuo 100 su trupučiu milijardų... Supranti, kur darai klaidą?
Ernestass 2014-03-12 22:37
Smagu paskaityti komentarus. Jose visados gali rasti revoliucionierių kurie pilni idėjų kaip modernizuoti kariuomenes. Gaila, kad jokia šalis dar to neįvykdė, matomai nepasisėmę jie išminties iš technologijos.lt forumų.
Unikali durnaropė 2014-03-12 22:41
Mes tai suaugusiems istorijas kuriam. O tu ką čia veiki, ernestuk? p.s. Pirmas leidinys bus užvadintas štai taip: „Kaip ernestukas ir arnukas Putkę ant pjedestalo kėlė“.
Ernestass 2014-03-12 23:00
Pasiūlyk savo idėjas kitom valstybėms. Tuoj bus pas mumis forume revoliucinuota ne tik karyba, bet ir amžinieji varikliai sukurti bei pagrindiniai fizikos dėsniai pakoreguoti. :]
Unikali durnaropė 2014-03-12 23:27
O niekada nekilo mintis pabūt dvasiniu ramsčiu Putkai? Dabar gi tokiu sunkiu metu, jam taip reiktų tamstos paguodos ramsčio - kad ir ką bedarytų Putka, nu kaip neina ukrainiečiai į Krymą rusų vyt lauk, taip neina. Rytinės sienos planas chuliganas nuėjo velniop. ajajaj...