Lenkijos gynybos viceministras Czesławas Mroczekas: „Esame valstybė, kuri net krizės metais nesumažino išlaidų gynybai“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ware 2014-03-10 20:13
Ar nebus taip kaip su kavalieriais per II pasaulinį karą. Visi gražiai apsirengę, panų numylėtiniai, jodinėja ant arlių. Užėjo vokietis su tanku - nupūtė taip, kad nepajuto Lenkijos armijos.
- 2014-03-10 23:33
Aha, jo. O Lietuvos- Rusijos karo atveju mes iki Maskvos nueisim.
Talkatif 2014-03-11 01:29
Kiek pažįstu lenkų, tai tie vien dantimis rusus sugraužtų. Jei prasidės rusų puolimas Ukrainoje, klausimas ar Lenkija tik stebės. Lenkai ukrainiečius laiko kaip ir giminaičiais. Tada turkai "savo" totorius ginti ir trečiasis užsikurtų. Neįsivaizduoju, kaip tada Kremlius išlaikytų atriektas Ukrainos žemes. Armiją gali sumušt ir atstumt, bet likę užimtoj teritorijoj žmonės vistiek prešinsis. Putinas genocidą pasirengęs vykdyt?
Evil Goku 2014-03-11 20:40
Lyg čečėnai nesipriešino...
Ernestass 2014-03-12 22:35
Lenkų kavalerija tėra gražus mitas kuris tuo metu tarnavo visiems ir dėl to jis buvo skatinimas. Vokiečiams jis parodė jų techninį pranašumą, o lenkams- jų drąsą. Niekas tuo metu nebuvo tiek kvailas, kad jotų atvirame lauke prieš tankų kulkosvaidžių ugnį. Nors žinoma mėgstama pagirti lenkus už drąsą, tačiau nepasiruošimas karui nėra atleistinas ir tai ypač buvo matyti jų greitame pralaimėjime bei patirtuose nuostoliuose. Šiaip šaunuoliai, kad jie geba skirti reikiamą kiekį biudžeto gynybai. Galėtų dar ir paspausti vakarus dėl to įvedimo kaip griežtos taisyklės. Tačiau nemanau, kad čia bus kažkas daugiau nei paaimanavimas apie blogąją Rusiją, šiek tiek retorikos apie gynybos plėtimą ir pora reaktyvių, trumpalaikių reakcijų iš kaimyninių šalių.