Istorikas Andrejus Zubovas: „V. Putinas žengia A. Hitlerio keliu – nesulaukęs Vakarų atsako, Krymu jis neapsiribos“

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Raimutis 2014-03-14 17:20
man rodos sitas drasus zmogelis ne tik darba praras...
azotas 2014-03-14 17:47
nu ir kaip sustabdyt ta putina ? paskelbt kara rusijai..? pats nepasitrauks nebent kas nuzudytu.
sabotan 2014-03-14 18:34
Kad jau ji atleido pries 2 savaites ar kiek . http://www.dienosnaujienos.lt/598530-ma ... s-ansliusu . Liudna kai pagalvoji
vanduo4 2014-03-14 19:32
Krymo praradimas - tiek jau to. Rusija izoliuojasi "uztvirtindama" savo teritorija, kad demokratijos pletra butu "kontroliuojama (Krymas ir taip tebuvo Rusijos dovana)... - Bet rytine Ukrainos dalis - cia jau rimtas reikalas. Jeigu sia teritorija galima pasiimti motyvuojant tautine persvara, na tai visame Pasaulyje tada taip galima daryti (puse Latvijos, dalis Vilniaus krasto, Vokietijos Turkai ir t.t.). Kazin kur tai nuves?.. Rusija nori suvokti savo ribas, atsiriboti nuo isores, pasijusti saugi - padekime jai. Izoliuokime nuo isorinio Pasaulio, kad Rusija galetu pagaliau suprasti savo galimybes...
Akimb 2014-03-14 21:41
Kuris laikas maniau, kad internetas - vienas iš šauniausių dalykų, kuriuos išrado žmonės. Globalus informacijos šaltinis, prieinamas didžiajai visuomenes daliai. Turint tokį šaltinį, maniau, visos propagandos bus vos ne akimirksniu išsklaidytos. Žmonės galės pamatyti situaciją įvairiapusiškai ir tada daryti teisingas išvadas. Kaip matau, buvau naivus. Prisipažinsiu, istorija aš ne itin domėjausi: žinau keletą datų, įdomesnių įvykių, tačiau į detales nesigilinau. Žinau, kad istorija yra svarbi, kad joje galima pamatyti daug panašių situacijų, iš kurių galima spręsti ir apie įvykius Kryme. Todėl norėčiau paklausti nuomonės tų, kurie aktyviai domisi ar domėjosi istorija, susijusia su I ir II pasauliniu karu. Ką manot apie visa tai? Ar Rusijos valdžia iš ties ketina plėsti savo teritoriją, kaip tai darė Hitleris prieš II pasaulinį? Ar visgi jie sustos ties Krymu ?
karaimas 2014-03-14 22:25
Žinot baisiausia tas, kad niekas to žmogaus neatleido iš darbo. Ir iškyla klausimas ar aplamai tai jo rašlevos? Sakyčiau kažkas naudojasi svetimais vardais...
sabotan 2014-03-14 22:26
arduain del biudzeto mazinimo tai zinok juokinga darosi http://en.wikipedia.org/wiki/Military_budget . Na karo reikia tik rusijai ji nerimsta o europai tas karas atsibodo.
Ernestass 2014-03-15 02:11
Žurnalistės, kuri tiesioginiame eteryje pasisakę prieš Rusijos veiksmus neatleido, tik pasiūlė kelionę į Krymą, dėl jos pačios išprusimo. Tikriausiai per stambus profilis ir su ja susitvarkys šiek tiek vėliau. Bendrai, gaila profesoriaus, Rusija neturėtų švaistyti tokių žmonių veltui ir dėl to, jis neturėtų būti įtrauktas į jokius ,,juoduosius sąrašus''. Bendrai taip, ši analogija teisinga, tačiau vargu ar tai prieis iki karo. Ši situacija turi vieną esminį skirtumą- Putinas nenori karo. Jis tenori imperijos, kai tuo tarpu Hitleris seniai fantazavo apie karą ir tam rengėsi. Aš esu įsitikinęs, kad Putinas nevarys vakarų į kampą kaip tai padarė Hitleris ir todėl jis gali tapti antru Hitleriu savo epogėjuje. kraštas. Nežinia kiek tų investicijų yra išvaistoma ir kada jie gaus šansą įgyti realios patirties konflikte.
Skalmantas 2014-03-15 11:18
Gaila, kad sitas geras rasinys bus tik sauksmas i tustuma. Teisingiau i tuscias zmoniu galvas. Putina daugiausiai remia ivairus varguoliai, alkoholikai, darbininikai (SSRS liaudies pagrindas buvo lygiai toks pats, nes tokie zmones yra lengvai valdomi), jie tikrai nieko neskaito, todel per daug ir nemasto. Aklai tiki televizijos propaganda ir galvoja, kad viskas ok. Vidurinioji Rusijos klase, kuri dar gali kazkiek mastyti ir kuriai, greiciausiai, sitas straipsnis buvo skirtas, Putino beveik neremia, todel yra visiskai nusodinta ir uzguita. Nieko toje ex-SSRS nepasikeis, jeigu neivyks drastiskas valdzios pasikeitimas.
vanduo4 2014-03-15 13:41
- Pirmas variantas: Jie ples teritorija "tautos apsisprendimo" pagrindu, jeigu NATO neparodys, kad y tai ysikis fiziskai arba "prismaugs" Rusija kitokiu budu; - Antras variantas: nepavykus prijungti Rytu Ukrainos pirmu budu, sioje srityje pastoviai vyks tautines provokacijos, kaip kad buvo Gruzijoje Pietu OSetijoje (ten rusai turejo savo "taikos palaikymo" pajegas, kurios slapta rengdavo provokacijas, o kai Gruzijos armija pabande juos isvyti, jie uzpuole Gruzija ir ateme Osetija; - Zodziu, norint isspresti sy konflikta, reikia nubrezti aiskias Rusijos veiklos galimybes ir teritorija. Tai padetu padaryti teisinis precedentas - laikanciuosius rytu Ukrainoje Rusijos veliavas, surinkti ir deportuoti y Rusija.
vanduo4 2014-03-15 13:50
- Nuojauta kuzka, kad esi Rusijos propagandistas. JAV ekonomika auga daugiau nei ES ir Rusijoje. O JAV ekonomine padetis nepriklauso nuo dolerio stabilumo. Tai doleris priklauso nuo Pasaulines ekonomines situacijos. JAV praktiskai gyvena pati is saves - ju eksportas mazesnis nei Vokietijos, tad cia doleris negroja nieko, jeigu kalbam tik apie JAV vidaus rinka. Jis svarbus tik uzsienio investuotojams- jiems jis kaip stabilumo garantas, o JAV nuo to tik geriau; - Beje, karu uzsienyje finansavimas yra pigiau nei siusti savo armija. Nenustebciau jeigu tas finansavimas yra visiskai atsietas nuo JAV vidaus pajamu; - Naujausiomis ziniomis, jeigu Vakarai pritaikytu ekonomines sankcijas Rusijai, ji isgyventu 3 menesius.
Razumnas 2014-03-15 14:17
NATO galėtų bent pavaizduoti kažkokį tai reagavimą. Nereikia karinių veiksmų. Aš manau užtektų žinių, kad NATO šalys rengia pratybas, mobilizuojasi, Juodojoje jūroje atsiranda kariniai laivai. Žinia, kad "kažkam" ruošiasi. Kad rengiasi kariavimui ore, jūroje ir žemėje. Dar jei pridėtų ambasadorių atšaukimus iš Rusijos ir kai kurių piliečių deportavimą namo, prasidėtų kitokia šneka. Ant kortos būtų jau netik ekonomika, bet ir Rusijos saugumas. Gal pradėtų seną gerą diplomatinį problemų sprendimą o ne išsikalinėjimą su neaišku kieno kariais kryme, amžiną prikaišiojimą kitų šalių politikos ir savų piliečių smegenų plovimu per žiniasklaidą. Ką čia savų, net Lietuvoj dažnas vyresnio amžiaus žmogus, arba tautinių mažumų žmogelis "žino" kaip yra ištikrųjų, pasiskaitęs straipsnių rusų kalba arba pažiūrėjęs rusiškos televizijos.
Rukis 2014-03-15 18:30
Tai kad NATO ir sureagavo. Ne Lietuvos savigynos būriai tuos 6 F-15 atsisiuntė
Razumnas 2014-03-15 20:27
Turbūt nelabai supratai ką norėjau pasakyti
vanduo4 2014-03-16 01:35
Manau niekas nesuprato, ka norejai pasakyti. NATO reakcija: 1. JAV perspejimas Risijai - jeigu is Krymo laivu bazes isplauks povandeniniai laivai, JAV imsis priemoniu; 2. Juodojoje juroje yra JAV karinis laivas - vyksta pratybos su Rumunijos laivynu; 3. Y Lietuva atsiusti 6 naikintuvai; 4. Y Lenkija atsiusti 6 naikintuvai; 5. Visose NATO salyse paskelbta karine parengtis (Lietuvoje - auksciausio lygio parengtis); 6. Lenkija, Cekija, Slovakija ir Vengrija derina bendra kovos veiksmu plana, kad viskas vyktu koordinuotai. Siuo metu, Ukrainos pasienyje mobilizuota 3000 kariu; 7. Rusijos auksciausiems pareigunams paskelbtos sankcijos del lesu ysaldymo, vizu isdavimo ir pan.; 8. NATO ir ES vadovai aiskiai pasake, kad Krymo referendumas yra "Neteisetas", t.y. Krymo niekas nepripazins. Na bet ir nereikes, jeigu jis bus Rusijos sudetyje; 9. Dabar laukiama Rusijos atsako - jeigu Rusija kirs rytu Ukrainos siena, bus imtasi rimtesniu veiksmu. 10. Rusijoje siandien organizuotas mitingas uz Ukraina. Susirinko 50000 zmoniu. http://www.youtube.com/watch?v=XbTWVBzQEH8#t=11199 Kol kas zinau tik tiek. Gal tikejaisi, kad is karto kils karinis konfliktas? Tai butu neprotinga. Viskas priklauso nuo situacijos. Pvz.: Sirijos situacija butu senai isspresta, taciau ten yra 3 konkuruojancios grupes, kurios net nesiruosia tarpusavyje deretis. Tad ten uzkure lauza, palaiko degima kol pagaliau jie [atys pavargs nuo karo ir issikristalizuos bent kokia stabilesne valdzia. Juk NATO negali ten pastoviai laikyti savo armijos. Rusai pastoviai kisis ir konfliktams nematyti galo. Rusai galingi visur, kur nera grieztos ir aiskios nuomones, kur nera stabilios ir save suvokiancios tautos. - Taip jau yra. Toks rusiskojo komunizmo stilius. Tai netgi gyvenimo budas, kaip Islamas. Tai tiek.