Lietuva turės leisti registruoti dešiniavairius automobilius

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2014-03-23 15:07
Jei lietuvis gali savo kairiavairį automobilį registruoti JK, tai kodėl anglas to negali daryti Lietuvoje? Kvepia diskriminacija p.s. Net jei emigrantai ir negrįš, Lietuvoje atsiras tūkstančiai vairuojančių dešiniavairius, nes angliški automobiliai kainuoja trečdaliu pigiau.
Arthuras 2014-03-23 17:57
Ta diskriminacija yra truputį nelygiavertė. Kaip ir pats sakai, automobiliai su vairu dešinėje yra gerokai pigesni. Kam anglui važinėt kairia puse pirkt automobilį su vairu toje pačioje pusėje, jei jis dar ir brangesnis?.. O mūsų liaudis labai taupi, gali ir sumąstyt eksploatuoti tokius automobilius. Kai pamačiau keletą kartų, kaip mūsų anglolietuviai atlikinėja lenkimus... Plaukai pasišiaušė. Iškiša pusę automobilio ir stebi, ar niekas neatvažiuoja iš priešpriešos. Kažkoks absurdas. Nebent draudikai šį reikalą sutvarkys ir padarys, jog neapsimokėtų tokio daikto eksploatuoti.
kukulis 2014-03-23 21:49
Blyn, nu apie sauguma cia net neverta kalbet - cia ir durnam aisku, kad su desiniavairiu vazinet desines puses eisme yra nesaugu. Bet draudimas registruot tokia TP su sauga neturi nieko bendro. Registracija yra nuosavybes teisiu i TP iforminimas. Galimybes desiniavaire TP eksplotuot salyse, kur eismas vyksta desine kelio puse, turetu buti ribojamas per civilines atsakomybes draudimo kaina. Ir viskas.
Simplicity 2014-03-24 02:06
Važiuojant leistinu greičiu, nelendant į priešpriešinį eismą (ypač tada, kai matomumą užstoja sunkiasvoris transportas), ir su dešiniavairiu galima saugiai pasiekti tikslą. Čia ne automobilis kaltas, o lietuviška kultūros stoka keliuose.
Arthuras 2014-03-24 02:13
Galima - ne rodiklis... Duok tu man supuvusį trečią guolį žiemą plikomis vasarinėmis padangomis - važiuodamas atitinkamai saugiai pasieksiu tikslą. Bet juk ne apie tai kalbam. Be abejo, ne lietuvių valioje kažką pakeist.
Simplicity 2014-03-24 10:41
. Visa esmė tame, kad draudimas registruoti dešiniavairius automobilius riboja laisvą žmonių judėjimą ES šalyse, trukdo naudotis asmeniniu turtu (t.y., prieštarauja krūvai ES įstatymų). Jei lietuviškų draudimo kompanijų finansinė padėtis gera, tai dešiniavairių savininkus „baus“ didesnėmis draudimo įmokomis.
Smėlis 2014-03-24 14:35
Taip, visa esmė būtent čia, kad laisvas prekių judėjimas (kuris nėra absoliutus toje pačioje ES) paimtas aukščiau saugumo. Ir kaip čia gaunasi, kad ta pati ES teisė draudžia registroti automobilius, kurių priekiniai žibintai ir galiniai priešrūkiniai žibintai nepritaikyti tos valstybės kelio pusei? Juos privalai pasikeisti. O štai vairas, kažkodėl jau nesvarbu ir prieštarauja ES teisei.
Simplicity 2014-03-24 19:30
Smėli, tu automobilio turbūt nevairuoji? Ar esi iš tų, kurie apie jį žino tik tiek, kiek per vairavimo kursus pasakojo? Žibintus visų pirma būtina pasikeisti dėl to, kad ne taip laužiamas šviesos spindulys. Visų Europos rinkai skirtų automobilių žibintai (nepriklausomai nuo to, kuriai kelio pusei jie yra skirti) šviesą laužia taip, kad kuo geriau apšviestų kelkraštį. Perkelk anglišką automobilį i lietuviškus kelius be jokių modifikacijų ir iškart dvi problemos: 1. Akinami visi be išimtis priešais atvažiuojantys lengvųjų automobilių vairuotojai. 2. Kelkraštis yra visiškai neapšviestas, todėl pėstieji ir kiti potencialūs kliuviniai (akmenys, stovintys automobiliai, pėstieji ir t.t.) yra absoliučiai nematomi. Pasikartosiu. Jei nekiši nosies į priešpriešinį eismą, tai problemų su dešiniavairiu ir nebus. Čia kaip ir Arthuro pavyzdys apie užmuštą golfą su plikomis padangomis— jei važiuosi su protu, įvertindamas aplinkybes, tai jokių problemų nebus. p.s. Dar neteko girdėti, kad užpakaliniai žibintai iš Anglijos netiktų europietiškiems. Gal gali apšviesti kas ten tokio stebuklingo tuose angliškuose užpakaliniuose žibintuose? Iš patirties žinau, kad Lietuvai netinka nei priekiniai, nei užpakaliniai JAV žibintai dėl dviejų dalykų: 1. Posūkiai raudoni 2. Priekiniai žibintai normaliai nelaužia šviesos spindulio.
Atlast 2014-03-25 18:33
Man naudinga, kad nueme draudima registruot. Neketinu kelti pavojaus vazinedamas LT anglisku vairu. Galvoju, tik parsivaryti, uzsiregistruoti LT, isigyti LT draudima ir gristi atgal i UK.
audriusn 2014-03-26 17:04
Simplicity, prie amerikietisku, simetriniu, priekiniu sviesu niekas nekimba. net pas anglus daznai pasitaiko simetriniai. o siaip tai blogiausia bus, kad visoki pacukai, prisitemp gali pigiu lauzu is ten. gerai jei issidauzys patys, nieko kito neuzmuse. turetu but ribojimai kazkokie, leist tik rariteta ir egzotika.
salemas5 2014-04-22 23:10
tada tokiu atveju neturiu jokiu pretenziju
Smėlis 2014-04-23 22:11
Aišku po tiek laiko rašyti gal ir kvailoka, bet tokias nesąmones skaitydamas negaliu susilaikyti. Jei galinis rūko žibintas yra tik vienas, o ne pora ir jis yra dešinėje pusėje - tokią transporto priemonę eksploatuoti turėtų būti draudžiama. Rūko žibintas privalo būti vairuotojo pusėje ir aiškiai apibrėžti išorinį automobilio gabaritą. Visiškai garantuoti dėl šio punkto negaliu, nes šiuo metu neturiu po ranka reikiamos direktyvos.