Lietuva ir Latvija sukruto: laikas keisti požiūrį į valstybės gynybą

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Tarawa 2014-03-27 16:50
Atsibudo pagaliau. Manau vieninteliai iš Baltijos šalių kurie pasimokė per antrąjį pasaulinį karą buvo lenkai. O kitos šalys miegojo iki dabar... Kai jau Putinas pradėjo į duris belstis tada sugalvojo apsaugą padidinti. Anyway žiūrėsim kas bus per artimiausius 12mėnesių o tada galėsim svaigti apie 2016 metus...
Rukis 2014-03-27 17:45
Reikėtų, kad į Lietuvos teritoriją koks paklydęs BTR'as su girtu vairuotoju iš Kaliningrado atklystų. Per pasienio miestelio centrą prasineštų, per stulpus, mašinas, takelius, parkelius... Tada be abejonės 2016 metams kalbėtumėm gana aiškiai apie 2% BVP kariuomenei.
Tarawa 2014-03-27 18:55
Matant kas darosi Ukrainoje šiandien tai kažin ar išviso sulauksim 2016. Kaliningrade dislokuota 8000 kareivių "pratyboms". Prie Ukrainos sienos virs 100000 kareivių dislokuota. Aliaskoje irgi virs 8000 dislokuota... Ir netikiu kad rusams tai tik pratybos.. Net nekalbu apie techniką.. kuriuos ten virš 10000 bendrai sudėjus. Ir neaišku kiek jos padaugės dar per kelias kitas dienas... Anyway kaip jau ir minėjau žiūrim kas iš to gausis...
imp 2014-03-27 19:15
Aišku biudžeto didinimas gynybai sukuria įsivaizduojamą saugumo jausmą, bet realiai mes betkokiu atveju vistiek neapsigintume, tai ar verta švaistyt pinigus, kurių ir taip mažai turim.. Nors jeigu Lietuvos milijonieriai susimestų po kelis limonus tai nesupykčiau
azotas 2014-03-27 20:20
Kol su ukraina nesusitvarkys tol baltijos valstybiu niekas nepuls.Po ukrainos manau bus tas moldovos regionas kuris nori prisijungt prie rusijos ? o tada jau po to galesim pradet triest i kelnes nes vien latvijoi gyvena 500-600 tukstanciu rusu taip, kad su tokiu skaicium jau galima verst valdzia.
Benediktas 2014-03-27 20:39
Esme tame, kad visos alijanso valstybes privalo prisideti proporcingai. Tokio alijanso isvis nebutu, jei butu pasakyta, kad vienos valstybes neskirs resursu, o kitos skirs. Kiekviena turi skirti, kad ir juokingai mazai lyginant su kitomis.
gagu 2014-03-28 03:41
Dar porą priežasčių, dėl ko rektų stiprenės ginybos: a) dėl didesnės ginybos mažėja tikimybė, kad aplamai užpuls. b) jeigu visgi pultų, tai geresnė ginyba išloštų geresnę padėtį, kol NATO atsibelstų iš kito pasaulio krašto, priešas mažiau įsiskverbtų ir įsitvirtintų, mažiau reikėtų kovojimo kol jį išgrūstų, mažiau būtų nuniokotas kraštas.
Ernestass 2014-03-28 18:28
Ha! Susitvarko lietuviai su mažiau? Matau Butkevičiui patinka Lietuvos kariuomenę laikyti elgetų lygyje. Aš sutinku, kad mūsų kariuomenė turi gerą reputaciją tačiau taip esu girdėjęs ne vieną siaubo istoriją apie tragiška lėšų stygių ir kaip męs esame priversti taupyti. Tas 0.2% per du metus yra juokinga suma atsižvelgiant į dabartinę, esamą padėtį.
Talkatif 2014-03-28 23:07
Apkirptų biuriokratinį aparatą. Atleistų krūvas biudžetinių direktorių, jų švogerių pavaduotojų, kaimynų autoūkio viršininkų, ir t.t., ir t.t. Dalį ar visas galimas paslaugas kompiuterizuotų. Panaikintų orų valdymo skyrius. Ir susitrauktų tas biudžetas. Tada ir skiriamų lėšų kareiviams procentas automatiškai išaugtų. O dabar vos ne kiekvienoj valdiškoj lesykloj vadovų ir administratorių algų maišas lygus ar didesnis už darbuotojų. Totalus neefektyvumas. Išmestų nafiq ir siuvykloms darbuotojų atsirastų, ir kasininkių. Dabar vienoj pusėj loja, kad nedarbas, o realiai darbdaviai sunkiai ką normalaus randa įdarbint. Ant pašalpų daug kas atsisėdęs. Tai va, pasinaudojus Rusijos baubu, eksporto į Rusija stichine nelaime, reikia geležinių kiaušų ir pasiaukojančio valdančio politiko. Smaugt biuriokratinį ir valdininkų aparatą, dusint pašalpas ir brangint alkoholį. Baisu? Bet per penkerius metus atsipirktų su kaupu. Žinoma, tai prasukęs mirtų politiškai ir turbūt realiai.