„Windows XP“ palikti neskuba nei Lietuvos bankai, nei vartotojai

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kadras 2014-03-31 13:00
Manau vertetu pereiti prie linux sistemos,kad nebutu tokiu bedu atetityje. Kiek skaiciau, dauguma pasaulio banku, pereis prie linux
ra2 2014-03-31 13:39
- Bankuose praktiškai visada buvo/yra naudojama "unix" sistema. Kalba eina tik apie bankomatus ir kasos aparatus, čia mano nuomone reikėtų naudoti specialią autonominę programą be "spragų" ir be "OS", kaip dažnai daroma medicinos prietaisuose dėl būtino aukšto patikimumo.
Shinigami 2014-03-31 15:08
Žiūrint ką vadinsi OS. Bankomatuose tikrai nereikia diegti Ubuntu ar kitos kompiuteriams skirtos OS. Jiems reiktu diegti specialiai jiems pritaikyta linux OS. Kurios funkcijos butu maksimaliai apribotos iki tiek kiek yra būtina bankomatui ir nuotoliniam jo valdymui. Kuo mažiau funkcijų ir programų tuo mažiau klaidų. Taigi ir sistema saugesnė. Ir jei bankai ją kurtu bendrai, tai ir pigiau kainuotu jos kūrimas bei išlaikimas.
Simplicity 2014-03-31 16:55
Tai taip, susės visi bankų savininkai (kaip tai daro prekybcentriai ir kiti tarpusavyje konkuruojantys verslininkai) ir užsisakys bendrą, visiems vienodą programinę įrangą... Labai nemuškit, bet jei bankai 10+ metų naudoja Windows XP, vadinasi ši OS yra visa galva aukščiau už Linux alternatyvas.Šiaip, Windows sistemą administruoti ir aptarnauti gali vos ne kiekvienas, o Linux'us— tik išrinktieji
UTF16 2014-03-31 20:59
Kai kurie bankai yra rezgę planus kurti visam Baltijos trejetui bendrą bankomatų tinklą.
Shinigami 2014-04-01 11:00
Dabar visi bankai perka (remia) viena ir vienoda visiems programinę įrangą „Windows XP Embedded“. Tai koks skirtumas jei pereitu prie vienodos linux versijos? Be to jog sutaupys daug pinigų. Jei daug kas vis dar naudoja notepad, ar tai reiškia kad jis visa galva aukščiau už wordą? O gal tai reiškia, kad jie paprasčiausiai nemoka niekuo kitu dirbti. Antra ir svarbiausia, jie nenaudoja „Windows XP", jie naudoja „Windows XP Embedded“. Kuri yra pritaikyta tokiam darbui. Tuo tarpu neturi alternatyvos ant linux. Todėl ir sakau, kad turėtu susėsti ir susikurti, o ne pereiti. Nes dabar „Windows XP Embedded“ tikrai nėra skirta vien tik bankomatams. Bet ir kitiems įrenginiams. O tai ją daro labiau pažeidžiama, nes yra daugiau nereikalingo kodo bankomatams.
ra2 2014-04-01 11:28
- Kasos aparatai nėra bankomatai, bet teko net keletą kartų laukti keletą minučių, kol pardavėja perkrovinėja smigusius LINUX.. p.s. .. visi bankai naudoja UNIX serverius, "windows embedded" naudoja tik bankomatai, tai windowsų speciali versija specializuotiems įrenginiams. p.s.2 .. keletą paskutinių metų, visi LINUX'istai "išnaglėjo" ir visus UNIX jau vadina LINUX!
rwc 2014-04-06 14:40
Nepagalvojat, kad bankai neužsakinėja "pagaminti PĮ specifiniam bankomatui", jie paprasčiausiai perka "sprendimus" - patikrintus laiko ir kitų bankų, patikimus. O bankomatų "sprendimų" rinka ribota, jei ne apskritai vegetuojanti belaukiant mirties. Kol nebus poreikio kažkokiems revoliuciniams pokyčiams, "sprendimų" gamintojai nesiims nei perrašinėti nuo nulio, nei portinti alternatyviems kerneliams. Štai kodėl dar daug kur galima sutikti MS DOS arba geriausiu atveju FreeDOS. Kita vertus, gamintojai suinteresuoti pagaminti kuo greičiau ir pigiau, todėl ir renkasi ne tas priemones, kurios labiausiai tiktų, bet tas, kurias jų programuotojai pažįsta geriausiai, kurios labiausiai paplitusios, galų gale - geriausiai išmarketintos. Taigi vat ir gaunasi Windowsai. Nenustebčiau, jei sekančios kartos bankomatuose stovėtų Androidas, nes apps'ų kūrėjų dabar priviso tiek, kad nėra kur nusispjauti. Kokie dar linuxai ar soliariai... O Microsofto agresyvi, nagla, savanaudiška pozicija irgi suprantama. Jei tik norėtų ir žiūrėtų pirmiausia naudos klientui, jie turėtų visas galimybes toliau palaikyti XP be jokių nuostolių. OSS pasaulyje tai būtų visiškai natūralu. Bet ir be didelio pelno - va čia ir problema! Be statistinio marketinimo, kad jų naujoji blizganti OS pati populiariausia, naudojama visur kur tik papuola ir t.t.. Be pajamų iš programavimo aplinkų licencijų. Spausti vartotojus pereiti prie Win8 arba bankus ir vyriausybes mokėti už apdeitus - paskutinis šansas MS užsidirbti iš XP platformos.