Seagate pristatė „greičiausią pasaulyje“ 6 TB kietą diską  (0)

Praėjusiais metais kompanija Western Digital (WD) pristatė pirmuosius 6 TB talpos standžiuosius didkus. Jie hermetiški, viduje yra helio dujos, o tai leido sudėti daugiau magnetinių plokštelių ir atitinkamai padiditi duomenų kaupiklių talpą. Seagate taip pat ryžosi įveikti šią ribą, savo sprendimą pavadinusi kitų technologijų plėtros žingsniu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanija Seagate oficialiai pranešė, kad partneriams pradeda tiekti 6 TB talpos kietus diskus. Juose pavyko apsieiti be inertinių dujų ir hermetiškų kamerų, kuriose sukasi magnetinės plokštelės. Kaupikliai priklauso 3.5 HDD v4 serijai, jie visų pirma skirti darbui „debesų“ saugyklose ir serveriuose.

Seagate pažymi, jog 3.5 HDD v4 serijos kieti diskai savo spartos lygiu maždaug 25% lenkia analogiškos talpos konkurentų diskus. Iš esmės, nauja serija apima keturis 2 TB, 4 TB, 5 TB ir 6 TB talpos modelius.

Visi jie turi 128 MB spartinančios atminties, naudoja SATA-III 6.0 Gbps arba SAS 12.0 Gbps sąsają. Sparta – 7200 aps./min. Deja, apie šių kietų diskų kainas Seagate nepranešė.

Ar šie diskai pasirodys Lietuvos rinkoje, kol kas visiškai neaišku. Šiuo metu Lietuvoje be problemų galima gauti 4TB talpos diskų, o didesnės talpos asortimento jau teks atskirai paieškoti.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(0)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: