Piratavimas Europoje: už ką ir kaip galime būti nubausti?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-04-15 09:32
Tiek daug loginių klaidų kad net baisu. O šios teisės mokestis neturi būti įtrauktas ir produkto kainą? Juk aš nedarisiu filmo kopijos į mp3 grotuvą. Arba kitaip sakant, nėra garantijos, kad aš tuščia laikmeną naudosiu autorinių teisių saugomai informacijai kopijuoti. Todėl šio mokesčio uždėjimas tuščioms laikmenoms, o ne pačiam produktui yra nelogiškas. Toks mokestis logika gauna tik jei aš į ta tuščia laikmeną įsirašau iš interneto atsiusta kopiją, kuri buvo padaryta iš legaliai įsigytos kopijos. Kurios visada ir yra įsigytos legaliai.
ra2 2014-04-15 10:24
- Čia reikėtų skirti visiškai skirtingus du atvejus: a) vienkartinio panaudojimo autoriniai kūriniai, kaip: filmai, laikraščiai, meninės knygos ir dalinai muzika.. b) ilgalaikio daugkartinio naudojimo autoriniai kūtiniai, kaip: programinė įranga arba visokie išradimai/atradimai bei patentai, dokumentacija, prekių ženklai.. daugiausia betvarkės yra su "a" grupe, ją tikrai sunku sukontroliuoti. Matyt apie šią grupę mąstė laikmenos mokesčio kūrėjai. Gaila, kad nepamąstė apie surinktų lėšų išdalinimą autoriams, gavosi eilinė masinė vagystė legaliais metodais, gal iš pavydo piratams?
Shanti 2014-04-15 15:56
ra2 2014-04-15 16:48
Piratavimas yra tokia veiksmų visuma, kuri piratui suteikia nelegalų pelną (jis iš to gyvena). p.s. .. pavieniai kopijuotojai ne piratai, tai smulhūs vagišiai. Sakykim kioske pardavinėjantis nukopijuotus trolių bilietus asmuo yra piratas, o tokius pat bilietus pigiai nusipirkęs ar tik sau nukopijavęs, yra smulkus vagišius (zuikis?). Smulki vagystė užtraukia administracinę atsakomybę, piratavimas užtraukia baudžiamąją atsakomybę pagal veikintį BK.
rwc 2014-04-16 11:44
Kas čia, atsiprašant, per naujakalbė? Susimokėti kopijai asmeniniam naudojimui, kad jis taip pat įsigyja teisę cituoti. Viso to kaina jau yra įskaičiuota į kūrinio kainą. Už ką dar kompensuoti? Apsirūkę megztukai visai apšakalėjo. Dzin jiems įstatymai, nekaltumo prezumpcijos. Nusipirkai plaktuką - susimokėk baudą už potencialiai išdaužytus kaimyno automobilio langus. O, leiskite paklausti, jei mano flešiukuose ir DVD 99% turinio yra mano kūriniai - programos, specifikacijos, dokumentai, afišos, klipai - tai kur mano procentas, kodėl niekas nekompensuoja?