Kova su globaliniu atšilimu: bezdalų maišai karvėms

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Simplicity 2014-04-23 11:52
Arthuras rado savęs vertą pašnekovą— citatos šešiolika eilių pas abu Šiaip, indėnai tuos, kurie nesugebėjo sau pasigauti maisto, būtent vegetarais ir vadino. Jei šiek tiek rimtesne gaida, tai kokio velnio reikia dėtis mesiju ir bandyti atvesti pasiklydusias avis į tiesos kelią? Esi veganas— puiku, niekas tavęs dėl to neteis, bet kurių galų reikia apie tai visam pasauliui rėkti? Dėmesio trūkumas? Namie jau visiems galvas išūžei, todėl reikia naujų ausų tiesos žodžiui? Kapokit tas savo kiaulpienių salotas, savo vegetariškus sūrio ir mėsos pakaitalus, o mes valgysim kas mums patinka.
immortallt 2014-04-23 12:03
Patinka man veganai/vegetarai, kurie susiranda gydytoją ir jam bando aiškinti, kaip tai nuostabu Pats sėdi pas gydytoją, nes mažakraujystę turi ir tyrimus reikia pasidaryti, dėl eilinio karto per mažo geležies kiekio... O dar geriau, pasakojo, kaip moteriškė su greitąja dar mažą vaiką atvežė - visa problema, kad mėsos negauna, mityba ne pilnavertė ir augančiam organizmui trūksta medžiagų. Negana to, jau ir veterinarė pasakojo, kad atvežė šunį jau leisgyvį. Labai gyrėsi, kaip šunį vegetarišku maistu maitina. Šuo vos nemirė, pašėrus mėsa, per savaitę laiko atsigavo.
Kirtiklis 2014-04-23 16:53
Atsakyk pirma į prieštai pateiktas replikas, nes nori kad kiti klausytu, bet pats ignoruoji faktus. Va čia visa ir bėda. O apie ligos patalus ir t.t tai šiandien rašai, ritoj eini perėja ir nukals tas pats fūristas. Močiutė valgė viska, ypač lašinius ir t.t sulaukė 97 metų, bet mirė nukritus nuo laiptų. O planetai padėsi - atsisakęs visko, nubėgęs į gamta tik su klevo lapu pridengdamas užpakali. Kitu atveju važiuodamas automobiliu, naudodamas elektra tu niekuo nepadedi.
Arthuras 2014-04-23 19:02
O kuo tai yra blogai? Taip kur kas lengviau pabaksnoti į tinkamas vietas - logines klaidas.
Kirtiklis 2014-04-23 20:46
Man atrodo kad čia toks atvejis kad baksnok ne baksnojes, negauni atsakymu o daugiau faktų ir t.t Kaip apie ta video kritikos gavo, o atsakyt tik į viena fraze, arba pirmi variantai ir komentarai.
Dartas 2014-04-23 22:41
Nesu nei veganas, nei vegetaras. Bet visada pasidomiu prieš įsiveldamas į diskusijas, kurios reikalauja žinių, vietoj to, kad iš oro mėtyčiau subjektyvias nuomones vietoje normalios argumentacijos. Bet žiūriu technologijos.lt publika mažai nuo delfio skiriasi. Matau žmogų, argumentuojantį savo nuomonę šaltiniais, bet ir matau galvijų bandą, sapaliojančią nežinia ką, nes matosi, kad šioje temoje ryškiai trūksta lavinimo. Gal ir ne viskas teisinga, ką čia aurijust minėjo, bet be jokios abejonės yra teisybės.
Arthuras 2014-04-24 00:13
Šaltiniais?.. Tokių šaltinių galima pririnkti krūvomis - ne viskas, kas yra internete, yra tiesa. Kai imama kliedėti, kad pažengęs diabetas, vėžys pagydomas maistu ar kad žmogus neprisitaikęs valgyt mėsą - kaip galima diskutuoti kultūringai?.. Juolab, dar prieš tai pareiškus, kad jei nesutiksit su savo nuomone - susirgsit, būsit kvaili ir t.t.
Dartas 2014-04-24 15:12
Gerai, žmogau. Gali man paaiškinti plačiau (argumentuotai) savo nuomonę apie ''tokius šaltinius'', ir kokiu pagrindu tu skiri ''tokius šaltinius'' nuo ''kitokių šaltinių''? Man labai įdomu, gal kažką iš tavęs pasimokysiu. Ir dar: ką žinai apie diabetą? Negooglink, tik trumpai atsakyk ką žinai apie šitos ligos išsivystymą, tipus jos gydymą. Davai čia nesimėtom tuščiu š malimu, bet pavarom normaliais argumentais. Metu tau draugišką iššūkį, kaip sakant.
immortallt 2014-04-24 15:40
Dartas, man užtenka paklausti savo geriausio draugo - mediko. Kuris dirba laboratorijoje. Yra krūva medicininės literatūros - sėkmės skaitant. O internete rašyti gali ką nori, niekas už nieką neatsako. Net jei pats tiesiog pafantazavo, net nesiremiant gandais.
Arthuras 2014-04-24 16:59
Delfio lygio straipsniai apie mediciną - nesiskaito. Paimkim tą patį pcrm.org ir jo tikslus: " to promote non-animal methods in research and education (opposition to animal testing) and a plant-based diet (veganism) for disease prevention and survival." Wataaaafak? Tai yra absoliučiai šališka, idiotiškų ketinimų ir tikslų vedama organizacija. Visokie livescience yra mokslo populiarinimo portalai, kurie vieną dieną apie tą patį rašo vienaip, kitą kitaip. Vieną dieną rašo, kad kava nesveika, kitą - kad jau sveika. Rimti šaltiniai - moksliniai straipsniai (kurie sunkiai įkandami ne tos srities specialistams) iš rimčiausių mokslo žurnalų pasaulyje ar pan. Ir jau ne kartą šiame forume kartojau - jei einate prieš tradicinį mokslą, kurio moko universitetuose visame pasaulyje, traukit šaltinius. Apie diabetą (negooglinęs) žinau, jog yra du jo tipai. Vienas autoimuninis, kitu serga nutukę, apetito neribojantys asmenys. Be abejo, visur slypi genetikos ausys - tiek viename tipe, tiek kitame. Kaip jau ir sakiau - nutukimas ir visavalgystė - NESUSIJĘ!
Dartas 2014-04-24 21:04
Arthuras, tavo žinios apie diabetą mane stipriai nustebino. Ir iš kur tiek galvoj telpa? Žmonės, juokingai skambate su tokiais argumentais, kaip kad ''aš pažįstu daktarą'' Didelė dalis dėstomos medicinos medžiagos ir pati sistema yra pasenusios - stipriai reikia reformos. O reformos atsiranda plaukiant prieš srovę, nes . Taip, kad gero jums pasrovinio pasiplaukiojimo, I'm out.
immortallt 2014-04-24 21:16
Dartas, matai, mano draugas/geriausias draugas, dirba Vokietijos laboratorijoje šiuo metu daugiausia, tenka ir ligoninėje universitetinėje, tad žinios šviežios ir patikimesnės nei vegetarų sektų skelidžiami gandai.
Arthuras 2014-04-24 21:43
Aš jau galvojau, kad padiskutuosiu, pasirodo - nė velnio. Kai prisireikia įrodyt tai, ką teigiate - dingstat? Neįdomu taip. Tai, ką dėsto medicinos mokyklose yra patvirtinta normaliais tyrimais, įrodymais ir t.t. Norit padaryti gero ir atrasti medicinoje kažką naujo? Puiku! Tik bėda ta, kad reikia ieškoti ne to, ką norite rasti, o būti nešališkais ir paremti savo teiginius rimtais argumentais, tyrimais. Prieš srovę galima plaukti, kai kalba eina apie religijas, tradicijas ir pan. - jos nepagrįstos. Plaukti prieš mokslą... Tas pats, kas pūsti prieš vėją.
Aquarius 2014-04-27 18:04
Nieko neišsiaiskinsite, tik veltui savo energiją švaistote. Kreipiuosi į visus. Reikia darbų ir rezultatų, o ne tuščių egoistiškų kalbų, o diskusijoje tokių būta. Ypač pikti pasirodė tie kurie už mėsos valgymą. Vegetarai ir veganai daug tolerantiškesni Jūsų atžvilgiu, pagalvokite, kodėl? Kiekvienas pagal savo supratimą kalbame. Geriau skirkime savo laiką, dėmesį, energiją - mažiems projektams įgyvendinti, kurie visiems pagerintų gyvenimą ar bent į protą atvestų. Įrodinėdami savo tiesas vien žodžiais gyvenimo nepagerinsime. Yra sena Kinų patarlė. „Gali atvesti arklį prie upės pagirdyti, bet niekaip nepriversi jo gerti jei jis to nenorės“ Jei jau norime ką nors įrodinėti, tai darykime savo geru pavyzdžiu. Žmonės į tai atkreips dėmesį ir gal ko nors išmoks. P.S. Taip kaip žmonija šiandieną maitinasi daro įtaką visam pasauliui, taip pat ir jam pačiam. Gal kas įrodys, kad nedaro ;] Pastebėjau labai daug nemandagių komentatorių, gaila kad dauguma vienas kitam tokie nepakantūs. (Ar bendravimas ne akis į akį žmones padaro drąsesniais, kad jie verčia savo emocines šiukšles kitiems? <- retorinis klausimas) Priminkite kas tai pasakė: „Mano tauta išnyks ne todėl, kad nuoširžiai tiki melu, o todėl kad nenori pripažinti tiesos“ Atsiprašau jei parašiau netiksliai. Linkiu gerų idėjų ir projektų ;]
Arthuras 2014-04-27 20:50
Jei visokiems Zeitgeist'ininkams taptum pakantus, tai anie savo durnumu užvaldytų pasaulį...
Kirtiklis 2014-04-28 15:52
Kaip tai nepakantūs? Kantriai rodome spragas, juk neapšaukėm debilais ir kitais necenzuriniais žodžiais.
Aquarius 2014-04-29 01:35
Iš esmės viskas čia gerai. Diskusija yra diskusija. Yra dvi pusės, viena už mėsą, kita prieš mėsos valgymą. Pats į visą tai bandau pažvelgti iš šalies. Matau chaosą, kuriame irgi kadaise dalyvavau ;D Įrodinėdavau kitiems savo tiesas, kad ir realiame gyvenime: draugams, namiškiaims, pažįstamiems. Dabar keliu klausimus, ieškau ir rodau kur žiūrėti, kad suvokimas žmonėms ateitų savarankiškai. Per tą chaosą vienas kito nebegirdime (nebematome). Nors čia matau konstruktyvių asmenų, turinčių gerai išlavintą logiką, bet kartu matau ir vis dar siaurai matančių. Tikiu, kad ateis laikas ir vieni ir kiti perskaitys, pamatys ką nors daugiau, kas praplės akiratį ir pakeis suvokimą. Žinau, nes pats sužinau vis naujų dalykų. Kuo giliau į mišką, tuo daugiau medžių. Nepaisant to, kad internete taip pat ir daug klaidinančios informacijos, tai nereiškia, kad viskas yra melas. Atminkite, suvokimas tai didelė dėlionė. Kiek dėlionės dalių Jūs jau surinkote, kad pamatytumėte bendrą vaizdą?
Simplicity 2014-04-29 10:37
Aquarius, mane tu jau atvertei į veganizmą! Paskaičiau tavo komentarą, ant viršaus pridėjau keletą valdžia jų nenupurkštų. Va, ir gydysiuos nuo šiol ne kokiais ten farcmacininkų neveiksmingais vaistais, o homeopatija. Nu, o mano žmona gimdys tik namie apsupta smilkalų kvapais, o internete rasta savamokslė pribuvėja Jadvyga atėjusi mums tuo pačiu ir čakras apvalys, astralus atvers.
Arthuras 2014-04-29 10:52
Viskas yra daug paprasčiau, nei tau atrodo. Kas liečia mitybą, tai nėra kažkas neįmanomo ištirti. Fizikai sugeba atrasti naujas daleles, kurios nematomos ir tik tam tikromis aplinkybėmis gali būti užfiksuotos... Su mityba yra daug paprasčiau. Čia veikia elementari chemija ir biologija. Šitų mokslų atstovai pastoviai dirba savo darbą. Aš jų rezultatais ir pasitikiu. Tai yra pats patikimiausias ir objektyviausias šaltinis. Visa kita - subjektyvu. Nenaudok šitų abstrakčių jausmingų kliedesių diskusijoje. Nieko su jais neįrodai.
Simplicity 2014-04-29 10:58
Aquarius, mane tu jau atvertei į veganizmą! Paskaičiau tavo komentarą, ant viršaus pridėjau keletą Kurioj vietoj čia problema?