Tails – itin saugi Linux versija, kuria naudojasi Edward Snowden

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Shinigami 2014-04-21 11:53
Kas ta tarpinė atmintis? SWAP? Tai kiek tikrinau savo Ubuntu sistemos monitorių, pas mane taip pat niekada nemačiau naudojant SWAP, nes turiu pakankamai RAM.
punktyras 2014-04-21 12:24
Tačiau galimybė ją naudoti yra, taigi, ir įrašyti failą galima. Norint to išvengti, reikėtų išjungti swapinimą (sudo swapoff -a). Kad po išliktų po kompiuterio perkrovimo, reikėtų užkomentuoti swap eilutę /etc/fstab faile.
Shinigami 2014-04-21 12:58
Aš turėjau mintyje, kad ne tik ta linux versija tai gali daryti, bet betkuri. Viskas priklauso nuo kompiuterio specifikacijų, bei kaip pats rašai, nuo linux nustatimų. Ir tas kas turi žinių apie linux gali ir pats tokia linux versiją pasidaryti. Svarbiausia tik žinoti, kad programos kurias naudoji tam, nėra jau suprogramuotos su numatytomis klaidomis ir programinių kodu. Žiūrėjau paskaitą iš edx (cs50) ten gerai pasakyta, kad visos programos yra paremtos pasitikėjimu, kad tas kuris rašė tas programas nepridėjo žalingo kodo. Nes jei programos kūrėjas nepridėjo žalingo kodo, tai nereiškia, kad programuotojas parašęs įrankius programos kūrimui (kuria tu naudoji), nepridėjo žalingo kodo. Kad ir į kompiliatorių įdėsi žalinga kodą, su kuriuo tas kompiliatorius kompiliuos kitas programas. Taip ir naudojant čia aprašyta linux versija, tenka pasitikėti jos kūrėjų, kad jis pats nepridėjo žalingo kodo.
kafkasque 2014-04-22 06:15
SWAP yra kaip windows virtual ramai, tik kad windows sukuria specialu faila harde, o linuxai atskira particija tam... vnz nieko neissaugo harde, todel nera rizikos, kad kazkas atgamins ka su hdd recovery irankiais atkurdami istrintus failus
Hmz 2014-04-22 09:55
O koks skirtumas - atskira particija ar failas? Ką, particija - neatstatomas dalykas? Plius swapo naudojimą win, kaip ir lin, galima išjungti.
Novator 2014-04-22 10:10
Nekuria jokiu swap'ų ar particijų šitie linux'ai. Iš atmintinės pasikrauna į RAM ir jokių pakeitimų HDD ar SSD nedaro.
rwc 2014-04-26 03:15
Utiutiu. Knoppix. Baltix. Xujaltix. Etceteraltix. KEYWORD: Snowden.