Būsimi Nokia telefonai galės siųsti kvantiškai užkoduotus tekstus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

rwc 2014-04-20 05:09
Kurgi ne, išradimas... Step 1: parsisiunti atitinkamą apps'ą ir prijungi USB kabelį. Step 2: susirandi kvantinį kompą ir pajungi USB kabelio kitą galą. Step 3: PROFIT!!11ąąą Mažytė problemytė: apps'as viską užlogina ir nešifruotu 3G ryšiu nusiunčia į Nokia (ar, reiktų sakyti, Microsoft) serverius, kurie tuoj pat praneša Pentagonui apie įtartiną veiklą. Kita mažytė problemytė: gavėjas tuo pat metu taip pat turi būti prijungęs savo Noškę prie kvantinio kompo.
punktyras 2014-04-20 21:19
1. Yra telefono priedas, į kurį ir iš kurio informacija siunčiama po vieną fotoną šviesolaidžiu į kvantinį kompiuterį, kur užšifruojama ir užšifruota siunčiama gavėjui. 2. Kitas kvantinis kompiuteris, stovintis pvz. banke, gauna žinutę ir ją iššifruoja. 3. PROFIT Manau, programėlė, susiejanti tekstą su fotonų pakeitimais, bus atviro kodo ir bus galima patikrinti, kad nebūtų Send_to_NSA funkcijos O dabar visi serveriai nesiunčia visos informacijos į Pentagoną, NSA, KGB, WTF? Kvantinio šifravimo atveju bent žinosi, kad informacija nuteka dėl sekimo, o ne dėl to, kad kažkas nulaužė šifravimą.
rwc 2014-04-22 08:19
Taigi, kad reikalingas šifruojantis serveris. Tokiu būdu užtikrinti galima tik ryšį tarp dviejų kvantinių dėžučių, o kas apsaugos nuo MIM atakų serverio ir telefono? Toje taksofono būdelėje įtaisau blakę ir seku, ką telefonas šneka su serveriu. Problemz? Tik dar lengvesnis būdas sekti. Ateisi pats, ir ateisi būtent tuomet, kai kažką nori nuslėpti.