NATO prabilo viešai: Rusija išdavė partnerystę ir virto priešu

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

sloggi 2014-05-03 12:35
Youtube po situo video kai paskaitai komentarus tai NATO ir USA kaip hitlerio armija, eina viska ir uzimineja, prisijungia prie USA/NATO teritorijos.. Kazkaip keista.
O_O 2014-05-03 12:48
Senai laikas su Putka žaisti atviromis kortomis. Jei Rusų dalbojobas sugalvojo žaisti karą, to neišvengsime, tad užteks jam nuolaidžiauti. Anksčiau ar vėliau, kaip matosi, bus rimti kariniai konfliktai su ta idiotų propagandos išplautom smegenimis šalim.
immortallt 2014-05-03 13:50
Rimto karinio konflikto Rusija negalės vesti. Neturi galų gale resursų tam. Aišku, apkartinti regiono gyvenimą gali.
min 2014-05-03 13:58
Ant kiek reikia buti kvailam ir isplautom smegenym, kad patiketum nors krisleliu to video...
O_O 2014-05-03 14:03
Pasaulis to ir tikisi, kad Putkai nedeis, pervertinus savo galias ir iškėlus komunistinę cccp viziją - ambiciją karo nepradėti... Bet ką 'vargšas' darys, jei, pvz, pusė pasaulio pradės nebepirkti jojo dujų beigi naftos? Atims pajamų šaltinį. Neturės ko ir beprarasti...
Creatium 2014-05-03 14:46
Tas ir yra blogiausia, kad Putinas yra neprognozuojamas ir jo sprendimai jokia logika nėra paremti. Dėl to darosi kiek neramu. Nesvarbu, kad NATO laisvai atsilaikytų prieš Rusiją, tačiau užtenka poros dienų tikro karo ir jau mūsų buferinė zona (Baltijos šalys, Lenkija) patirs didelius nuostolius.
immortallt 2014-05-03 15:09
Rusijos tuo tarpu neliktų bei iš Rusijos resursai būtų panaudoti restitucijai bei priedo už sovietų laikus restitucija. Šiaip kažkur buvau užmatęs įdomią mintį, kad vienintelė reali priežastis, kodėl taip gali norėti Putinas rytų Ukrainos, tai milžiniški skalūnų kiekiai, kurie leistų Europai ir Ukrainai tapti pilnai nepriklausomai nuo Rusijos dujų dešimtmečiams. Tada visos aplinkybės lygtais stoja į savas vietas.
Arns 2014-05-03 15:24
imortaliuk, eilini kartą, savo mintis gal pagrįsk? Skaičiuoji viščiukus pavasarį, išmesdamas faktus jog 1) karas net nepanašu jog vyktu 2) susigrūmus galingiausioms valstybėms, branduolinis ginklas būtu panaudotas.
immortallt 2014-05-03 15:31
Tikrai Rusija naudos branduolinį ginklą, kai kiekvienas gyvenamas kvadratinis metras 100x gali būti subombarduotas atominėm, tuo labiau, kai pagrindinis priešas - JAV, turi priešraketinį skydą ir didžioji dalis užtaisų nepraskristų - nėra jokios pergalės. Karas vyksta, tik kol kas ekonomikos ir politikos lygmenyje.
007 2014-05-03 15:42
Nematau ištikrųjų Rusijos veiksmuose nieko keisto ir neprognozuojamo. Visi suprantam, kad Ukraina Rusijai reikalinga. Bet turbūt labiau kaip šuniukas, toks kaip Baltarusija. Čia tik dvi pusės egzistuoja. Vakarai ir Rusija. Ne resursai svarbiausi, o įtaka šitam regione. Nuo pat Sovietų Sąjungos griūties Rusijos įtaka mažėjo. O tokiems kaip Putinas, čia gi tragedija. Juos amžinai kažkas puola. Šiuo atveju NATO. Užsiiminėja buvusias teritorijas kaip, kad Baltijos šalys, Varšuvos pakto šalys, dabar gresia dar ir įtakos praradimas pietų Kaukaze ir galiausiai Ukraina linksta NATO pusėn. Iš Rusijos perspektyvos, tai jos valdžia jaučiasi kaip "duchai". Amerika prisišnekėjo besitardama dėl nusiginklavimo dar prieš Sovietų Sąjungos griūtį, kad stabdys NATO plėtrą, o kas vyksta. Išdūrė rusus. Va taip ten ir mąsto valdžia. Ir netgi, iš dalies galima suprasti kodėl. O Putinas apsisprendęs šitame netiesioginiame kare sudalyvauti ir nelabai kam nusileisti. Tiek, kad Baltijos valstybėms Rusijos įtaka visiškai ne į naudą. Aš net galvoju, kad nežinau šalies kurie vienu metu ir gerai gyventų ir būtų Rusijos šuniukas. Arba papultų į Rusijos sudėtį ir pinigais būtų apipilta. Na, bent jau niekas neateina į galvą. Jei klystu, pataisykit.
Borland 2014-05-03 15:47
O jūs nematot, kad JAV tas karas naudingesnis nei Rusijai? Ką amerikiečiai pasakė apie dujas? Nebijokit, mes exportuosim į Europą savo skalūnų dujas ir taip jus aprūpinsim... Kas tai? Ar tai ne nauda? Juk importuotos dujos iš amerikos būtų net dvigubai brangesnės! Taip, galim teisintis, kad transportavimo išlaidos didesnės.. wtf? Kas mūms iš to? Kas jas transportuos? Ne patys amerikiečiai? Atsimerkit, šitame dalyke nėra gerų veikėjų, visi jie siekia naudos plaudami smegenis. Kokie mes geri, jumis pasirūpinsim.
Plikas 2014-05-03 16:14
O kas JAV trukdo eksportuoti dujas be dabartinio karo?
Borland 2014-05-03 16:18
Gal tai, kad jos dvigubai brangesnės (įskaičiavus transportavimo kaštus)? Ar kaina nėra svarbi tau?
Plikas 2014-05-03 16:23
O pakariavus, jos pasidarys pigesnės?
Kilgoras Trautas 2014-05-03 16:27
Išpirsto laužtas mitas! Esmė, tanklaiviais suskystintas dujas transportuoti dideliais atstumais daug pigiau nei vamzdynas, o tuo labiau senais. Be to Rusijos dujų savikaina nėra jau tokia maža, kaip daug kam atrodo. Didelė dalis Europos ir taip pirko dujas, ne pasaulinės rinkos kainomis, o didžiausiomis kainomis pasaulyje todėl, kad nebuvo alternatyvos Lietuvos, Latvijos, Vengrijos, Makedonijos ir t.t. atveju.
Borland 2014-05-03 16:29
Nu žinok, nepyk, bet tavo klausimai žudantys. Pakariavus, mes nebeturėsim rusiškų dujų, o patys energetiškai apsirūpinti negalėsim, beliks tik importuoti iš Amerikos. Jei galėtume patys pilnai apsirūpinti dujomis, tą ir darytume. Daugiau diskusijų neturiu, padiskutuok su savimi ar pasiieškok informacijos internete, jei nori atsakyti į sau kylančius klausimus.
Creatium 2014-05-03 16:32
Kuo paremti tavo skaičiavimai dėl dvigubai brangesnių dujų?
Plikas 2014-05-03 16:47
O kas tada trukdo Rusijai nekariauti ir toliau "pigiai" pardavinėti dujas? Ar tavo manymu, jeigu pastarųjų įvykių Ukrainoje nebūtų buvę, Lietuva nebestatytų dujų terminalo, kaip alternatyvos "pigioms" Rusiškoms dujoms?
immortallt 2014-05-03 17:06
Borland, nė žalio supratimo neturi apie SGD rinką. Eksportuoti JAV ir taip turi kur, bet JAV dujas gali panaudoti politiniais sumetimais ir apriboti eksportą tik į Europą iš rytinių SGD terminalų, taip numušant kainą regione. Toliau, Rusija tiekia tik 30% visų Europos suvartojamų dujų. Manai Europa neišgyventų be Rusijos dujų ir naftos? Na o Rusijai dujos ir nafta sudaro ~60% biudžeto pajamų. Kaip anksčiau pastebėjo, dideliais atstumais dujas pigiau gabenti tanklaiviais, nei dujotiekiais. Negana to, vakarinė Europos dalis turi pakankamai SGD terminalų, ypač Ispanija, reikia tik viduje dujotiekių jungčių kiekį didinti. Negana to, Baltijos šalys, tame tarpe ir Suomija, gali dujų poreikį dar labiau sumažinti pereidami an biokuro ir ilgainiui 2 terminalų pilnai pakaktų regionui apsirūpinti dujomis 100%. O Amerikai naudos iš to, kad apribos eksportą į Europą mažai. Taip kainas nudempinguos ir mažiau uždirbs, nei kad jei leistų eksportuoti bet kur, nes Azijoje dujų kainos aukštesnės, nes jie neturi jokių vamzdynų ir vietinių dujų išteklių.
Borland 2014-05-03 17:26
http://kauno.diena.lt/naujienos/pasauli ... 2T6Pmp_u1g http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/1588/59/d,detalus/ http://www.laisvaslaikrastis.lt/news/1936/59/d,detalus/ Buvo man rodos ir čia kažkoks straipsnis apie tai. Galėsim grįžt prie šios temos po poros metų, manau rezultatai kalbės patys už save