LG nauja buitinė technika - pagal geriausias fantastų idėjas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Nerkus 2014-05-11 16:47
Aš jau turbūt per senas, kad suprasčiau kam reikia mikrobangei lysti į internetą, ar kalbėti su skalbimo mašina ar į šaldytuvą per kamerą žiūrėti.
Creatium 2014-05-11 17:33
Na, šaldytuvai, žinantys savo turinį, yra labai didelis gėris. Tokiu atveju žmogus gali gauti geriausių receptų pasiūlymus pagal poreikį sveikatai arba norus pvz. mesti svorį.
kestutisz 2014-05-11 19:53
Kvailas klausimas - kamera ir ekranas ant šaldytuvo, kad galėtum turinį pažiūrėti čia kažkaip tikrai technologiškai kiečiau už senovinį prietaisą matymui kiaurai sieną - stiklinį langą? Ar gal dar ir timelapse'us gamins, kad matytum kaip metų eigoj keitėsi turinys - čia vienos dietos laikiausi, čia kitos, čia trijų dietų vienu metu nes iš dviejų nepavalgau?
zui-kiss 2014-05-12 08:23
Nerealus daigtas, nesuprantantiems keli pvz kiek kartu parduotuveje galvojote ar yra namuose grietines ar kokio kito produkto? Ar sumastete ka gamint isejot apsipirkt ir vis tiek kazko nenusipirkot ar apsidrausdami nusipirkot per daug? Ar pagalvojot kad pvz grietines galiojimo laikui pasibaigiant gauti apie tai info ir suplanuoti kaip ta produkta sunaudoti o neismesti, bendravimas su mikrobange ar kokia dujine isvis fantastika, gryzti namo po darbu mastai ka vakarieniausi, atsiunti duxovkej uzklausa, ta paklausia saldytuvo ka gero turi, ir pasiulo receptuka vakarienei:) ps produktu nusipirkt nereik, jau kazkur yra uzsisakanciu saldytuvu. Ateiti matau tokia:sedi prie darbo pabaigos, mastai ka valgysi, arba zinai kad truksta produktu, parasai saldytuvui(pvz uzdedi varneles ant einamuju produktu ir su sauktuku kai pvz kiekis pasiekia kritine riba. sultys ar vaisiai pvz), darasai ko dar pageidauji neiprasto pvz ozkos surio), saldytuvas siuncia uzklausa jusu prekybcentriui, gauta info atsiuncia jums i tel, pvz parduotuve pardavineja toki ir toki ozkos suri su tokia kaina, uzsidedi varneles(reg produktai eina i krepseli automatiskai.) Ir spaudi patvirtinima, susimoki kreditine kortele, po darbo drive throught uzgriebi produktus sutartu laiku, tai yra fantastika. Ps mano isvardintos technologijos jau egzistuoja, truko sitos dalies
kestutisz 2014-05-12 08:46
Tai va, ta "nauja technologija" nieko tokio nedaro. T.y. niekas nešneka apie jokį standartą kur būtų apjungta buitinė technika, receptai bei prekybos centrų prekių bei močiutės uogienių žymėjimas. Ką iš kameros vaizdo pamatysi - kas tiksliai gyvena stiklainyje - uogienė ar pelėsis? Pienas dar ar jau nevykęs kefyras? Barkode net informacijos apie galiojimo laiką neįrašysi, QR kodas gali ir nenusiskaityti automatiškai, lieka nebent RFID, bet šiaip kol šaldytuvas negali net perspėti apie galiojimo laiko pabaigą tol nereikia svaigti apie internetus šaldytuve ir receptus. Vistiek rankutėm apskaitos nedarysi. Na, su receptais aišku galima - supypsinai produktą ir mikrobangė pagal nuorodą qr kode pasiima optimalų pašildymo režimą.
zui-kiss 2014-05-12 09:52
Pries tai post'e isvardintu technologiju ateiti isivaizduoju dar geriau, prekybcentriai tampa paskirstymo bazes kaip amazon.visa prekyba isikels i interneta, su userio paspaudimu, ar varneles paspaudimu, ir padarius check out, sistema uzregistruoja jusu pirkiniu krepseli uzrezervuoja sistemoje laika kada turi buti viskas pristatyta. Parduotuves kompiuterine sistema skirsto uzsakyma surenka krepseli ir koks google be vairuotojo masiniukas ar kaip amazon lektuvelis pristato prie duru ir tu gauni zinute kad pirukinys jau pas tave, fotokamera nufotkina pirkiny pristatyta prie duru ir atsiuncia zinute uzsakovui i tel. Egzistuoja daug mazu specializuotu parduotuveliu pvz daugiabuciu kiemuose, tad drybsodamas prie lovos ar uzgriuvus sveciams nelauktai uzuot begus pirkt saldainiu suspausi kelis klavisus tablete ir kokia vietine parde su bepilociu i tavo 8 lango pasto dezute pristato, kol maloniai besisniakuciuodama kaisi kava ar tik karsta vandeni laukiant kol parde atskraidins pupeles:) ar imontuotas gps i saldytuva ir tel kisenej pagal regionus ir saldytuvas primins per telefona ar google glass kad ar noretum nusipirkti kvepiancios sviezios juodos duonos. Tai neribojamos galimybes maisto taupyme, pradedant nuo gamybos proceso iki jusu skrandzio:), atsikraus ius i vietove nauja jums tereikes pasijungti prie vietinio tinklo, kuris jum greitai parodys vietines parduotuves ir greit galesit perskaityti review jusu namo/rajono ir susidaryt nuomone kitaip sakant naujojo gyventojo user manual su pvz vietoves ipatumais pvz tips kad netoli yra vietinio ukininko organine sviezio pieno parduotuve ne su web adresu o su produktais. Ps tokie saldytuvai gamyboje sutaupytu milziniskus kiekius maisto produktu, tai gali buti dar viena didele dalis technologijos paspartintos revoliucijos. Didele dalis prekybos persikelimas i interneta, self check out kasos, aplikaciju stiliaus pica uzsakymai(pats naudojuos papa johns dominos ir pizza hut) kurie padaro uzsakyma ir apmonejima ir pristatyma toki greita ir paprasta kaip niekada anksciau, ypac tai duoda pranasumu del telefoninio uzsakymo nesupratimo, del skirtingo akcento, rysio netobulumo ar isiblaskymo. Patikra uzsakymo pasislinks viena kartele auksciau isvengiant klaidos galimybes.bus uzsakinejant pvz google glass tarp taves ir programos kaip i wouldnt understand you, could you repeat, arba duodama galimybe ivesti pageidaujama dalyka akies judesiais(samsung jau naudoja masinej gamyboj akiu sekima su s5 modeliu). Arba pirstais kaip klaviatura naudojant smart watch. Skirtumas tas kad negaisinsite uzsakymo priemejos ir savo laiko ir klaidos tikimybe minimali.
zui-kiss 2014-05-12 09:59
Nesuprantantiems kodel ne stiklas todel kad sveciams iejus nejaugi jiem uzsukus i virtuve noresi kad jie matytu tavo saldytuvo turini? O del atidarinejimo ir neatidarinejimo saldytuvo naudos energijos taupyme ir.musu iprotyje atidarius duris pusvalandi spoksot kol pasikasius pautus eit miegot.
Nerkus 2014-05-12 10:31
aš jau tikrai tada senas... taip žmonės ir nutolsta vienas nuo kito. Jei viskas bus taip kaip išvardinta, tai jokie svečiai į neateis, o tiesiog prisijungs prie teliko, pažiūrėsit vieni į kitus per kamerą, išgersit ir suvalgysit saldainių per "skypą" ir viskas, nereiks jokių lėktuvėlių nešančių sausainius. Paskui dar gausi priminimą, kad jau savaitė kaip žmona nepamylėta, tu užsidėsi ant galvos kokį datčiką, žmona, esanti kitame kambaryje, irgi užsidės, tu paspausi mygtuką ir ... pasimylėsit. bus toks momentas, kad žmogų sutikti bijosi... edit: va kaip tik straipsnį parašė: http://www.technologijos.lt/n/technolog ... eo?l=2&p=1
zui-kiss 2014-05-12 10:37
Taip is dalies teisus bet tai didelis zingsnis i prieki, energijos taupyme ir i daigto kaip.saldytuvo visai kitoki valdymo supratima. Aisku dabar uzsiknisi manual vedziot viska dabar, bet po 5 metu suderinus technologijos pazanga viskas susieis i smart namus apie kokius kazkada romanuose rase o ir kaina tampa labai ikandama. Ziurim ka turim Yra saldytuvai kurie uzsisako maisto patys, Sitas saldytuvas turi integruota bendravimo kalba tik dar tas valdymas labai ankstyvoj, bet labai greit besivystancioj stadijoj, max 10 metu laikotarpi duodu jei karas trecias pasaulinis neprasides). Jau dabar usa siulo smart namu sistema comcast home nuo $30 zaliu per menesi, kur per tel kontroliuoji tam tikras namu funkcijas ir pan. ir gauni alertus i tel, ar realiu laiku per appsa isijungi kameru fiksuojama vaizda.Gali valdyt irenginius kaip termostata, duru uzraktus, vandens ciaupus, sviesos jungiklius ir teoriskai kalbant jei supranti apie elektra gali sukonstruot greitai kad veiktu bet koks el prietaisas per atstuma., pradedant nuo kavos darymo kombainu(jau dabar su zadintuvu masiskai pardavineja, uzstatai ir kasdien 8 ryto tau sviezia kava, ir baigiant automatinem uzuolaidom, xbox ar pc isjungimo. Nekalbant apie sparciai populiarejancius balsu valdomus prietaisus. Usa jau labai atpige balsu valdomi termostatai, siri psichoze, xbox one kinec ir balso kontroliavimo funkcijos. Placiai vartoju balsu renkamo sms funkcija vairuojant, htc drive aplikacija, ar muzikos dainos pasirinkima balsu nes tel pajungtas prie masinos stereo bluetooth rysiu. Kuris jau prasibroves vos ne i kiekviena nauja auto kaip bazine komplektacija. Google autonominiai automobiliai nuriedeje jau milijonus kilometru, amazon su radio valdomu helikopteriu padare por pristatymu. Jau yra pardavinejamos vending mashines kurios maiso gerimus, Usa mc donald kola yra neribojama, tad kol gamina tavo uzsakyma, gauni puodeli plastmasini ir dini prie masinos kur senoviniu budu pakisi puodeli ir eini piltis kolos
immortallt 2014-05-12 10:45
Kažkaip sunkiai aš tą naudą čia matau... Produktus nusiperku tai, ką suvartosiu ir pagal tai, ką gaminsiu. Ką gaminti ir pats žinau ir gaminu ne pagal tai, kas šaldytuve, o tai ką noriu. Geriau greičiau sukurtų naujos kartos šaldytuvą, kur kompresorių pakeistų ir sumažėtų energijos sąnaudos kartais.
zui-kiss 2014-05-12 10:54
Ten jau stovi saldytuvai su moderniais vending mashine su sensoriniais ekranais, tai ziauriai taupo vieta., smart tv, filmu nuoma amerikoj jau tapo tokia lengva. Su tv pulteliu pamosavus galiu per maziau nei minute jau pradeti ziuret filma, jau dabar comcast cable tv su x1 atpigusia programu paketo kaina, net is linkomanijos filmu nesisiunciu. Per minute nespesi nuo lovos atsikelt dvd surast idet i grotuva, susirast pulta, perjungt tv input, ir jau nekalbant kad gali dvd neturet, o cia digital copy gali turet jau. Labai patogu.nekalbant apie begales nemokamu filmu, visiskai kitokia televizijos samprata, pradedant kad ziuredamas nba , salia galiu isijungt app nba kur matau kitu rungtyniu rez arba play by play summary su keliu akimirku velavimu, app tv kampe, gaunasi vaizdas vaizde. Ir begale kitokiu funkciju. Iskaitant galimybe ziureti kai ka 3d, zinios ir pan. Apjungus sita reikala kaip padare su google glass kai zaidejai uzsideje buvo, tv pasikeis negryztamai. Youtube jau transliuoja 4k, ultra hd kokybes life transliacija praejo Atsirado jau antra karta smart laikrodziu, Antra karta google glass, Nba tv jau transliacija su epizodais is google glass praejo. Bepilociai dronai, raketos, Gigabaitu pikseliu foto, kinect dalyvavima medicinoj,xbox one bet koki tv padaro smart ir valdoma balsu, Dauguma smart telefonu kuriuos turim.dabar yra daug kartu galingesni nei kompiuteris valdes raketa kuri nunese armstronga i menuli.. Iphone pasirode tik pries 8 metus o jau turim googke glass. Kas verkia apie batareiku neefektyvumo per leta progresa ikiskit sio smartphone baterija i nokia 1110 ir turbut per menesi nenusodinsit
immortallt 2014-05-12 14:53
Kompiuteris buvęs Amstrongo "raketoje" buvo daug kartų silpnesnis nei bet kuris smartphone'as.
zui-kiss 2014-05-12 20:43