Pasirodė „Firefox“ telefonas už 100 dolerių (Video)

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

raimism 2014-05-13 13:02
kad sklandžiai veiktų Firefox OS galingų procesorių ir daug atminties ir nereikia... Iš esmės jis panašus (net ir korpusas) kaip pirmasis HTC Wildfire, tik kad kita operacinė sistema ir kiek geresnis ekranas. Iš esmės teisingas žingsnis bandant perimti didžiulį kiekį Nokia Asha vartotojų, kuriems Microsoft pigių telefonų greičiausiai nebesiūlys...,
aurimokas 2014-05-13 13:29
Tokių pigienų su tokiais pat parametrais pilna prestigio, archos, estar ir kitų gamintojų, kurie tokius low-end telefonus už tą pačią kainą siūlo. Nematau nieko per daug išskirtinio čia
lizunas 2014-05-13 15:35
Na, tie pigenos su Android nieko gero neveža. Man tik įdomu dėl FireFox, kaip ši OS ryja resursus.
eimantasks 2014-05-13 17:38
raimism 2014-05-13 19:52
Firefox jau Barselonoje demonstravo 50 USD prototipą (veikiantį), šiuo metu jų tikslas - 25 USD vertės prototipas. Toks kainų lygis Android iš esmės yra nepasiekiamas. O nepasiekiamas dėl to, kad Google Android'e naudoja Microsoft patentuotus dalykus (MS yra "nuskausminęs" praktiškai visus Android telefonų gamintojus). Google ką tik pralaimėjo teismą Oracle dėl Java naudojimo Android sistemoje (nesuprantu, dėl ko ten reikėjo teistis - juk akivaizdu). Kai pasibaigs teismų maratonas ir apeliacijos - Oracle greičiausiai nueis MS keliu ir su teisininkais ir pinigų skaičiuotojais apsilankys arba pas telefonų su Android gamintojus arba tiesiai pas Google. Taip, kad Android nėra ir nebus visiškai nemokama operacinė sistema. Juk ir ta pati Google gali pradėti apmokestinti Android - Kinija išreikalavo, kad Android liktų nemokama operacinė sistema, bet tai galios tik dar du metus. o Firefox OS orientuojasi į feature-phone, t.y. Symbian S40 rinką. tai buvo pagrindinė Nokia teritorija - pigūs telefonai, kurie yra "beveik" smartfonai. silpnus procus, minimalius ram kiekius išnaudojanti operacinė sistema buvo pagrindinis Nokia pelno ir pajamų šaltinis. Nokia dabar nebėra, MS "piguvos" greičiausiai negamins, nes Windows Mobile yra ne tokio tipo (imli resursams) sistema. Niša tuščia, jie tikisi ją perimti. Strategiškai teisinga, bet reikia rimtai padirbėti, kad pasisektų.
Leons 2014-05-13 22:50
Pataisymas - Windows Mobile kaip ir nebeegzistuoja, dabar yra Windows Phone (taip tai ne tik pavadinimo pasikeitimas, o visos OS architektūros), ir taip Windows Phone reikalinga tikrai daug mažesni resursai lyginant su Android. MS piguvą gamins ir gamina - juk neperseniausiai buvo straipsnias apie nemokamą OS low-end telefonams pagrindinėse tokių telefonų rinkose - Kinijoj ir Indijoj. Kalbant apie pigieną, pats Nokia Lumia 520 padovanojau draugei, visgi smartphon'as už 250Lt neblogas dealas Na, o apie Firefox OS - būtų įdomu išbandyti, man labiausiai patinka, jog pagaliau apps yra cross platform priešingai nei visų kitų rinkos dalyvių. Tiesa nežinau kaip su HTML5 sparta - teko girdėti, jog resursų atžilgių jos nėra tokios efektyvios, visgi tuo nesidomėjau, gal kas gali pakomentuoti?
raimism 2014-05-14 10:19
pats html yra greitas. java script irgi veikia greitai, nes Firefox OS skirtingai nuo Android ir iOS nėra "tarpininkų" ir jam veikti nereikia jokių papildomų "plug-in". kiek mačiau - nelabai greitai veikia telefonijos ir hardware API - būtent tie dalykai, kuriems atsiranda papildomi tarpiniai interpretatoriai. o labiausiai greitis priklauso nuo aplikacijos. patys firefox kūrėjai forumuose sako, kad kai kurie resursams intensyvūs žaidimai (pvz Biolab disaster) veikia 50-60 fps, o kai kurie žaidimai, kuriems daug resursų nereikia - tempia tiki iki 20-30 fps. Iš esmės bus tas pats, kas ir su web tinklapiais. ne taip svarbu ant kokio pajėgumo serverio tas tinklapis hostinamas, ne taip svarbu kokio pajėgumo tavo kompiuteris - didžioji dalis vis dėl to priklausys nuo tinklapio (firefox atveju - apps'o) sukūrimo kokybės.