Rusiškas raketas į Mėnulį varys gamtinės dujos?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

punktyras 2014-05-17 14:09
Skaitydamas apie alternatyvų kurą, negalėjau neprisiminti anekdoto. Kosminio laivo vadas šaukia į raciją erdvėlaivio mechanikui: – Ivanai, kūrenk kreivas malkas - posūkį darysim! Jei rimčiau, idėja labai nebloga. Kažkurie privatūs kosminių raketų kūrėjai jau senokai tai naudoja. O ir „Gazprom“ paremti galėtų...
cluendo 2014-05-17 20:35
Reikia pirmiausia dieta pakeisti kur daugiau pupeliu. Tada gales gamtinem dujom "raketas" leisti.
immortallt 2014-05-17 21:14
Mažiau gal sproginės? Kažkaip man keista, kaip atsiranda astronautų, sutinkančių skristi su rusais. Geriau jau su kinų raketom kilti būtų.
Arns 2014-05-17 21:31
Gal prieš komentuodamas pasidomėk, nes mačiau apie bananus geriau išmanai nei apie raketas. Neskiri jog kosmonautus kelia "Sojuz", kurios labai patikimos, o problemos kyla su "Proton-m", kurios skirtos palydovams iškelti. Jau nekalbant, kad kinų kosmoso programa nelabai pajėgi vykdyti tokiu dažnumu skrydžių, o ir patys suinteresuoti vykdyti tik savo projektus, kaip planus vieniems pasistatyti kosminę stotį.
kestutisz 2014-05-17 23:27
Tai, kad abi raketų šeimos - tiek Proton, tiek Soyuz jau netrukus švęs penkiasdešimtmečio jubiliejus. Kažkaip truputį neiįtemą tokios vaikiškos ligos kaip, kad kažkas suveikė ne taip. Suprantama būtų jei keltų kažkokį rekordinį krovinį ar iš nežinomos vietos. Bet čia gi tipinis skrydis, raketos dizainas vadinasi geras, tiesiog pasitaikė brokas? Ir jei brokas (ne pirmas) tai jis gali pasitaikyti ir su Soyuz - gi nėra taip, kad vienas surinkinėja geriau ir tikrina prieš startą, o kitų ne.
Skeleton 2014-05-17 23:34
Briedas briedžiausias. Rusijos kosminė pramonė vargais ne galais vykdo dar sovietmečiu pradėtus projektus, o čia matai naują raketą sukurs? Kiek metų kuriama "Angara"? Prisimenu žadėjo pirmą startą 2000-aisiais, po to 2001 metais, 2003 metais... Taip ir nesulaikėme... Vis dar tebekuriama iki šiol.
neekspertas 2014-05-18 00:00
a tai ko ne su malkom ?
lucy 2014-05-18 11:34
.... Soyuz turėjo tik dvi mirtinas avarijas ir tai buvo patys pirmieji skrydžiai, toliau mirtinų avarijų nebuvo. Net amerikiečiai naudojasi Rusijos paslaugomis... O ko jau ko jei galėtų jie to nedarytų.
vladas34 2014-05-18 11:42
Ru sojuzas pigiausias kol kas analogams kitu raketu USA turi ir su kuom kelti bet brangu ir pavojinga daznesnis avariju atvejis nei Ru raketu nors ir primitivios bet patikimos, Ru ir USA programos siuo metu indzineriai turi projektu ir nauju raketu ir lektuvu daukartiniu tik viska kad igivendint reikia daug pinigeliu kurie yra nieko verti , tik poperis ir viskas. o sumu reikia daug 2-80kkk (1k=000) daug ar ne taip
immortallt 2014-05-18 15:41
Nekalbu aš apie tai, kiek yra raketų, kalbu apie žmones ir jų savijautą. Jei kaip anoje raketoje pranešė, įdėjo atvirkščiai jutiklį ir dėl to nukrito raketa, tai sakai tikrai niekad nenutiks taip su Soyuz? Problema yra Rusijos žmonių požiūryje į darbą ir jo atlikimą. Bet kaip, svarbu savo padariau ir namo einu. O apie patikimumą kalbu išvis Rusijos kosminės programos. Kaip bebūtų, tikiuosi komerciniai projektai bus nusisekę ir sugebės atpiginti bei padidinti saugumą. O tai nusineša kokia nevykusi raketa palydovvų už milijardą dolerių ar daugiau, ir sulaiko nuo technologinės ir mokslinės pažangos penkmetį. Sumažinti kaštai leistų dar daugiau plėsti kosminę programą.
cluendo 2014-05-18 16:13
Arns, cia apie Soyuz raketes niekas ir nesneka. Esme tame, kad rusai naudoja atgyvenusias raketas ir galvoja kad po 50 metu niekas nepasikeite bus. Nauju raketu nebekuria nes ekonomika zlugusi taip kad ir Soyuz atejo galas. Jau svieciasi nemazai alternatyvu europoje ir kitur. Tai kad jie cia gamtines dujas naudos tai ne esme. Raketos toliau sprogines. Nebesugeba net palydovo padoriai isleiti net. SpaceX ir panasios kompanijos - va cia ateitis kuri yra daug pranasesne uz tuos visus proton ir sojuz antikvarus.
Arns 2014-05-18 17:29
immortallt, kai pradės dužti, tada ir skleisk paniką. Dabar saugesnės raketos tiesiog neegzistuoja pasaulyje. Taigi, tikimybė jog kažkas apsižioplins visur yra, juk pvz nerėki, kad kokia Ford yra mirtininkų mašina, vien todėl jog nuolat atšaukinėja šimtus tūkstančių mašinų dėl neteisingai tvirtinamų kilimėlių, dėl galimų elektronikos klaidų su oro pagalvėm ir pan? cluendo, o kiek pasaulyje alternatyvų? Ta pati JAV sustabdė krūvas projektų, ir jei kas nepasiseks privatiems investuotojams, NASA nebepajėgi žmogaus iškelti į kosmosą, jau nekalbant apie kažkokius strateginius planus. Tad reikalas ne raketų projekto amžiuje, o kasdieninėse smulkmenose. Nuolat dužta Proton, matyt metas atleist ištisas komandas žmonių, kurie nesugeba deramai surinkti raketos, bet ne kaltinti raketą. o toliau, tai.... Supranti kas yra SpaceX pvz? Tai ne raketa, o kompanija. Sojuz raketa, bet ne kompanija. Bet plaki viską į vieną vietą, o darbui gi reikia priemonės. Kas kokią turi ar turės, su tokia ir dirbs.
cluendo 2014-05-18 19:26
Arns as galvojau tu viska supranti, tai is puse zodzio suprasi ka reiskia SpaceX. Tai privati kompanija kuri kuria raketas. Galiu ir modelius kelis raketu pasakyti jei kartais puslapio nezinotum. NASA nebefinansuojama taip galingai vien del to kad daug kas i privatu versla persikele/ia. SpaceX, Sierra Nevada Corporation, Orbital Sciences Corporation, kad ir Boeing - vienos is rimciausiu ir i ateiciu ziurinciu provvaciu kompaniju. Pati primityviausia nuorda tau Arns: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_pr ... _companies Taip issimtis yra Sojuz moduliai ir raketos nes tai kolkas vienintelis patikimas, ATIDIRBTAS budas nusigabenti iki TKS. Bet viskas keiciasi juk. Raketos SENOS. Kodel galvoji vienos raketos geresnes nei kitos? Del to kad surenka jas kvalifikuoti zmones? Tai surink ir tu kokia, busi milijardierius
Arns 2014-05-18 20:00
cluendo, pats susipainiojai ką norėjai įrodyt Kritikuoji "Sojuz" raketas, nors iš principo kuo jos dėtos, kad jas sunku "perspjaut", tad neturint didelių finansų, ir toliau jos naudojamos, užuot sukūrus naujas. Iki kol gale pats pripažįsti jų didelius privalumus, tada belieka kabinėtis tik prie jų amžiaus. Tad kame problema? Nėra itin skubaus poreikio jas pakeisti, tai ir nėra to vertimosi per galvą kažką būtinai naujo pristatyti, juolab tai brangu ir labai problematiška. Ateis laikas ir jos bus pakeistos ar visai nurašytos.
vladas34 2014-05-18 20:15
vyrai baikit nieka nauja nera sukure nei viena privati kompanija nauja aparta zibala ar vandenile su deguonimi varomu raketu kuriosd pajegios paska dariti tik atvirame kosmose, kad ir ta pati privati kompanija spaceX naudoja dar tu laiku CCCP raketu neseju N-1 menulio programos variklius nes jie kuro sanaudu yra ekonomiskiausi ir dirba geriausiai, o kad nepaviko N-1 projektas menulio programos vien todel kad nepaklause viriausio indzineriaus nusalinto nuo kosmines programos, N-1 varikliu yra pilna ir nepanaudotu ir suteptu kaip sako rusai (daze muha nejeblas) SpaceX juos visus nupirko, O iki privaciu programu su kaskuom naujo pasirodis gal tik po 5-10metu geriausiu atveju. atsiprasau kad sveplai rasau,,,
cluendo 2014-05-18 21:08
vladas as nezinau apie ka tu cia kliedi bet SpaceX naudoja Merlin, Kestrel, Draco tipo variklius kuriuos patys jie ir dare. Misiniai skiriasi nuo skysto deguonies iki metano/skysto deguonies misiniu ir pns. Dabar jau kuria ir naujus variklius SuperDraco ir Raptor. Tai apie kokias tu rusiskas "samadielkas" sneki ? Arns as nieko nesusimaisiau. As nuo pat pirmo posto paminejau apie SpaceX kaip KOMPANIJA o ne RAKETA. O tu cia maisaisi. Beja biski ne i ateiti ziuri mano nuomone. Sojuz privalumas tik toks kad dabar nera alternatyvu supranti? Nes ir nereikejo.. O dabar REIKIA nes situacija su kosmosu, kosmine kelionem kainom ir pns skiriasi. Bet paskaityk biski nuomone kad ir Chris Hadfield apie Sojuz modulius ir raketas. Pats skraides pats patyres tai ir aiskinti gali.
Arns 2014-05-18 21:29
cluendo, tai pats kažką pradėjai vartytis apie "pasenusias technologijas", bet net dabar pripažįsti jog "nėra alternatyvų". Bandymų pakeisti jau ne vienas, tačiau jos vis dar ekonomiškos ir svarbiausia patikimos. Taigi, nė nesuprantu ką bandai įrodyti, nes tavo šnekos kaip beretės kliedesiai. Nepatinka tiesiog rusiškos technologijos, taip ir sakyk, o ne dėkis kažkokiu "nepriklausomu pažangistu", nes tik juokingai atrodai. Vienu rakursu įrodinėdamas "kokie kvailiai", kitu "o vis dar veikia, tad gali ir toliau naudoti".
cluendo 2014-05-18 21:46
Arns, yra skirtumas tarp "veikia" ir "reikia pakeisti". Siuo atveju "reikia pakeisti" nors ir "veikia" ta raketa. Priezastys ivairios, nuo ekonominiu dalyku iki politiniu iki konkurenciniu alternatyvu kurie gali geriau pasiulyti ir dar karta sakau ziuri i ateiti o ne atgal masto. Bo vien tai, kad skristi su Soyuz kosmonautams reikia mokytis rusu kalbos kad galetu senovini aparata valdyti (nesamone mano nuomone). Ir beja taip, as esu pries rusu technika nes kolkas nematau nieko gero. Tai ka buvo padare tai valio, bet as kalbu apie dabarti. Ekonomikos nera, zmones pragerti tai apie kokia technika sneki? Nebent apie Proton fejerverkus
Skeleton 2014-05-19 00:00
Kažkur smarkiai susipainiojai. SpaceX nuo pirmos dienos savo raketoms naudoja tik savo pačių sukurtus variklius "Merlin". Nuo Falcon-9 v1.1 versijos naudojama Merlin-1D variklių modifikacija.
cluendo 2014-05-19 01:01
Va bent vienas zmogus susigaudo. O ne propagandu prisiklauses kaip kad vladas