Pritarta, kad vairuotojams reikia pradėti skaičiuoti baudos balus

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

daynewss 2014-05-21 15:06
Seime sėdi debilai - faktas. Jei jau argumentuoja tuo, kad žmonės turi pakankamai pinigo, jog padaro nusižengimą, susimoka baudą ir toliau pažeidinėja, tai galėtų taip ir padaryti, kad viršijai greitį virš 20 km/h tris kartus per metus - teises mėnesiui atiduodi. Dar kartą viršijai per metus 3 mėnesiai be teisių. O dabar?
SILORAKAS 2014-05-21 15:19
1. Seime sėdi tie kuriuos išrinkome. Todėl vadinti juos debilais tas pats kas vadinti debilu save. 2. Idealiu atveju ši balų sistema taip ir veiktu - padarei nusižengimus, kaupiasi balai ir viršijus ribą netenki teisės vairuoti tam tikram terminui. Bet iš kitos pusės tai atveria kelią korupcijai - pažeidėjas siūlys gerokai didesnę sumą pinigų tam kad liktų teisė vairuoti.
Ethanol 2014-05-21 16:11
Tie, kurie turi pinigų ir sako "aš galiu sau leisti viršyti greitį kiek noriu, nes turiu už ką susimokėti", kaip viršijo, taip ir viršys, nesvarbu ar jiems reikia mokėt baudas į biudžetą, ar į policininkų kišenę. Ar nebus taip, kad keli šimtai į kišenę ir vietoj 6 balų už greičio viršijimą 50km/h+ bus įrašyta "nenuvalyti numeriai" ar "neprisisegęs saugos diržų".
lucy 2014-05-21 16:22
Tokius "turiu pinigų darau ką noriu" iškarto nuramintų progresinės baudos, bet aišku tai jau būtų per ne lyg teisinga ir to nebus. (dėl to jog nerodo turto/algos ant popieriaus, tai jau visai kita problema)
Splius 2014-05-21 18:01
Gerai,isivaizduok jog pats dirbi vairuojama darba ir netycia ar kitokiu budu (bet tikrai nenoredamas) virsiji greiti ir tau atima keliems menesiams teises,darbdavys iskarto ieskosi kito darbuotojo kuris gali vairuoti o tu lieki be darbo o jei dar ir seima islaikai...smagu?
Xdmin 2014-05-21 19:01
Uz viena karta niekas teisiu neatima (nebent skraidysi gatvemis), du kartus gaves bauda gal susiprotetum vaziuot kaip visi...
Splius 2014-05-21 19:12
Tada nebematau didelio skirtumo tarp tu keliu kartu ir balu rinkimo.
kestutisz 2014-05-21 20:18
Skirtumas yra - be balų gali viršyti nors ir kasdien, tik viršyti reikia protingai, iki 50, kad nereiktų teisių padžiauti iškart bei nereiktų "tartis". O su balais tai čia kiek kartų gali - 2 gal kokius kartus (nematantiem radarų bei ženklų įspėjančių apie juos išvis turėtų būti dar griežčiau). Tik tiek, kad ne dėl greičio tos avarijos, pilna ir šiaip važinėjančių be jokių teisių. O dar kai greičiai statiški, baudos nediferencijuotos mieste/nemieste ir patys "miestai" ištęsti iki begalybės visiškai neskatina į apribojimus žiūrėti kaip rimtus, jų rimtumas proporcingas tik susitikimo su "žaliąja stotele" tikimybei.
Vytax 2014-05-21 20:37
Kokia „stafkė“ už balų panaikinimą?
xuy 2014-05-21 21:58
Matydami mentai tavo baudos balu suma + gresiancia. Zinos kad tu tarsiesi bet kokia kaina. Stai ir visa sistema. Pirmai nezinojo, tai puse bijoje, o dabar nebijos, nes zinos, kad tu niekur nedingsi.
geras1448 2014-05-21 22:47
1. Tu dar tiki ta iliuzija, kad tu gali kažką išrinkti? Čia tas pats kaip iliuzija, kad parduotuvėj tu renkiesi ką nori pirkti, nors sistema jau tau pateikia ką pirkSI. Taip pat pateikia ką rinkSI. Tokio dalyko kaip demokratija kol kas nėra, turbūt todėl, kad dabar vyrauja kapitalizmas, o jis iš esmės nesudera su demokratija. Tai čia gali vadint kaip nori, debilais, ne debilais, nieko nepakeisi. Pakeisti reikia žmonių mąstymą ir suvokimą, o ne kažkokį dėdę, kaip visada nekompetetingą, sėdintį šiltoje kėdėje. 2. Realiai kyšininkavimas kainuos daugiau, negu dabartinės baudos, todėl iš esmės turėtų baisiau būt viršyt greitį, chuliganiškai vairuot ir t.t. Bet kodėl paprasčiausiai nedidina baudų taip, kad net ausys užsiriestų? Nes jeigu vietoj 90km/h važiuoju 110km/h ir reikia sumokėt ~300lt, tai fantazija greit atšoktų...
Arthuras 2014-05-21 23:01
Kaip yra nuobodu kiekvieną kartą skaityt tokių tipinių "baudėjų" pranešimus. Vieni mirties bausmę įvestų, kiti už 20km/h teises atimtų, baudą 2000lt padarytų ir t.t. Ir sunku įrodyt, kad šitie tauškalai - idiotizmas. Nes tokie veikėjai nesupranta, kad bausmė turi būti adekvati pažeidimo pavojui, asmens piniginei ir t.t. Kas liečia baudos balus - puiku. Taip ir reikia.
TAURAS 2014-05-21 23:35
O ka daryti zmonems kurie nera "debilai" ir nerenka "debilu"? Statistika rodo, jog protingu zmoniu pasaulyje yra labai mazai, o tokiu kuriuos galima paveikti yra begale.. As pats su tokiais susiduriu kiekviena diena, nes esu vadybininkas. Patikekit, palenkti kaikuriu zmoniu nuomone yra begalo lengva ir tada iskyla klausymas: kas istikruju renka musu valdzia? Kalbant apie pacia sistema, manau ji yra geresne. Galbut prideciau atlygi uz gera vairavima ir zmogus galetu gauti paskatinima: kokiu nuolaidu(pvz didesni greiti autostradose ir pans.) ar pliusu kurie ateity leistu dazniau klysti (isvis manau butu daug geresne visuomene, jei valstybe netik skatintu zmones baudomis, bei gasdinimais, o taipogi suteiktu ivairiu privilegiju saziningai, bei draugiskai gyvenantiems pilieciams, jog nesinoretu surizikuoti, o noretusi padaryt kazka gero). Zmogus nera masina (nors ir jos genda) ir jis klysta, ir visada zmogus turi tureti galimybe suklysti. Mus nevaldo tik taip arba ne, mus daznai uzvaldo emocijos, kurios vercia mus daryti kartais neracionalius sprendimus. Cia yra musu teise nuo kurios negalime pabegti, bet jei tai darai nahaliskai daznai, tokiems manau, norint tobulint visuomene, isvis nera vietos.. Noreciau paziureti kas atsitiktu, jei juos visus suvarytu i viena kruva
MindaugasV85 2014-05-21 23:53
O aš tai greitį viršiju nuolat: +10 tai čia kaip standartas pro policininkus pravažiuot, +20 - miesto standartas, +30 ir daugiau - pagal galimybes. Ir per 5 metus nei vienos baudos už greitį (tfu tfu tfu). Ir per 5 metus nei vienos avarijos dėl greičio. Ir per 5 metus tik 1 mini avarija dėl mano kaltės (besiparkuojant atbulomis senolis sugalvojo prašokt pro galą...). Ir per 5 metus tik 2 baudos: telefonas ir klevas. Ir per 5 metus jau daug jūsų (vairuotojų) mintyse sušaudžiau už lėtą vairavimą. Ir per 5 metus turbūt tūkstančiai padėkų iš kitų vairuotojų. P.S. ir skaitydamas šį straipsnį įstatymų leidėjus ir baudėjos mintyse sušaudžiau po kelis kartus. Ir dar daug daug kartų nusikeikiau P.S.S. nėra tokio dalyko kaip saugus greitis. Yra tik mūsų sugalvotas greitis sąvokai "saugus greitis". Net 0km/h gali tapti nesaugiu.
Sigitas.lk 2014-05-22 00:04
Pritariu tau, visi vaziuoja greiciau, nes autostradoj, turi but visiskas debilas, kad galvotum ar 100 ar 120 tai bus milziniskas skirtumas. O ir mieste tiesiam 2 ar 3 juostu kely, vaziuoti 50, kai nera nei pereju nei nieko irgi nesamone, viskas aptverta ir saugu. Ir tiesa kad nera tokios nesamones kaip saugus greitis, kiekvienam jis skirtingas. Pvz kai diedukas autostradoj 70 vaziuoja, nes jam taip saugiau, nemanau kad yra gerai.
MindaugasV85 2014-05-22 00:33
sub 2014-05-22 13:42
O tavo 10 metų vairavimo statistika jaučiu kardinaliai skirtūsi su minėtais 5 metais. Kad viršijį greitį negerai, bet prisipažinti nieko blogo. Kai kita kartą viršydamas +20 kažkur nudauši gal irnevietoje atsiradusį žmogų - susiprasi, kad tie tavo 5 meteliai nieko nereiškai palygint su tuo momentu kai nukirstas žmogus nuskrenda už keliolikos metrų. Eismo ribojimo ženklai statomi ne tam, kad galvotum "o, pastarieji penki metai prabėgo visai neblogai gatvėse", o tam, kad pagalvotum į ateitį "viršijau kelis metus tą greitį, nieko nenutrenkiai, gal jau reikia susiprast?". Realiai - tai prisipažinsiu, kad pats dažnai viršinu greitį keliais kilometras nei leidžiama, bet tuo momentu prisikiu negalvoju apie kitus. Gryžęs namo - pagalvoju ir džiaugiuos kad važiavau pakankamai atsargiai. Bet tie +10 ar +20 kartais iš kito gali atimti kelias sekundes, kelios sekundės yra labai dauk kai kalbama apie gyvybę ar sveikatą. O grįžtant prie temos, tai visų pirmą baudas už kyšio ėmimą ir davima turi griežtinti taip, kad net ponui milijonui nesinorėtų mėtyti pinigų kyšiams. O balai už baudas, atsipirktų tik tada, kai mažiausiai balų turintys vairuotojai būtų pagerbiami Lietuvos mastu, o daugiausiai turintys paviešinami arba Pavardės, arba auto nr. Protingą žmogų ir be baudos gali pamokyti, o turtingas kvailys mokės ir važinės kad ir be tų teisių. O šiaip pilietiškumo rodymas, kaip su vaizdo registratoriais, pranešimais apie pavojų kelyje, apie nelaimę ar avariją, apie pavojingą asmenį - va čia tikrieji pavyzdžiai iš kurių reikai mokytis ir jiems kurti sistemas. Patys piliečiai pamokys tuos kurie nėra pilietiški.
immortallt 2014-05-22 23:52
Buvo ten, kur neturėjo būti? Evoliucija veikia.
Ar_as? 2014-05-23 09:54
Kokie mes visi šaunūs prie laido galo. Ir evoliucija jėga. Tik kažin kaip džiaugtumeis, jei tavo vaiką, sesę, brolį evoliucija "atrintktų" arba pačiam tektų laimė tapti evoliucijos įrankiu - atrinkinėtoju - ir kokį kartą vaiko kraują nuo kapoto valyt. Patikėk, mažiausiai guos mintis, kad "jis ne vietoj išėjo, čia ecoliucija".