Nuovargis prie vairo: kur peržengiama riba?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

alex666 2014-06-09 11:20
pats dirbu tolimuju reisu vairuotoju!! tikrai vazinejame naktimis nes firma vercia o kai buna sunkios naktys atisbundi prie vairo jau budamas kitoje juostoje priespriesineje ir tai galiu tikrai pasakyti dar pavojingiau nei vairuoti girtam !!! firmos apgaudineja reikia kitos sistemos kuri ne tai kad rodo tacho parodymus poilsio rezima o tikra vairuotojo busena !!! nes buna kad vairuotojas tika atvaziaves i kadencija turi atostogini lapa kad jis ilsejosi o istkruju jis 20 valandu buvo busike ar skrido lektuvu ir jokio poilsio nebuvo o tik nuovargis tai supraskit kokia bus vairavimo kokybe?jokios!!! mes tiesiog luztame prie vairo ir atsijunginejame po 30 ir daugiau kartu vairavimo metu ir nepadeda niekas nei redbull nei kiti energetikai nes tu paprasciausiai nepajejus tave ima miegas ir viskas !!!! stai kur problema negalima tokiu vairuotoju leisti i naktinius reisus nes jis kelia saiubinga rizika ne tik sau bet ir aplinkiniams nes fura tai ne lengvoji jin pramus atitvaras ir sukels rimtas problemas jei nuvaziuosi nuo kelio!! bet atrido kad kol kas tai niekam neidomu idomu tik pelnas laiku pristatytas krovinys o kad vairuotojas miegas vaziuodamas niekam neidomu nes yra draudimas o taip tikrai neturetu buti nes tai visdelto ne prie kompo sedejimas o pavojingas darbas ir blogiausia kad gali nukenteti visai kiti zmones nes fura tai rimtas ir sunkus transportas cia ne lengvoji taip kad darykit isvadas siulau nevazineti lengvom naktimis arba jei pamatot fura lenkint arba vaziuokit paskui nes tikrai 75 procentai kad vairuotojas bus labai mieguistas ar net atsijungines prie vairo jei tik pradejo kadencija!!!!! pats dirbu pats zinau !!!! dar stebiuosiu kaip iki siol nenulekiau nuo kelio!!! nes vis prabundu kai jau buna sekundziu klausimas!!!
kestutisz 2014-06-09 11:58
"Tiesa, kartais mes važiuojame net patys nežinodami, kad buvome trumpam snustelėję" - manau visi pastebim tuos nutrūkimus, tik dažniausiai tai baigiasi greitai/gerai, o pabudus ir suvokus kaip prastai galėjo baigtis, plūstelėjęs adrenalinas išblaško visus miegus taip, kad atrodo jog jokio nuovargio nėra ir nebuvo. Iki sekančio nutrūkimo.
audrius537 2014-06-09 12:14
Jo, jau geriau girtam nei pavargus. As ir su lengvaja beveik du kartus vos neatsijungiau vilnius-kryzkalnis. Nieko blogo naktim, jei esi labai gerai issimiegojes diena, plius eismui maziau trukdo
FtBall 2014-06-09 13:04
Tai paskųsk savo kontorą, tikrai yra geresnių, nes pažįstamas kur dirba, tai normą viršyt galima max 1 valanda, bet tada kitą dieną turi trumpiau važiuot.
bahuriux 2014-06-09 13:25
Lygiai taspats man buna, luztu ir viskas niekas nepadeda, kartais net prasideda tas vadinamas mikromiegas ir viena karta netgi issijunges 1-2 s pradejau sapnuoti atmerktom akim, tipo priesais dviratininkas atvaro vidury magistrales, per kokia 0,1 s kaliau per stabdi, dar miegodamas ir zinoma adrenalinas taip isblaske miegus, kad valanda jauciausi kaip po 5 puodeliu kavos.
trapecijus 2014-06-09 16:36
Tikrai pritariu, kad geriau jau girtam važiuot nei pervargusiam. Na nesakau, kad gerai išgėrusiam vairuot, bet čia, manyčiau, mažiau bavojinga kitų eismo dalyvių atžvilgiu. Teko du kelio pakraštį žyminčius stulpelius numušt kol prabudau. Už minutės vos į stovinčia fūrą neįlėkiau, nes nemiegojau 24 valandas. Išgėrusiam baisiau, kai paskui kitą mašiną važiuoji - kažkaip hipnotizuoja, o kai išleki į tuščią kelią, tai kaip blaivas. P.S. Čia patirtis ''įgyta'' prieš 12-13 metų. Daugiau netoleruoju nei alkoholio, nei nuovargio prie vairo.
sub 2014-06-10 10:04
Prisiklausai tokių furistų, ir pradedi galvoti kas kaltas, ar vairuotojai, ar kompanijos, ar visa liaudis. O kalti patys furistai, kurie apsiema daug krovinių pervežti per mėnesį dėl didesnio kiekio pinigų. Man joks darbdavys neprivers važiuoti jei aš pavargęs ir nenoriu. Taigi gerb. Aleksai nereikia stumdyt šaškių ant ko nereikia, patys nepailsit, nes norit greičiau nuvežt krovinį, kad per mėnesį spėti dar kelis. Nuo reiso papildomi pinigai, tai geriau mažiau pinigų, daugiau sveikatos ir energijos. Pakanka stumdyti nuo savęs, furų vairuotojai yra kalčiausi nes jie užmiega. Niekas kitas jų neverčia nemiegoti, ar nepailsėti. O jei kompanija neduoda laiko pailsėt, tai laikas ieškoti kito darbdavio. Alex savo furos nr prašau parašykit, žinosiu kokio miegančio locho vengti kelyje, nes pats prisipažinai kad miegi už vairo.