Realybė meistro akimis: taupieji prietaisai sugenda anksčiau, nei atsiperka

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

FtBall 2014-06-10 08:09
Įranga būtų lengvai pataisoma, jei turėtų tik bazines funkcijas. Visi turim skalbimo mašinas su 20+ skirtingų režimų, o naudojam ~5. O jei kažkas, atsakingas už nenaudojamus rėžimus sugenda, atsisako veikti visa skalbimo mašina. Prieš ~15 metų nusipirko arbatinuką, tai ~5 metų sugedo. O sugedo jungiklio lemputė, bet kaitinimo elementui veikti be lemputės nepavyko. Prijungė tėvas lemputę nepriklausomai nuo jungiklio, ir vis dar veikia.
ra2 2014-06-10 11:16
Simplicity 2014-06-10 11:30
Visų pirma, nVidia yra vaizdo procesorius. Problema buvo ne procesoriaus broke, o BGA jungtyje su motinine plokšte. Pašildžius tokį procesorių karštu oru viskas stoja į vietas, bet tik kuriam laikui. Vaizdo procesoriai atšoka net ir pas DELL, ACER ar kokį Fujitsu,— dažniausiai tai pasitaiko plonuose nešiojamuose kompiuteriuose su AMD procesoriais. Lygiai ta pati istorija ir su XBOX, PS žaidimų kompiuteriais. Kalčiausia dėl to yra ES su savo bešvinėmis direktyvomis. Atšokančių procesorių problemos dingsta iškart, kai tik procesorius perlituoji su švino turinčiu lydmetaliu.
ra2 2014-06-10 11:56
immortallt 2014-06-10 12:38
Tai joks kitas gamintojas nesiūlo alternatyvos?
Simplicity 2014-06-10 12:59
ra2, serviso centruose yra keičiamos plokštės, niekas ten lituoklio į rankas neima ir procesorių nekeičia, nes rankų darbas (ypač JAV ir Europoje) yra dešimteriopai brangesnis už roboto. Likusį elektronikos laužą gamintojai išrūšiuoja ir siunčia perdirbimui arba prikelia antram gyvenimui (refurbished) skurdžiai gyvenančių azijiečių rankomis. Garantiniam remontui naudojamos naujos detalės, tačiau tokiems liapsusams, kai galutinio produkto gamintojas pats pripažįsta, kad apsikiaulino, gali sueiti ir gamykliškai atnaujintos dalys. Nežinau aš ir apie jokias vidines GPU problemas. Nors spekuliacijų ta tema internete pilna, tačiau visos problemos (juodas ekranas, vaizdo artefaktai, dingęs belaidis ryšys) dingdavo iškart, kai tik būdavo perlituojamas vaizdo procesorius su švino turinčiu lydmetaliu. Pasirūpinus tinkama pasta ir aušinimu, minėtos problemos nepasikartodavo net ir nekeitus „brokuoto“ vaizdo procesoriaus. Jei problema būtų buvusi brokuota procesorių partija, tai gamintojams pakeitus motininę plokštę visos problemos būtų dingusios, tačiau problemos išliko. Gal nori pasakyti, kad per 2-3 metus nVidia nesugebėjo rasti klaidos savo procesoriuose ir jos ištaisyti? Žiūrėk kaip nori, bet iki RoHS'o tokių problemų nebuvo. RoHS'as į gyvenimą buvo paleistas kažkur 2006 metai ir iškart prasidėjo problemos su elektronika (dirbau elektronikos srityje, perėję prie RoHS turėjom nemažai problemų dėl nekokybiško bešvinio lydmetalio). Bešvinį lydmetalį pas mus gamykloje keikė visi— pradedant konstruktoriais ir baigiant remontininkais ant surinkimo linijų.
Tommis 2014-06-10 13:06
nvidia pripažino problemą, o ne čipo trūkumus. Problema buvo su litavimu, kaip kolega ir rašė - daug kartų įkaisdamas ir ataušdamas lydmetalis sutrūkinėja, todėl „dingsta kontaktas“; tereikia lydmetalį išlydyt, ir viskas atsistato keletui mėnesiukų. Problema labiausiai palietė vaizdo čipus todėl, kad tuo metu dar beveik nebuvo lituojamų CPU, o kiti komponentai kaista daug mažiau.
ra2 2014-06-10 13:08
- Kodėl gi? Aš pripažinau tamstos teiginius, tik yra menkas tik.. Tamsta kaip ir gerbiamas "nemirtingasis" viską sumali į vieną.. Taip, yra problemų su lydvietėm, tai dar aktualiau daugiasluoksnio trasavimo plokštėse, bet buvo ir mano aprašoma problema. Kaitinimas kartais padėdavo, gal nustebsi? kaitinti galima buvo ir išimtą chipą..
Tommis 2014-06-10 13:31
o paskui vistiek reikia tą kaitintą ar ne čipą atgal įlituoti, ką darant problema pašalinama. Iš esmės, čipą išlitavus ir tris kartus peržegnojus, efektas būtų tas pats
Simplicity 2014-06-10 13:48
) su pačiu procesoriumi jokių magiškų veiksmų neatlieka, jo struktūros nepakeičia. Tiesiog, gavę fliuso ir šilumos, lydmetalio rutuliukai kažkuriam laikui iš naujo suformuoja nutrūkusias BGA jungtis. (Na, bet tą tu ir pats puikiai žinai.) Kaip yra keičiamas lydmetalis ne namų sąlygomis, gali pamatyti šiame reklaminiame klipe— https://www.youtube.com/watch?v=XgfryLHhIgk.
ra2 2014-06-10 13:51
Pasakoja firmos direktorius: - sugedo mano kompas, pakviečiau kompiuteristą, tas atėjo, apsuko mane tris kart sėdintį ant sukamos kėdės kažką murmėdamas, spyrė į kompą ir išėjo, bet kompas dabar veikia! Pasakoja kompiuteristas: - nuėjau pas tą mūsų idiotą, žiūriu kompo kabelis apsivyniojęs apie jo kėdę, kol atvyniojau - teko šefą kėdėje pasukti, garsiai nusikeikti nedrįsau, o kad vėl neatsijungtų, kompą paspyriau toliau po stalu..
kionig 2014-06-11 02:17
nebūna. Kokia paklausa tokia ir pasiūla, o kai kas nusišneka apie kreivarankius projektuotojus. Tai aš irgi manau, kad čia viskas paprasta, o jei netenkina kokybė, tai galit patys susiprojektuoti ir pasigaminti partiją užsakę. Ir nereikės verkti, kad daiktas neveikia 10 metų. Ir taip pat nereiškia, kad ypatingai brangiems daiktams negalioja gedimai. Galioja taip pat tik tikimybiškai kur kas mažiau, bet užtat ir garantija atitinkama egzistuoja. To dar betrūko, kad kosmoso pramonės standartai būtų taikomi buitinei technikai, bet tada nė vienas nepagalvoja, kad tokio daikto neįpirktų arba taupytų metų metus.
bala 2014-06-11 03:13
nereikia perspausti. Kad ir Senukuose gali nusipirkti ilgesnę garantiją, iki 5m.
Anonymous 2014-06-11 07:04
Kaina nuo kokybės nepriklauso. Nebent netiesiogiai Pigesnis drąsiai gali būti geresnis už brangesnį. Ir net pigiausias kartais labiau efektyvus už patį brangiausią. Beje - galima kurti biznį: šaldytuvų renovavimas. Išvalei, perdažei su gėlytėm, pakeitei izoliacijas ir kompresorių - šaldytuvas kaip hot kutiūras, pigiau nei naujas, ir meistrui liko ant alaus