Magnetinė levitacija leis sukurti plonesnes klaviatūras  (1)

Taivano kompanija Darfon parodoje Computex 2014 parodė nešiojamiems kompiuteriams skirtą klaviatūrą, kurioje įprastinis silikoninis mygtukų grąžinimo mechanizmas pakeistas elektromagnetinių lauku, praneša puslapis Engadget.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Klaviatūroje faktiškai naudojami tie patys mechanizmai, kaip ir itin dideliais greičiais judančiuose traukiniuose, išnaudojančiuose magnetinės levitacijos principus. Elektromagnetinis laukas grąžina mygtuką po paspaudimo į pradinę būseną.

Iš klaviatūros pašalinus įprastą silikoninį mygtuko grąžinimo mechanizmą, kūrėjams pavyko sukurti plonesnį analogą už tuos, kurie naudojami dabartiniuose nešiojamuose kompiuteriuose.

Panašūs sprendimai ypač patrauklūs ultrabookų ir kitų mobilių sistemų gamintojams, kurie vis dar naudoja mechaninę duomenį įvestį. Antra vertus, su Darfon specialistų sukurta klaviatūra susipažinę CNet žurnalistai tvirtina, jog ji nėra tokia patogi, lyginant su įprastomis, mechaninėmis. Komforto neprideda ir labai maža mygtukų eiga.

Savo ruožtu, taivaniečių gamintojas teigia, jog viskas gali būti patobulinta, kadangi elektromagnetinio lauką stiprumą galima reguliuoti. Tokiu būdu, galima pasiekti vartotojui patogią mygtukų paspaudimo pasipriešinimo jėgą.

Darfon atstovai atsisakė įvardinti tuos nešiojamų kompiuterių gamintojus, kurie jau sudarė sutartis dėl naujos kartos klaviatūrų naudojimo. Nešiojamų kompiuterių su tokiais sprendimais pasirodymas laukiamas 2014 m. antroje pusėje. Tokiu būdu, jau gana greitai galėsime įvertinti elektromagnetine levitacija pagrįstų klaviatūrų privalumus ir trūkumus.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(8)
(0)
(8)

Komentarai (1)