Intel technologija leis nešiojamus kompiuterius įkrauti bevieliu būdu  (0)

Parodoje Computex 2014 kompanija Intel parodė nešiojamo kompiuterio prototipą, kuris palaiko net tris įdomias technologijas: bevielio įkrovimą sistemą Rezence, bevielio duomenų perdavimo technologiją WiGig ir pasyvią aušinimo sistemą, rašo puslapis CNet.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Parodos metu Intel atstovai anonsavo platformą Skylake, kuris palaiko bevielio baterijos įkrovimo režimą Rezence. Tokia technologija leis visiškai atsisakyti laidų ir pasikliauti vien tik magnetiniu rezonanso principu veikiančia sistema.

Bateriją įkrausiantis įrenginys galės būti integruotas, pavyzdžiui, į stalą (taip, kaip parodyta nuotraukoje aukščiau) arba padėtas po darbiniu stalu, tuo tarpu pasikrauti galės iš karto keletas įrenginių – tai ypač aktualu sparčiai įsikraunančių išmaniųjų telefonų savininkams.

Technologija WiGig leidžia duomenis perduoti bevieliu būdu iki 7 Gbit/s greičiu. Tokios spartos užteks tam, kad, pavyzdžiui, HD kokybės vaizdinė medžiaga būtų transliuojama iš nešiojamo kompiuterio į televizorių, esantį už 10 metrų.

Savo ruožtu, pasyvi aušinimo sistema leis atsisakyti aktyvių elementų – ventiliatorių, todėl nešiojamų kompiuterių korpusai bus plonesni ir lengvesni, kartu bus išvengta tokių neigiamų dalykų, kaip didelis triukšmo lygis (ypač kai aušinimo sistema negali tyliai funkcionuoti dėl susikaupusių dulkių).

Kompanijos Intel atstovų teigimu, naujo tipo nešiojamų kompiuterių galima tikėtis 2016 m. pradžioje.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(9)
(0)
(9)

Komentarai (0)