„Facebook“ eksperimentavo su 689 tūkst. nieko apie tai nenutuokiančių vartotojų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

w00xer 2014-07-01 09:09
tas eksperimentas tik ledkalnio virsunes smaigalys, manau. Tikiu, kad, pvz. Google dar daugiau eksperimentavo su zmoniu elgesiu internete, siekdami efektyvesnes reklamos, nes jie dar daugiau info turi apie vartotoju elgesi internete
sloggi 2014-07-01 09:27
Del google tai ten jau buvo darytas video, kad riboja mums medziaga - ty parenka kas mums "idomu".
Shinigami 2014-07-01 09:37
Visai geras ir naudingas eksperimentas. Čia tokį pasipiktinimą šiuo eksperimentu gali reikšti tik idiotai ir tie kurie naudoja šias technologijas žmonių manipuliacijoms. Nes nenori, kad žmonės žinotu apie jų galimybes. Juk tokios manipuliacijos jau vykdomos nuo seno. Ir tai mes vadiname propagandą. Bei patys savaimę ja skatiname. Nes žmonės mėgsta neigiama informacija ir joje dažniausiai diskutuoja, todėl žiniasklaida ieško tokio tipo informacijos ir jos kiekis žiniasklaidoje vis didėja. O kuo jos daugėja tuo žmonės darosi vis neigiamesni. Ir dar daugiau tokios informacijos reikalauja? Kad ir putino propagandistai pastoviai pila purvą apie Lietuvą. Tai kai kas jai pasiduoda ir patys pradeda pilti purvą apie Lietuva. Nes visur bando ieškoti tik neigiamų dalyku, o teigiamiems dalykams pasąmonė uždaro duris. Todėl kuo daugiau tokių eksperimentų kurių rezultatai viešai paskelbiami tuo geriau.
Creatium 2014-07-01 09:48
Facebookas irgi jau seniai sraute rodo tik tai, kas tau gali būti įdomu. Aš, pavyzdžiui, nematau kokio 2/3 savo draugų postų, nes jų niekada nelaikindavau ir nekomentavau. Ir čia įsijungus "most recent", o ne "top stories". Tuo tarpu pvz. mobiliajame telefone jau paprastai net nebeleidžia pasirinkti "most recent" arba "top stories". Pastaruosius postus rodo by default, norint įsijungti "most recent" reikia eit į kažkokį tai vidinį puslapį, kuris veikia tik kaip papildomas atvertas puslapis, o ne pagrindinis srautas. Čia tema jau kita, bet juk buvo diskusija kas geriau: Googlas ar Facebook. Ir pagrindinis skirtumas buvo tas, kad Googlas teikia nemokamas paslaugas, kai Facebookas apmokestina kiekvieną papildomą funkciją.
DJ_LFS 2014-07-01 12:00
www.delfi.lt su mumis jau ne vienerius metus taip eksperimentuoja, alkoholiku tauta mus vadindami ir dar visaip kitaip
FtBall 2014-07-01 15:32
Google tiesiai šviesiai klausia, ar parinkt kas tau įdomu.
Atk 2014-07-06 22:36
Įniršo, ko jiems niršti, jie nori būti šunim ar žmonėm? Jei žmonėm tikrais, tada neturi teisės niršti.
phemark 2014-07-08 17:49
viskas cia normaliai nenori, kad su tavimi eksperimentuotu, neik i FB