Požiūris: Vokietija moko Rusiją, kaip kariauti su NATO  (24)

Rusijos remiami teroristai Ukrainoje pasitraukė iš mažesnių miestų ir persikėlė į didesnius. Gynybos politikos ekspertas Aleksandras Matonis sako, kad tai reiškia, jog kova prieš Rusijos remiamą teroristinį judėjimą persikėlė į visiškai kitą etapą. Ekspertas mano, kad Ukrainai jis nebus pats palankiausias.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Mūšis mieste yra vienas nedėkingiausių dalykų modernioje karyboje. Besiginantieji įgyja daugiau galimybių gintis ir padaryti puolančiąją pusę pažeidžiamesnę. Antra, stebėdami konfliktą Rytų ir Pietryčių Ukrainoje mes matome, kad iki šiol teroristai nesibodėjo įkurti savo ugnies taškus, savo vadavietes civilių gyvenamose vietose“, – „Žinių radijo“ laidoje „Aktualioji valanda“ sakė A. Matonis.

Jo tikinimu, šis etapas pareikalaus didesnių sąnaudų iš Ukrainos kariuomenės pusės ir saugumo pajėgų bei civilių gyventojų gyvybių.

Pašnekovo tikinimu, Vakarų Europa šioje situacijoje nėra tokia kritiška Rusijos atžvilgiu, kokia turėtų būti. Vokietija ir Prancūzija turi kontraktus su Rusija.

„Jeigu prancūzai gamintų kruizinį ar sanitarinį laivą, tai ir būtų sanitarinis laivas. Tuo tarpu „Mistral“ laivo, net ir be ginkluotės, konfigūracija yra skirta tik tam, kad talpintų savyje sraigtasparnius ir šarvuotą techniką, kuri gali būti desantuojama į krantą“, - aiškino ekspertas.

„Derėtų įvardinti ir nemažas gynybines sutartis, kurias šiuo metu vykdo ir ta pati Vokietija. Tai yra daugiamilijoninė milžinės ginkluotės gamintojos sutartis. Ja remiantis Rusijoje sukurtas milžiniškas kariuomenės rengimo treniravimo centras. Kitaip tariant, vokiečiai moko Rusiją kariauti potencialiai prieš NATO valstybes. Ta technologija yra perduodama“, – teigė A. Matonis.

Italijos ginkluotės gamintojai taip pat yra sudarę sutarčių su Rusija.

Visą laidos įrašą galite išgirsti čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(4)
(2)
(2)

Komentarai (24)