Ukraina ruošiasi statyti savo „Mannerheimo liniją“ nuo Rusijos  (16)

Ukrainos vidaus reikalų ministro padėjėjas Antonas Geraščenko pareiškė, kad nuo šeštadienio valstybinė Ukrainos ir Rusijos siena bus visiškai kontroliuojama šalies karinių struktūrų.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Praėjusią naktį Ginkluotosios pajėgos, palaikomos Nacionalinės gvardijos, įvykdė spec. operaciją, kurios metu šukavo pasienį nuo šiaurės į pietus ir iš pietų į šiaurę tam, kad užtikrintų saugumą tų pasienio teritorijų, kurios liko nesaugomos dėl teroristų puolimo… Aš manau, kad šeštadienį valstybinė siena bus visiškai saugoma Ukrainos ginkluotųjų pajėgų, šarvuočiai saugos ir apšaudys visus kelius, todėl bet koks smogikų bandymas patekti į teritoriją bus sunaikintas“, – pareiškė jis spaudos konferencijoje.

„Kolomoiskio linija"

Dnepropetrovsko srities administracijos pirmininkas Igoris Kolomoiskis Ukrainos prezidentui pasiūlė pastatyti įtvirtinimus per visą sieną su Rusija (apie 1920 km). Projektą ir galimybių studiją rajono administracija jau perdavė prezidentūrai.Pasak administracijos vadovo, „taikią Suomiją nuo Stalino išgelbėjo „Mannerheimo linija“. Tokią liniją turi pasistatyti ir Ukraina, norėdama apsaugoti save nuo V. Putino. Izraelio pasienyje esanti siena leidžia efektyviai apsiginti nuo teroristų puolimo“.Projektą tikimasi įgyvendinti per 5-6 mėnesius. Užkardą sudarytų plieninė tvora. Iš abiejų jos pusių dar papildomai būtų iškasti grioviai ir pastatytos papildomos dygliuotos tvoros. Griovių plotis ir gylis būtų toks, kad jų nepavyktų įveikti transporto priemonėmis ar šarvuočiais.

Svarstoma tarpus tarp duobių ir užkardų užminuoti, o pačią tvorą papildomai dar saugotų aukštos įtampos elektros srovė.

Užkardą saugotų Ukrainos kariuomenė, pasieniečiai ir Nacionalinės gvardijos kariai. Turint tokią apsaugos sistemą, tikimasi visiškai neutralizuoti rusų smogikų ir ginkluotės judėjimą į Ukrainos teritoriją.

Įtvirtinimų projekte nurodyta kaina – 50 mln. eurų. Bendra inžinerinių darbų kaina sudarytų 100 mln. eurų. Tikimasi, kad visus darbus galėtų įvykdyti Ukrainos bendrovės.

Didžiąją dalį inžinerinių darbų pasirengusi finansuoti labdaros organizacija „Dnepr-1“. Fondas patvirtino pasirengimą įvykdyti visą užkardos statybų projektą. Tačiau pažymėjo, kad tam yra būtinas šalies prezidento patvirtinimas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(145)
(6)
(139)

Komentarai (16)