V. Putino košmaro scenarijus Vakarams

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2014-05-16 03:04
- Rusai yprate prie valdymo is virsaus, tad jie jauciasi saugiau, jeigu yra kazkokia tai aiski kryptis. Anksciau visus vienijo religija, veliau politine kryptis, dabar reikia kazko auksciau - tai individo isskirtinumas pries kitus individus. Bet hierarchineje sitemoje individas juk negali buti auksciau valdzios, nes tai griauna Rusijo "unikalumo" pamatus!!!!.. Tam pasitarnaus tautos yvaizdis. Tautos, kaip nacijos unikalumo pabrezimas, kitu naciju kontekste; - Putinas puikiausiai supranta, kad ekonominis, karinis, technologinis karas pries vakaru demokratija - pralaimetas. Lieka vienintele iseitis - morale, identitetas. Netgi Rusijos politinei piramidei sugriuvus, nacionaline piramide islaikys nacija vieninga - y kitataucius bus ziurima atsargiai ir konservatyviai; - Tokios ideologijos kontekste uzaugusi karta bus nuozmi kitu tautu atzvilgiu. Sio unikalumo skiepijimui nereikia vadoveliu, tai emocine sritis, perduodama is lupu y lupas. Ydomiausia yra tai, kad Rusijoje visos gyvenancios tautos skatinamos atpazinti save, pirmiausia kaip rusa (siektina tapatybe), tik veliau kaip tautiny individa. - Zodziu, Rusija kuria jauna, bet nuozmia rusu tauta, kuri aklai tikedama savo unikalumu, nepasiduotu jokioms, ju ideologijai priestaraujancioms naujovems. Rusijoje geju nera - na taip. Tai unikali tauta. Kazin ka Putinas turi y tai, jog sios ideologijos ispazinejai gali tapti pajuokos objektu? Fiziskai tie unikalus rusai negali nieko padaryti, moraliskai ju ideologija grysta melu. Kas belieka - kad koks isplautomis smegenimis (savo unikalumu ytikejes) rusas, paspaustu atominy mygtuka -
O_O 2014-05-16 08:26
Kažkodėl turiu nuojautą, kad JAV paviešinus visą tiesą apie putką, tie 'unikalios genetinės sanklodos' žmonės nepakeistų apie jį nuomonės. Juk daunai irgi su unikalia sankloda, o kur dar propagandinis šūdų malūnas. Protingi rusai ir taip supranta, kad putka yra šūdinas vagis, o unikumams nepadės jokia vieša demaskacija.
007 2014-05-16 08:35
Būtent Viskas ką išgirs unikalioji tauta, kas prieštarauja rusiškai smegenų skalbyklei bus pavadinta ES ir JAV propaganda.
lucy 2014-05-16 09:23
Na taip sutinku, Rusijoje žiniasklaida yra reguliuojama ir propagandos malūnai tikrai sukasi. Bet kodėl manot jog čia ir dabar tų malūnų nėra ir jie nesisuka? Na aišku trumparegiai ir silpnapročiai tuoj pat išvadins putkos gerbėju net neperskaitę whatever, mažiausiai rūpi. Kas skaito toliau dabar pažiūrėkit iš kitos pusės. Lygiai toks pats trumparegis sėdintis Rusijoje lygiai tą patį pasakytų, jog EU ir USA propagandos malūnai sukasi, o čia pas mūsų gerai ir viskas teisinga. Ir išvadintu mane Obamos EU gerbėju.
O_O 2014-05-16 09:29
Tai viskas tvarkoj, tereikia išsirinkti pusę
lucy 2014-05-16 09:44
Na tvarkoi ar ne, man tiesiog įdomu kodėl kiti yra šventai įsitikinę, jog viskas ką sako USA ir EU žiniasklaida yra tiesa, šiaip čia tokių netrūksta
krislas 2014-05-16 10:00
Nes mažai vingių. Kai kas net supranta esąs praplautom smegenėlėm, bet kažkodėl nusprendė, kad privalo "rinktis pusę".
O_O 2014-05-16 10:10
Bitch please. Čia kaip rinkimuose, visi žino, kad visi kandidatai p!sa protą ir pažadų nevykdys, bet vis tiek vieną išrenka. Tik šiuo atveju 'balsavimo biuletenyje' falo nenupieši. Turi palaikyti arba potencialų agresorių, arba tavo laisvę gerbiančią pusę.
007 2014-05-16 10:35
Kažin ar labai čia kažkas įrodinėja, kad žiniasklaida ES ir JAV vientik tiesą skleidžia. Bet toje informacijos raizgalynėje tikrai galima suvokti padėtį, ypač jei domiesi politika, nes didieji tikslai visada būna aiškūs gana greitai arba seniai žinomi, o priemonės kokiomis tie tikslai siekiami ir yra pagrindinė diskusija. Beto, čia, bent jau niekas nevaržo žodžio laisvės. Realiai, žurnalistas gali būti žurnalistu.
Popasz 2014-05-16 11:09
Ir dar kaip nera zodzio laisves, tik viskas uztusuota. Zinau kelis zurnalistus (beje, dabar jau jie emigrave), visi vienodai teigia, jog jei rasysi tam tikrom temom apie kazka, arba jeigu neparasysi - negerai baigsis. Mainstreame tokiu dalyku neperskaitysi, nes jis kontroliuojamas virvelemis kuriu nematom. Kas liecia US ir Rusija - ir tuos ir tuos kontroliuoja egocentriski zmones, kuriantys imperija. O egocentriskumas visada prives prie konfliktu.
wo123 2014-05-16 12:31
Ble.. kuo blogiau rytuose tuo labiau visi trauks į vakarus. Tai gal pirma stabdyti gimstamumo politiką rytuose, gerinti sąlygas o Vakarai galėtų gyventi tyliau ir labai nesigirti savo pasiekimais, nes tai tik paskatins migraciją ir sugadins gyvenimą visam pasauliui. Vakarai galėtų pašalinti Putiną ir įvesti Solidžią tvarką rusijoj, jiems parodydami kas jų laukia jei puls kitus. vakaruose gyvenimiškas teroras (sukeltas rytiečių), o rytuose laisvamanija...
007 2014-05-16 12:42
Čia kur taip? Lietuvoj? Kažkaip įdomiai, nes aš irgi pažįstu dirbančių redakcijose, bet dar negirdėjau, kad kažkas lieptų apie kažką rašyt. Na nebent ta tema nėra straipsnio, ir manoma, kad surinks nemažą skaičių skaitančiųjų, tai prašoma parašyti viena ar kita tema. Bet ne meluoti. Ir jeigu žurnalistas surinks duomenis ir publikuos kažkokį tai straipsnį apie kažką, nebus nubaustas ir atleistas. Nebent turi konkretų pavyzdį, nors abejoju.
krislas 2014-05-16 13:16
Neturiu artimų pažįstamų redakcijose, bet tokie "šedevrai" verčia įtarti, kad arba rašančiam negerai su protu, arba su sąžine. http://www.lrytas.lt/pasaulis/ivairenyb ... slepti.htm Čia tik detalė, pilni portalai tokių pavyzdžių.
Kirtiklis 2014-05-16 13:32
Vaikosi populiarumo. Už skaitymus gauna bapkes, tai reik pritraukt kad pažiūrėtų žmonės kodėl ten kažkas įvyko su skambia antrašte. Nesulauksi gausaus atidarymų skaičiaus parašęs kaip vienam portale "Nisan išleido nauja modelį "Pulsar" na ir 0 komentarų ten, o va dabar ant bangos Ukraina, tai ir naudojasi tuo.
bahuriux 2014-05-17 11:12
Kur dingo Arns, negi isbanino? Kazkokios diskusijos apie rusija pasidare nuobodzios i vienus vartus be jo.