Kiek reikia pinigų, kad Lietuva jaustųsi saugiai?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2014-07-12 04:29
Gynyba visada yra svarbi. Bet taip pat svarbu - finansines galimybes. - Atgavusi Nepriklausomybe Lietuva gan sunkiai keitesi. Dabar jau esame ES nariai ir NATO nariai. Vykdoma daugybe ekonominiu projetu ir jie daug svarbesni (jeigu ziureti y ateity) nei islaidos karinei ginkluotei; - Jeigu Rusija tikslingai puls, Lietuva bus sunaikinta betkokiu atveju, tad raumenu auginimas yra beprasmiskas, tai tik pasyvi ginkluote. Tanku skaicius situacijos nekeicia. Cia reikia auginti smegenis, t.y. aktyvia gynyba: snipinejimo problema. Zinant y kur Rusija kesinasi, zinosime ko laukti ir laiku informuoti sajungininkus. NATO - tai pirmiausiai kolektyvine gynyba. Jeigu Lietuva sumus visa ruru armijaaa, tai ka veiks NATO? Palikite truputy ir jiems. - Tad siuo metu geriau orientuotis y Lietuvos ekonomines geroves vystyma nei y karines islaidas; - S.Koreja pasizymi viena stipriausiu zvalgybos agenturu Pasaulyje. Netgi kuria technologijas nepalankiems asmenims pasalinti pvz.: tusinukas, kuriuo autobuse bakstelejai aukai y sikna, o sis po keliu valandu numire, o nuodai issiklaide ir neaisku kas ir kaip; 1. Fizines jegos didinimas lietuvos gynyboje - manau pinigu svaistymas. Technologijos keiciasi greitai, tad kas is to jeigu prisipirksi tanku, kurie greitai pasens. Kalbu ne apie fizine senatve, o technologine. Nupirksi milijono vertes tanka, kury numus 100 verta raketa??!!!!; 2. Lietuva turetu buti orientuota Izraelio principu: a)stiprinamas Lietuvos pilieciu pilietinis samoningumas, ypatingai tautiniu mazumu akiratyje. Kuo stipresnis pilietiskumas, tuo sunkiau yterpti svetimus zvalgus, tuo daugiau akiu kontrazvalgyboje; b) visuomene turi buti placiai informuojama ir rengiami mokymai kaip elgtis karo atveju. Tam reikalui galetu buti rengiami masiniai sporto renginiai pakelti zmoniu fiziny pasiruosima (Kinijoje dar iki siol gyvas jogos protegavimas masiskai tiesiog gatvese), naudojimosi karine yranga turnyrai (airsoft, paintball, iron man, triatlon, diving) ir pan. Uz tai galetu patys norintys susimoketi ir nereiktu kisti pinigu is biudzeto; Pabaigai: 1. geriau zinoti ka veikia kaimynas, nei vaikscioti su atvirai prie dirzo prisegtu peiliu; 2. gera sportine bukle pades laiku sureaguoti y kaimyno veiksmus; 3. pilietine motyvacija sustiprins bendruomeniny sauguma; 4. ekonomines geroves didinimas ir atsargos balasto kaupimas, uztikrins geresny gyvenima nepritekliu laikotarpiu; 5. perspektyva y naujoviu diegima, o ne y graziu zaisliuku ysigijima - turi didesne ateity, ypatingai greitai kintanciu technologiju laikais. Geriau sukurkite virusa, kuris sugebetu isjungti visas Rusijos atomines lektrines. Kinieciai tai jau daro. Amerikoje vis atranda visokiu uzsleptu dalykeliu.
kiesza 2014-07-12 07:10
Smetonos laikais buvo skiriama 26 %Nuo BVP,bet šalį atidaveme vos tik paprašyti
Eidumukas 2014-07-12 08:18
Reikia ir sąmoningos visuomenės ir ginkluotės, Vandenie, pvz., grąžinti privaomąją karo tarnybą visiems be išimties. Kaip straispnyje minima, reikia gerų ryšio priemonių, naktinio matymo žiūronų ir t.t., ko dabar ir trūksta Ukrainoje labai. Kęstai, situacija dabar kita - esam NATO nariai, Vokietija kitoje barikadų pusėje, tik Rusija šiuo metu propaguoja agresyvią politiką mūsų atžvilgiu. Jei kartą tave apiplėšė, tai nerakink durų ir nepirk geresnių spynių - čia būtų tas pats, kas neinvestuoti į gynybą.
HiTech 2014-07-12 08:57
Rašai, kad tik kažką parašyt, ar kaip čia tave suprast? Gal Ukraina irgi vos tik paprašyta atidavė Krymą? Esmė tame, kad Kryme jau buvo įvestos ruskio karinės pajėgos ir būtų užtekę Ukrainai bent truputį krustelti ir jos kariai būtų buvę subomborduoti dar net nespėję išvažiuoti iš kareivinių. Kam tų bereikalingų aukų? Tas pats ir Lietuvoje buvo. Koks tikslas skelbt karą, kai už kareivinių vartų, užtaisytais pabūklais ir nusitaikęs, laukia ruskis. O Lietuvos niekas niekam neatidavė. Tie patys Lietuvos kariai kartu su civiliais kovėsi partizaniniame kare, ir kovėsi ne vienerius metus. Mūšiuose žuvo tūkstančiai, už pagalbą kovojusiems ir nepritarimą sovietų sąjungai ištremta dar daugiau. Ar tai tau panašu į Lietuvos atidavimą? Šiai dienai Lietuvos kariuomenei reikėtų nors atitikti NATO keliamus reikalavimus ginkluotei bei finansavimui, tad pasistengt dar yra kur. Tikiuos, kad Lietuvos kariuomenė augs ir stiprės, dalyvaus tarptautinėse misijose, o esant reikalui - bus efektyvi šalies viduje. O visiems sakantiems, kad Lietuvai kariuomenės nereikia, nes Rusijos vistiek nenugalėsime, norėtūsi trenkt į tą durną galvą, kad nors bent kiek mąstyti pradėtų. Su jūsų logika tai neverta net į darbą eiti, nes milijardo jame vistiek neuždirbsi, neverta kieme žolės pjaut, nes vistiek užaugs ir t.t.