Windows 9 apjungs tris skirtingas Windows operacines sistemas

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

mikrobas 2014-07-27 14:49
Mano manymu, tai nieko gero nežada ir bus didelis fail, kaip ir su Windows 8... Darys viena produktą ant visiškai skirtingoms reikmėms pritaikytu sistemų, kažkaip smegenys neišneša, kaip jie tai įgyvendins. Dar suprasčiau, kad tai darytų kokia nors menkai žinoma firmelė, kuri neturi pakankamai išteklių atskiriems projektams... bet juk tai pasaulinio mąsto korporacija! Gal jau laikas surimtėti?
kestutisz 2014-07-27 15:17
O tai labai jau reikia skirtingų? Taip - aplikacijos, window manageriai, kažkokie nustatymai gali būti skirtingi, bet su "skirtingais" kerneliais jau nieko neapstumsi (ala daugiau mažiau RAM, 64 ir ne 64bit) - koks nors linux veikia faktiškai nuo mikro projektų iki didžiulių projektų ir niekas nesuka galvos čia jis "serverinis" ar "useriams".
wo123 2014-07-27 16:47
Sakau žiūri į rytus, bet kažkaip per ilgai vietoje trypčioja. Išvystytų tą windows 8 metro į ką nors rimtesnio, padoresnio ir būtų gerai ateinantiems 10 metų, bet ne... Nuo 2001 nieko nepakeitė su Metro sąsaja.
PrefixS 2014-07-27 16:56
Windows 8 nėra klaida, gal turėjai omenį Windows Vista?
lponline 2014-07-27 16:59
Jei MS padaris OS, kuri bus labiau orientuota į touchscreenus, galima bus atsisveikinti su Windows brandu, tai bus NOKIA 2.0, jų arogancija ir brukimas "naujovių", kurių vartotojas nenori galiausiai kainuos (pvz. xbox one, windows 8, kinect). Jiems kaiptik reikia judėti į priešingą kryptį, pc yra kontroliuojamas kitaip nei tabletas, jis duoda kito lygio finkcionalumą, aš sveikinu idėją, jog tabletai turėtų windows sistemą, bet OS pagrindas turėtų būti pirmiausia pritaikytas desktopui ir tada optimizuotas ir plansetei, mano manymų tai turėtų atrodyti kaip tarpinis variantas tarp 7 ir 8.1 windowsų, išmeskit desktopam metro, idėkit jį tik tabletų win9 versijoms, desktope leiskit vartotojam isideti live tiles, zmones galetų ten ideti kalendorius, orų tiles ir t.t. Paimkit is mobilių sistemų live notifications. Dabar windows 8 turi ale mobilius appsus desktopui, kurie yra klaikūs, arba tai turi buti sutvarkyta arba isvis atsisakyta. Jie dar gali džiaugtis, kad nėra jokių normalių pc alternatyvų šiai OS (linux nesiskaito fanboy'jai nepykit, bet tai tiesa).
mirtis 2014-07-27 21:00
lponline> ka cia pezi? Windows 9 tures panasu START kaip ir Win7 tik isplesta, pritaikyta paleidineti mobile app'sus. Ir tai mano manymu sveikintina ir vienintele iseitis kazkaip apjungti visas OS. Dabartine situacija su Windows 8 nera labai patogi naudoti app'sus nes kemsa visa ekrana ir t.t. Lauksiu naujos OS savo Lumiai, jei pasisiks MS tai fsio blin, einu obuoliu valgyt, nors tie irgi apsi... jei plytas prades leisti.
MITEJUS 2014-07-27 21:53
buvo win xp kurie buvo labai populiarus po to atejo niekam tikusi win viŠta po kurios seke labai geri win 7 kurios ikisiolei naudoju apie win 8 kurie mano subjektyvia nuomone yra kazkos nesusipratimas net nesigilinsiu... kas antra operacine sistema maikrosofto tik iseina gera tykiuosi win 9 bus geri.
Splius 2014-07-28 09:38
Kas jau kas,bet Windows 8.1 nebuvo joks fail,aisku runkeliams to nesuprasti...
Creatium 2014-07-28 12:12
"Runkeliams" - tai čia tiems, kurie kompą vis dar valdo pele, o ne suvedinėja komandas klaviatūra? Tiesa, kokie mes senamadiški ir nemodernūs runkeliai
mikrobas 2014-07-28 12:14
Na, taip, apie 8.1 aš nieko ir nesakau, kadangi, jo dėka buvo ištaisyta nemažai W8-uose Microsofto pridarytų klaidų
geras1448 2014-07-28 12:38
Neseniai perrašiau į win8,1 iš win7 ir realiai 8,1 lygiai tas pats kaip 7, tik lagina mažiau gerokai. Naudoju ssd ir skirtumas tikrai jaučiamas.
1hitkillhack 2014-07-28 23:53
Pažiūrėkim kiek procentų rinkos užima win 8.1... Labai drąsiai reiškiesi, žmogau iš mažumų...
Splius 2014-07-29 01:13
Tai zinoma,kad vieni nuo kitu vaikezai prisiklause "kokia wibndows 8 sudina os" kai realiai nei vienas net bandes nera ir sneka internete... Mano draugu tarpe irgi daug kas keike tuos windows 8 kol pats neirasiau,tai po siai dienai tie patys asmenys man dekoja ir sako kokia nuostabi os.
Kadras 2014-07-29 02:15
Naudoju as tuos prakeiktus win8.1 jau puse metu, nes kartu su laptopu buvo. Tai tragedija ne windausai... o naudoju nes yra legalus..
1hitkillhack 2014-07-29 06:48
Vaikėzai, ar ne vaikėzai, bet yra daug žmonių kurie nusimano apie pc ir apie OS... Tačiau win8 neplinta jokiose žmonių grupėse... Pagal statistiką populiarėjimas tragiškas, o kur dar priverstinis kišimas perkant nauja laptopą, be kurio spėju nebūtų net ir tokio tragiško populiarėjimo...
Simplicity 2014-07-29 14:26
1hitkillhack ir jo autoritetinga nuomonė apie „priverstinį OS kišamą“... Kolega, kompiuterių specialiste, ar iš tiesų esat toks nenuovokus ir neišprusęs? Microsoft savo operacines sistemas į kompiuterius „priverstinai kiša“ jau gerus 20 metų. Manau, esi jau pakankamo amžiaus, kad prisimintum jog prieš 10 metų Omnitel dalinti HP DVXXXX nešiojami kompiuteriai ėjo su legalia Windows XP Home SP2 OS. Vėliau, į naujus kompiuterius „priverstinai buvo kišamos“ Vista, 7 (dabar ir 8/8.1) operacinės sistemos. Jei MS savo Windows 8 operacinę sistemą kištų per prievartą, tai tam pačiam skytech.lt nebūtų nė vieno kompiuterio su Windows 7 operacine sistema. (Šiuo metu yra: LINUX/DOS— 187, WINDOWS 7— 149, WINDOWS 8— 258) Lietuva 15 metų buvo ubagų kraštu, mums vežė besivystančioms šalims skirtą produkciją su DOS/LINUX, nes niekas nenorėjo „permokėti“ už legalią Windows OS. Susimokėdavo studentams po 100 litų ir gaudavo laužtą OS, laužtą Office 2003/2007 ir laužtą nod32. Kadangi tokios įrangos remontu rūpinosi ne DELL/ASUS/ACER/HP (dažnu atveju net nebuvo serijos numerių ant tokių), o didieji įrangos tiekėjai, tai po kiekvieno garantinio remonto tekdavo vėl ieškotis studento, kad tas OS ir visus priedus surašytų. (Nepatogu, bet pigiau.) Kaip žinia, Lietuvos ekonomika pamažu auga, didėja vartotojų perkamoji galia, todėl nereikia stebėtis, kad pardavėjai pasiūlo (o žmonės nuperka) vis daugiau įrangos su legalia Windows operacine sistema. Turint pinigų tas 100-200 litų pigumas nueina į kažkelintą planą, nes nupirkus kompiuterį su gamintojo įrašyta OS tau nereikia ieškoti studentų, kurie įrašytų operacinę sistemą ir nurinktų visokias žvaigždes ir kaltinimus piratavimu. Kodėl kompiuterių su Windows 8/8.1 neperka taip, kaip pirko kompiuterius su Windows 7? Todėl, kad prieš 2-3 metus įsigyti kompiuteriai be vargo susitvarko su šiandieninėmis biuro programomis, Flash animacija, 1080p vaizdo įrašais ir kompiuteriniais žaidimais. Nešiojami kompiuteriai— ne išmanieji telefonai, kuriuos „tiesiog būtina“ keisti kas pusę metų, kad nenukentėtų statusas visuomenėje. Tiesa pasakius, namie tebeturim nešiojamą kompiuterį, kuris skaičiuoja šeštus metus (pirktas su Windows Vista), tačiau be jokių problemų susitvarko su kasdienėmis užduotimis. Pakartosiu kažkada seniai išsakytą savo mintį: „Kai pasaulį išvydo Windows Vista, „geležis“ dar nebuvo pakankamai sustiprėjusi (kur matyta, kad vidutinės klasės nešiojamas kompiuteris teturėtų 1-2GB RAM). Windows 8 problema yra ta, kad per paskutinius 5 metus „geležis“ tiek patobulėjo, kad statistiniam naudotojui nėra jokio tikslo pirkti naujo kompiuterio. (Be to, krizė ir recesija išmokė taupyti.)“ p.s. Iš paskutinių mano rinktų kompiuterių tik viename sukasi Windows 7. (Žmonės iš kaimo.)
1hitkillhack 2014-07-29 20:55
Tikriausiai, kad neišprusęs. Bet kai tokia MS padėtis su nauja operacine, kai VISAIS įmanomais ir neįmanomais būdais bando ją platinti (anksčiau tokių drastiškų priemonių nereikėjo) bet vistiek galutinis rezultatas yra toks tragiškas, man nori nenori vaidenasi tai OS kišimas ir griebimasis už kiekvieno šiaudo. Ir dabar kai noriu pirkti nešiojamą kompiuterį žaidimams ir kainos diapazone nuo 10 iki 5 tūkstančių matau, kad visi su win 8.1 (1ą internetinė parduotuvė), man kyla tokių abejonių... Net kažkiek prisibijau pirkti... gal netiks tvarkyklės, ar bus kokia sumauta bios apsauga nuo "downgreidinimo"... Anksčiau galėjai pirkti ką nori, rašytis ką nori... visko būdavo, viskas veikdavo... Nekalbu apie pačių pc pirkimą... win populiarumui plisti kažkiek užtektų ir tų pavienių vartotojų kurie atsinaujintų... Bet 2 ar 3 procentai rinkos? (win 8.1 pagal statscounter) Kaip buvo su win8?... taigi buvo super OS visi gyrė, ir MS ir apžvalginikai, (kai kurie) bet su kiekvienu atnaujinu viskas darėsi panašiau į win7... iš to man ir kyla klausimas, apie jų ateities viziją ir tolimesnes OS...
Simplicity 2014-07-29 21:57
Kas yra tie įmanomi/neįmanomi platinimo būdai? Kompiuterių gamintojai Windows OS į savo kompiuterius diegia gerus 20 metų. Tai jie daro ne dėl to, kad Microsoft liepia, o dėl to, kad Windows padeda tą jų kompiuterį parduoti. Tuo tarpu vartotojai už sumokėtus pinigus nori gauti daiktą, kuris veikia— nupirkai, išpakavai ir naudoji. Jie nenori ieškoti studento, kuris už tam tikrą sumą pinigų įrašytų nelegalią operacinę sistemą. Lietuva irgi ta pačia kryptimi juda, kylant pragyvenimo lygiui vis daugiau žmonių sutinka sumokėti 100-200 litų daugiau, bet gauti jau veikiantį daiktą. Jei būtų kitaip, tai kompiuterių pardavėjai į Lietuvą kompiuterių su Windows OS nevežtų. (Kam vežti daiktą, kurio niekas neperka?) Jei pats sau baubų prisigalvoji, tai pats su jais ir gyvenk. Nepatinka Windows 8 START kaladėlės,— užsidėk varnelę, kad užsikrovus kompiuteriui iškart būtų jungiamas darbalaukis. Ar problema tame, kad ant darbalaukio negali kalendoriaus ir orų ...
1hitkillhack 2014-07-29 22:49
Neįmanomi tai turbūt kai pradeda leisti knygas, kurios mokina kaip atlikti vieną, ar kitą funkciją. Pradeda akcijas kai OS kainuoja centus, arba siūlo daryti kažkokius nelogiškus mainus, kad tik iškišti produktą... Aš suprantu, kad jie ieško "visaverčio" vartotojo, kuriam ką paduosi, tuo ir džiaugsis... Bet produkto įvaizdis sukuriamas būtent tų piratų studenčiokų... kurie OS įrašinėja tėvams, merginoms, rekomenduoja, arba ne draugams... tiesiog vyksta dialogai kurie sukuria visuomenės įvaizdį... (nekalbu apie tą visuomenės dalį, kuri nenusimano apie technologijas)... Nežinau, tikriausiai mūsų aplinkos labai skiriasi, nes kaip perrašinėju iš naujų pc win8 į win7, taip ir perrašinėju... Kas dėl baubų tiesiog galėčiau vardinti ir vardinti man netinkančius win8 aspektus... Nuo netinkamai veikiančių tvarkyklių, iki smulkmenų kurios erzina, arba tiesiog man nepatinka... Po ntojo win8 bandymo, jau man nekyla rankos vėl bandyti susitvarkyti OS pagal save... Čia įžvelgiu principus... galima įdėti varnelę su "metro" išjungimu, bet to nėra... Galima kažką padaryti, kad daugiau žmonių atsinaujintų į win8, bet to nėra... Nemanau, kad čia "amerekonizacija" tiesiog žmonės dar turi savo požiūrį ir įsitikinimus... Naudoja tai ką nori naudoti, o ne tai ką jiems bando įsiūlyti...
FtBall 2014-07-30 07:53
Pritariu Simplicity. Štai čia Matosi, kad nekuri produktų žmonėms. Vienas svarbiausių principų kai kuri ką nors kasdieniam vartotojui - jis yra kvailas, kvailas ir dar kartą kvailas.