„DDoS“ atakų aktyvumas šturmuoja rekordines aukštumas  (0)

Sparčiai didėjantis skaitmeninės informacijos kiekis vis dažniau atkreipia piktavalių dėmesį. Tai signalizuoja tinklo inžinieriams, kad šiuo laikotarpiu ypač svarbu pakankamą dėmesį skirti tinklo apsaugai ir jo pasiekiamumui užtikrinti. Vis dėlto dėl 2014 metų pirmoje pusėje labai suaktyvėjusių ypač didelio parazitinio užklausų srauto „DDoS“ atakų šį uždavinį darosi įgyvendinti labai sunku.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tuo leidžia įsitikinti „Arbor Networks“ atliekamas tyrimas į kurį įtraukiama daugiau nei 300 pasaulio interneto tiekėjų, leidžiančių rinkti anoniminius duomenis apie jų tinklais perduodamą duomenų srautą. Šio eksperimento metu srautas yra analizuojamas pasinaudojant specialia „ATLAS“ grėsmių stebėjimo sistema. Apibendrinant atliekamo tyrimo rezultatus galime matyti, kad pirmoje 2014 metų pusėje iš viso buvo įvykdyta daugiau nei 100 „DDoS“ atakų, kurių metu sukuriamas parazitinis užklausų srautas buvo didesnis nei 100 Gbps.

Įdomu ir tai, kad šiuo laikotarpiu (lyginant su visais 2013 metais) taip pat pastebėta dvigubai daugiau „DDoS“ atakų, kurių sukuriamas parazitinis srautas buvo didesnis nei 20 Gbps. Šie skaičiai tik patvirtina, kad „DDoS“ atakų skaičius auga labai sparčiai ir iki 2014 metų pabaigos gali pasiekti dar niekada nematytas aukštumas. Vis dėlto optimistiškai nuteikia tas faktas, kad 2014 metų antrąjį pusmetį didžiausios parazitinės atakos sukuriamas srautas buvo 52% mažesnis (154,69 Gbps) lyginant ją su pirmajame ketvirtyje patirta 325 Gbps „DDoS“ ataka.

Antrajame 2014 metų ketvirtyje realizuota didžiausia „DDoS“ ataka buvo nukreipta į Ispanijos rinką. Ši ataka buvo realizuota pasitelkus laiko sinchronizavimo protokolą „NTP“ – tai viena populiariausių būdų atliekat šiuolaikines „DDoS“ atakas.

Nors „NTP“ protokolas išlieka pagrindiniu „DDoS“ atakų organizavimo ginklu ir antrajame 2014 metų ketvirtyje, dėl dažno „NTP“ protokolo panaudojimo, tinklo inžinieriams darosi vis lengviau aptikti ir numalšinti tokio tipo „DDoS“ atakas. Būtent tai šiek tiek sumažino „NTP“ protokolu paremtų „DDoS“ atakų naudojimą lyginant su pirmuoju šių metų ketvirčiu. Nepaisant to „Arbor Networks“ nusiteikusi pakankamai pesimistiškai bei pataria įmonėms nelaukiat realios grėsmės vis tiek investuoti į saugumą užtikrinančius sprendimus, kadangi tokios atakos išliks vienomis pagrindinių dar ne vienerius metus

Ir čia tikrai reikia pritarti „Arbor Networks“, kadangi vienam neigiamam rodikliui sumažėjus, kitas pradeda augti. Pavyzdžiui, nors ir sumažėjo „NTP“ protokolu paremtų parazitinio užklausų srauto rodikliai, išaugo bendra „DDoS“ atakų trukmė. Tai galima susieti su išaugusiu bendru „DDoS“ atakų skaičiumi, kuris paliečia santykinai mažas, tačiau visiškai tokioms grėsmėms nepasiruošusias organizacijas.

Jeigu susidomėjote ir norite dažniau sekti atliekamų pasaulinių „DDoS“ atakų statistiką, siūlome apsilankyti virtualiame „DDoS“ atakų žemėlapyje. Šis žemėlapis yra sugeneruojamas ir nuolatos atnaujinamas remiantis surinktais ATLAS“ grėsmių stebėjimo sistemos anoniminiais duomenimis ir leidžia matyti didžiausius „DDoS“ atakų židinius bei sukuriamo parazitinio užklausų srauto realūs rodiklius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(13)
(0)
(13)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: