„Google“ gins nedideles interneto svetaines nuo DDoS tipo atakų (Video)  (21)

"Google" paskelbė apie naują iniciatyvą - „Project Shield“, kuri skirta padėti mažesnėms interneto svetainėms atremti interneto, vadinamąsias DDoS (Distributed Denial of Service, paskirstytas atsisakymas aptarnauti) atakas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tokios atakos užverčia serverius užklausomis, ir teisėtiems sistemos naudotojams jų resursai tampa neprieinami arba labai apsunkinamas jų gavimas.

DDoS tipo atakos tapo standartiniu kibernetiniu ginklu, nes jas surengti paprasta ir pigu - tereikia kad ir nedidelio valdomų kompiuterių tinklo, kurie nuolat imtų siųsti užklausas į atakos taikinį. 

Vyriausybės ir didelės korporacijos paprastai investuoja nemažus pinigus į apsaugos sistemas, tačiau mažesnių įmonių ar visuomeninių organizacijų interneto svetainės lieka labai pažeidžiamos.

Ši paslauga nemokama, ir „Google“ kviečia organizacijas, ypač visuomenines, žiniasklaidos, žmogaus teisių apsaugos, ją išbandyti.

Šio projekto technologija paremta svetainių duomenų srautų nukreipimu per „Google“ sistemas, naudojančias kelias „Google“ sukurtas vadinamas DDoS sušvelninimo technologijas, viena iš kurių - Page Speed Service (PGS). „Google“ teigimu, atakos atveju šia paslauga besinaudojančios svetainės išliks veikiančios, nes apkrovas valdys ir įtartinas užklausas filtruos jos serveriai. 

„Google“ taip pat, be „Project Shield“, pranešė pradėjusi dar du susijusius projektus – „Digital Attack Map“ - skaitmeninį atakų žemėlapį, kuris stebės DDoS atakas visame pasaulyje ir rodys jas žemėlapyje. Kitas - „uProxy“ - leis interneto vartotojams dalytis interneto prieiga ir taip užkirsti ar labai apsunkinti sekimo galimybes.

„Google“ teigia, kad visų šių trijų projektų tikslas yra altruistinis, siekiant užtikrinti, kad visi žmonės turėtų vienodas galimybes laisvai naudotis internetu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MokslasPlius
MokslasPlius
(8)
(0)
(3)

Komentarai (21)