Karinių trofėjų analizė: Ukrainoje jau kaunasi ir reguliarūs Rusijos kariniai daliniai?  (0)

Šią savaitę ukrainiečiai paskelbė, kad Luhansko srityje, Lutuhinskij rajone, kariai perėmė rusų desantininkų šarvuotį BMD-2. Šiandien informacija patvirtinta ir paties šarvuočio, dokumentų nuotraukomis, kurias pateikė Ukrainos „Inter“ žurnalistas Romanas Bočkala.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šios fotografijos patvirtina vakarykštę informaciją, kad Ukrainoje karo veiksmuose dalyvavo 1-osios parašiutininkų-desantininkų kuopos iš karinio dalinio Nr. 74268, Pskovo desantininkų divizijos (dalinio vadas – vyr. leitenantas Popovas), karinė technika. Nuotraukas paskelbęs žurnalistas pranešė bendravęs tiesiogiai su Ukrainos kariais iš 24-osios desantininkų brigados, taip pat spec. padalinio „Štorm“, kurie suėmė rusų desantininkus. „Mūšis vyko šalia Georgijevkos kaimo. Mūšio laukas nusėtas žydromis beretėmis ir košių „Rollton“ (Rusijoje gaminamos produkcijos pavadinimas) paketais. Fotografijose matyti šarvuotis ir kulkosvaidis PKT, kuriuo buvo apginkluota karinė mašina. Ant ginklo buvo nurodytas kulkosvadininko vardas – eilinis N. D. Surnačevas. Tokia pati pavardė ir inicialai nurodyti karinės mašinos žurnalo patikroje mūšio išvakarėse, taip pat kitų Rusijos kariuomenės karių, akivaizdu, kariaujančių Ukrainoje, pavardės. Pavyzdžiui, sprendžiant iš surasto N. S. Krygino paso, matyti, kad jis iš Pskovo srities, gimė 1994-aisiais. O tai jau rodo, kad Vladimiras Putinas turi problemų su patyrusiais samdiniais, jeigu į mūšį siunčiami „neapšaudyti“ jauni kariai“, – kalbėjo R. Bočkala. Jis taip pat pažymėjo, kad yra ir kitų įrodymų, jog Ukrainoje kariauja reguliarioji Rusijos ginkluotųjų pajėgų armija. Socialiniu tinklu su juo susisiekė vieno iš Pskovo desantininkų žmona. Ji papasakojo, kad jos vyrą į Ukrainą išsiuntė tariamai į mokymus. Vėliau ryšys su ja nutrūko.

„Rusijoje ašarų su kiekviena diena tik daugės. Pskovo divizija patiria nuostolių. Greitai į Rusiją pradės grįžti cinkuoti karstai nebe su bevardžiais samdiniais, o su jaunais tėvynės sūnumis, žuvusiais neaišku dėl ko. Ir jeigu tai, ką rašė moteris, – teisybė, tai rodo itin cinišką V. Putino požiūrį į savo piliečius. Kokie gali būti mokymai užsienyje?“ – rašo žurnalistas.

R. Bočkala įsitikinęs, kad surinktus įrodymus būtina nedelsiant parodyti užsienio diplomatams ir perduoti tarptautinėms organizacijoms, o šios turėtų atitinkamai tokius veiksmus įvertinti.

„Nepaisant mūsų norų, mes turime reikalą su pačiu tikriausiu kariniu įsiveržimu. Rusijos Federacija turi būti pripažinta agresore. O Rusijos piliečiai privalo galų gale pasirinkti, kas jiems svarbiau – artimieji ir giminės, kuriuos siunčia į Ukrainą mirti, ar išprotėjęs nykštukas, nusprendęs nukariauti visą pasaulį“, – teigia R. Bočkala.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(24)
(1)
(23)

Komentarai (0)

Susijusios žymos: