Bevielis kroviklis pakrauna iPhone kišenėje  (4)

MagMIMO jaučia, kur yra telefonas ir siunčia nutaikytą magnetinį lauką jo įkrovimui – tad, jums niekada nebereikės jo prijungti krovimui


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

p>Pasirenkite nurėžti laidą. MagMIMO prietaisas, galintis pakrauti telefonus nuotoliniu būdu, įkrovimą gali paversti tokiu paprastu, kaip sėdėjimas prie stalo.

Bevieliai krovikliai jau egzistuoja, bet reikia, kad telefonas būtų visiškai šalia krovimo paviršiaus. „Su įkrovimo plokšte reikia atsiminti išimti telefoną ir teisingai padėti jį ant krovimo paviršiaus,“ sako Dina Katabi iš MIT, vadovaujanti MagMIMO kūrimo komandai.

„Mūsų vizijoje žmonės telefoną pradėtų krauti, vos prisėdę prie stalo: jie nueitų į susitikimą, grįžtų, telefonas vėl pradėtų krautis,“ sako ji.

30 centimetrų atstumu Katabi prototipas iPhone 4s bateriją nuo tuščios pilnai gali pakrauti per kiek trumpiau, nei 5 valandas. Nesvarbu, kur telefonas guli – apverstas kišenėje, ar padėtas at stalo – ir jis nebūtinai turi nejudėti. Katabi dabar stengiasi padidinti nuotolį .

MagMIMO pasiskolina triuką iš radijo ryšio: pažangūs Wi-Fi maršrutizatoriai gali aptikti, kai prie jų jungiasi kompiuteris ir sustiprinti jų kryptimi signalą. MagMIMO daro tą patį, tačiau naudoja magnetinį lauką, o ne radijo bangas. Ričių masyvas generuoja magnetinį lauką ir kai telefonas šį lauką sutrikdo, MagMIMO tai pajunta ir susifokusuoja į telefoną, kiekviena rite kurdamas šiek tiek skirtingą magnetinį lauką. Magnetiniai laukai vienas kitą stiprina taip, kad bendras magnetinis laukas, pasiekiantis telefoną, būtų stipriausias.

Bandydami prototipą, Katabi ir kolega Jouya Jadidian prijungė mažą vielinę ritę prie iPhone krovimo jungties. Magnetinis laukas ritėje kuria telefoną kraunančią srovę. Keletas telefono modelių jau gaminami su tokia rite, ir dar daugiau greitai pasirodys rinkoje.

Be išmaniųjų telefonų savininkų „baterijos nerimo“ eliminavimo, tinkamas bevielis krovimas gyvybiškai svarbus tokių nešiojamųjų technologijų, kaip išmanieji laikrodžiai ir ausinės populiarumui. Šiuose nedideliuose prietaisuose mažiau vietos baterijoms, sako technologijų analitikas Rossas Rubinas iš Reticle Research Niujorke, o mūsų rozetės jau ir taip apgultos mobiliuosius įrenginius kraunančiais laidais.

„MagMIMO sunaudoja tiek pat energijos, kaip ir egzistuojantys sprendimai, tačiau gali krauti telefoną nuotoliniu būdu, neištrauktą iš vartotojo kišenės,“ komanda rašė dokumente, praeitą savaitę pristatytą Tarptautinėje mobiliosios kompiuterijos ir tinklų konferencijoje Maui, Hawaii'uose. Pažymėtina, kad kitaip, nei stipriai fokusuotas WiFi, fokusuotas magnetinis laukas žmogaus audinių nekaitina.

„Svajojama , kad niekada nereikėtų nerimauti dėl savo įrenginių krovimo,“ sako Rubin. „Bevielė energija būtų kaip WiFi, praktiškai visuose namuose ir taip pat daugelyje viešų vietų.“


Hal Hodson
New Scientist № 2988

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(8)
(2)
(6)

Komentarai (4)