Netikėti tyrimo rezultatai: darbuotojai labiau patenkinti, jei jiems vadovauja robotas (Video)  (4)

Darbininkai linkę gauti nurodymus iš viršininko – roboto, nei iš žmogaus, tvirtina mokslininkai iš Masačiusetso technologinio instituto (MIT). Galimybė vykdyti roboto instrukcijas ne tik padidina darbo našumą, tačiau ir patį darbinį procesą daro patogiu žmogui.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai praneša puslapis Engadget.

MIT organizuoto tyrimo metu grupė, sudaryta iš trijų žmonių ir roboto, dirbo trimis režimais: rankiniu (visas užduotis skirstė žmogus), autonominiu (tai darė tik robotas) ir pusiau autonominiu (vienas žmogus pats sau kėlė užduotis, o kitam įsakinėjo robotas).

Pusiau autonominis režimas buvo ne tik efektyviausias, kalbant apie gamybines užduotis, tačiau ir maksimaliai teigiamai įvertintas pačių darbuotojų. Žmonės pažymėjo, kad robotai „geriau juos supranta“ ir „padidina komandos darbo kokybę“.

Vis tik dalinis darbo perdavimas į robotų rankas nereiškia, kad kiborgų grupė įgauna visišką valdžią: tiesiog paprastos užduotys bus teikiamos, kontroliuojamos ir koordinuojamos kompiuterinėmis programomis, kurias sugalvojo pats žmogus, pažymėjo tyrimo grupės vadovas Matthew Gombolayas.

Mokslininkų sukurtas algoritmas skirtas darbo plano koregavimui vykstant procesui: pavyzdžiui, kai netikėtai atvyksta nauja detalė arba lūžta staklės. Daug paprasčiau ir pigiau priversti „persiorientuoti“ robotą, nei tokiais atvejais techninę pagalbą atliekančius žmones.

FACEIT.LT – IT Naujienos

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(5)
(0)
(5)

Komentarai (4)