Šiurpi bankų praktikantų kasdienybė  (30)

Praėjusį mėnesį nuo išsekimo mirė „Bank of America“ praktikantas Moritzas Erhardtas. BBC žurnalistams savo patirtį pasakojo vienas iš Londono Sityje praktiką atliekančių jaunuolių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jo teigimu, atrankos metu dar nėra aišku, kad darbas yra sunkus, tačiau viskas paaiškėja jau pačią pirmą dieną.

„Jau devynios vakaro, tačiau dar niekas neišėjo namo. Laikrodis muša dešimtą valandą, vienuoliktą, dvyliktą ir visi dar darbe“, - pasakoja jis.

Čia yra dirbama tol, kol yra darbo. Tačiau jo atsiranda vis daugiau ir daugiau. Pašnekovas pasakoja, kad darbą pradeda devintą ryto ir dirba iki kitos dienos 5-6 ryto. Vėliau grįžta namo, nusiprausia ir pareina atgal į biurą.

„Tada supranti keistą dalyką. Tu esi praktikantas ir nesi reikalingas savo komandai. Esi tik dar vienas šiltas kūnas“, - atviravo jis.

Vis dėlto vaikinas pastebėjo, kad ilgainiui jis lieka darbe tik dėl to, kad lieka kiti, nepaisant to, kad tuomet jo darbas – žvilgčioti per petį.

Piktnaudžiavimas vaistais

Pašnekovas darbo metu išnaudodavo kiekvieną galimybę pamiegoti. Dažniausiai nusnūsdavo bent jau 20 minučių tualete. Jo bendradarbė naudodavo kitą taktiką. Ji susidėdavo knygas ir popierius ant savo darbo stalo, pasiremdavo viena ranka, apsimesdama, kad skaito, jos plaukai uždengvdavo veidą ir tuomet ji snausdavo.

Visgi kiti jo kolegos, daugiausiai amerikiečiai, naudodavo tokius vaistus kaip Adderallis, Ritalinas, Madafinilas. Pastarasis slopina smegenų siekį užmigti. Vaikinas pats juos vartodavo. Jis pastebėjo, kad suprastėjo jo koordinacija, tačiau tada bent jau nesinorėdavo miegoti.

Žinoma, dėl to jis dažniau įsiveldavo į konfliktus, pykdvosi su savo mergina ir jautriau reaguodavo į kritiką.

Sudaužytas „Blackberry“

Kartą vaikinas paaiškino savo vadovui, kad išeina į restoraną vakarienės, nes buvo vieno iš jo šeimos narių penkiasdešimtmetis. Jis pažadėjo iškart grįšiąs.

„Vakarienės metu į savo „Blackberry“ pradėjau gauti piktus elektronius laiškus, kuriuose buvo klausiama, kur aš esu ir kada grįšiu“, - pasakojo jis.

Kai jis grįžo, vadovas buvo tiek įsiutęs, kad metė mobilųjį telefoną, šis praskriejo pro vaikiną ir atsimušęs į stiklinę sieną sudužo.

„Tokiose vietose gali susigadinti reputaciją, jei nesi pakankamai laimingas ar pasiekiamas bet kuriuo metu“, - interviu pabaigoje teigė jis.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(14)
(0)
(0)

Komentarai (30)