Šiurpi bankų praktikantų kasdienybė

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

Kiškis 2013-09-18 12:28
Po to pripratę atsiima už tą vargą. Tokių banditų nėra ko gailėtis.
immortallt 2013-09-18 13:29
to kiškis, prakalbo matyt banditas.
aurimokas 2013-09-18 14:05
Kad kitaip ir negalima pavadinti, kai už 5 minučių darbą (pinigų perlaidą) yra imamas 8 Lt komisinis mokestis, lyg perlaidos transakciją nuo A iki Z jiem patiem reiktų kiekvieną kartą susiprogramuot. O pasiteisinimas išvis beviltiškas - nori skatinti naudotis el. bankininkyste, apie kurią 85 metų senoliai turbūt gyvenime nėra girdėję, o tokiu daiktą kaip kompiuteris išvis laiko kažkuo super sudėtingu ir nesuprantamu
Kiškis 2013-09-18 14:30
to immortallt, tėvelis banke matyt dirba, ane?
faktas 2013-09-18 15:02
Keista, kad JAV. Maniau, ten darbuotojų tiesės ginamos...
Moribus 2013-09-18 15:11
Tai tegul nesinauja banku.
immortallt 2013-09-18 15:17
Tėvelis mano tik banko klientas. Pats esu dirbęs banke, tiesa, ten buvo š malimas. Teko dirbti kitoje kompanijoje, kur 12h darbo diena buvo laikoma įprasta. Sumoka už darbą, bet dar buvo tikimasi, kad dirbsi daugiau. Kai sužinosi ką tai reiškia, pradėk karksėti, apie lengvus pinigus, nes uždirbi iš tikrųjų daug. Tik savijauta, sveikata, socialinis gyvenimas labai nukenčia.
immortallt 2013-09-18 15:23
Paskaičiuokime, kol pavedimą atlieka, darbuotojas sugaišta tarkim 10 minučių (ateina koks pensininkas, kol viską išsiaiškini ir pan), tai gaunas kad vienas darbuotojas "uždirba" grubiai 80 litų. Tada susimoki PVM'ą leika 63,2 lito. Tada toliau... Reikia išlaikyti ir patalpas, kur tą klientą aptarnauji, tarkim tai susidaro tik 10 litų. Visos sistemos išlaikymas - na tarkime tik 5 litai, jau lieka 48 litai. Na tada primeskime, kad šita suma lieka algoms darbuotojo ir jo tiesioginiam vadovui, bet reikia dar atmesti GPM'ą ir kitus su darbo santykiais susijusius mokesčius. Kas gaunasi? Kokie 20 litų per valandą, iš jų max 15 litų lieka darbuotojui geriausiu atveju. Dar reiktų prisiminti, kad ir nemokamų paslaugų yra... Pvz atėjus išsiimti ar įnešti pinigų, visad pasiūlys tai padaryti bankomate ir padidins limitus jei tik norėsi, tai užtrunka kokias 5min vis tiek. O po to skundžiasi, kad algos mažos, bet dar labiau skundžiasi, kad brangu viskas.
Shinigami 2013-09-18 15:34
Va čia ir problema. Kad paprasti darbuotojai visiškai neraukia nieko apie verslą ir nenori raukti. Bet iš kart puola aiškinti apie dideles kainas ir mažus atlyginimus. Bei bando lyginti darbdavio kuriam dirba 100 darbuotoju su savo pajamomis. Ir galvoja, kad darbdaviui jis vienas tuos pinigus uždirba.
nondescript 2013-09-18 15:44
Taip ir nesupratau iš straipsnio, ar čia apie žmones kurie savo noru atlikinėja praktiką (nes tikis ten įsitrint) ar apie studentus, jei savo noru tai oh well... patys pasirinko, jei apie studentus, tai yra sudaroma trišalė sutartis ir visi turi laikytis savo sąlygų, o jei nesilaiko tai gražiai pasikalbi su darbdaviu ir supažindini su savo teisėm, dirbant už dyka tikrai nereikia žemintis, pamenu kai atlikinėjau praktiką irgi bandė užlaikyt ir į namus visokių darbų prisiųsdavo, bet gražiai paaiškinau, kad po 8 valandų mano darbo laikas baigiasi ir viskas.
loggo 2013-09-18 19:18
Tai gal auditorium dirbai? Kas del tavo paskaiciavimu - Nezinau, kaip yra Lietuvoje, bet UK banku ir draudimo paslaugos neapmokestinamos PVM. Be to, nesijaudink, bankai tikrai neskursta. Nebent manai, kad pas juos vien bobutes ateina pavedimus daryt, ir jie per valanda speja tik po 6 bobutes aptarnauti. Jei kalbeti matematiskai - tavo pasirinktas pavyzdys nera tipiskas ir nesaliskas, del ko tavo ekstrapoliacija yra visiskai beverte. Nes tuo paciu principu as galeciau pasakyti, jog pora kartu yra teke banke uztrukti 10 minuciu ir uz pavedima sumoketi 80 Lt. Tai taip gaunasi, kad jie per valanda nuo kiekvieno kasininko uzdirba po 480 Lt? Straipsnio neskaiciau, bet atsimenu mazdaug pries menesi kazka panasaus skaiciau BBC (speju, cia tas pats ivykis), kur Bank of America praktikantas pasimirojo po 2-3 paru nuolatinio darbo. Esme ta, kad jei tu taip nedirbi, paprasciausiai arba taves mandagiai papraso atsistatydinti (jei esi darbuotojas), arba pasibaigus praktikos laikotarpiui tiesiog nepasiulo darbo (jei esi praktikantas). Ir cia krastutinumai - jei nedirbi tokiu valandu, tai susipyksti su visais vadyninkais ir/ar partneriais is eiles (kas reiskia, kad arba apie paaukstinima gali net nebegalvot, arba tiketis labai menko algos pakelimo). Paprasciausiai darbas (projektai) banke (arba kitose finansinese firmose) daznai turi grieztas uzbaigimo datas. Jei tau duodama uzduotis, duodama ir data, iki kurios turi ja uzbaigti, o vadybininkams nusisvilpt, kaip tu ta darba atliksi - per savo 8 darbo valandas, o jei reikes dar ir naktimis ar net savaitgaliais. Nepatinka? Eik kito darbo ieskot. Oficialiai jie visi skelbia, kad turi atitinkamas apsaugas nuo darbuotoju isnaudojimo, bet realiai, jos mazai kur igyvendinamos.
immortallt 2013-09-18 20:22
1) ne ne auditorius, banke archyve dirbau, o po 12h ir virš, ir ne audite, o konsultacijos 2) Na dėl PVM'o ir sudvejojau, dabar tiksliai nežinau, bet esmės labai stipriai nekeičia. 3) Kalbi apie tarptautinį pavedimą, jo kaštai visai kitur yra. O kas dėl pajamų, kaip ir sakiau, daug operacijų yra ir neapmokestinamų, kas laiką irgi ryja, o algas mokėti tai reikia, o dar visi nori didelių algų, tik už jas mokėt nenori. Spangti apie bankų milžiniškus pelnus irgi nereikėtų, nes jų nėra. Iš viso, milžiniškų pelnų nėra, nes padalinus visą pelna ir sumokėjus mokesčius nuo jo prieš algas, gaunasi vidutiniškai darbuotojui po 200 litų, bet tada pamirškite apie dividendus, palūkanas už indėlius, plėtrą, lizingus ir pan. Norėsi naujo buto? Mokėsi ne už pastatytą ar dar tik pradėtą statyti butą, o už butą, kurio dar net projekte nėra - finansavimo tai nėra ir t.t. ir t.t. 4) Neteigiu, kad bankai skursta, sakau, kad nereikia pūsti miglos, kad iš to bankai uždirba. 5) JAV tokia pat situacija yra visoje industrijoje. Jei nenori dirbti - ir nereikia. Varai į kaimą dirbti kur nors už 20,000 US$ per metus ir tiek. 6) JAV nėra tokio griežto darbo reglamentavimo kaip Europoje. Tu jei susitari, gali visisškai teisėtai dirbti po 14h per dieną, kiaurą savaitę. Atskiros valstijos gal kažką ir turi, bet bendra tendencija tokia.
Anonymous 2013-09-18 22:53
Su tais praktikantų „bandomaisias“ „praktikomis“ situacija kaip rusų ar amerikonų armijoje. Patyčios iš naujokų, psichologinė prievarta - ir viskas tam, kad praėjęs tuos mokymus būtų priešiškas visam pasauliui, iškyrus savo dalinį. Bankams tai pats pigiausias būdas užtikrinti, kad darbuotojai būtų ne klientų pusėje; pragarą praėjęs juk neužjaus šiaip varguolio. Nėra pats patikimiausias būdas gaminti robotus, plius tokių skandalų tikimybė, bet šitą būdą gali naudoti bile koks kirvis, jokio pedagoginio ar vadybinio talento nereikia
- 2013-09-18 23:41
Ir, regis, tamstai yra normalu reikalauti iš darbuotojo dirbti 48 h per parą? O jei nenori dirbti, tai tegul eina kitur, a ne?
- 2013-09-18 23:45
Užfiksavai vieną tokį atvejį - metus susirinkinėji pinigus iš įstaigos, palikdamas tik kad kad atlyginimams išsimokėt. Nubankrutuos? Nafik tokie reikalingi, jei nemoka skirstyti darbo krūvio.
Vytax 2013-09-19 00:02
O jeigu pats nori dirbti po 14val. per parą, kad tik daugiau uždirbtum, tai jau nusikaltimas?
faktas 2013-09-19 00:05
Sprendžiant iš to, kiek paskutiniu metu atsirado greitųjų paskolų bankų ir kiek jie investuoja į reklamą, manau, kad bankai uždirba tikrai nemažai.
immortallt 2013-09-19 00:36
faktas, greitieji kreditai, tai ne bankai. Greitieji kreditai tai arčiausia lombardui arba skolinimuisi iš mafijos. Kur aš sakiau, kad gerai dirbti po 14h per savaitę? Aš sakau, kaip yra. Jei žmogus nori dirbti, nematau problemos neleisti. Bet kai yra spaudimas ir tikimasi, kad tu tiek dirbsi, tai negerai.
faktas 2013-09-19 08:22
Tiek bankai, tiek greitieji kreditai atlieka tas pačias skolinimosi funkcijas. Jei greitieji kreditai neturėtų didelio pelno, jų nebūtų tiek prisikūrę, kiek yra dabar (ir vis atsidarinėja nauji!!!). Tai iš esmės kas trukdo klasikiniams bankams pasiimti tų pačių klientų pinigus?
andriulis 2013-09-19 09:46
Už nuimtus 4k litų iš sąskaitos sumokėjau virš 40Lt. Užtrukau kokia 5minutes. Pasiskaičiuokit kiek įmonės sumoka bankam už inkasacijas! Pvz mūsų įmonėje už kiekvieną su banko kortele atsiskaitytą kuro litrą bankui sumokam apie 5ct. Plešia pinigus ir uždirba šimtus milijonų, bet su valstybe dalintis nenori http://www.15min.lt/naujiena/verslas/fi ... 662-329228 Turiu draugų dirbančiu banke klientų aptarnavime, kiekvieną dieną dirba apie valandą už dyką.