Netoli Lietuvos sienos nukrito karinis lėktuvas  (3)

Gana nedidelis Baltarusijos karinių oro pajėgų parkas antradienį dar sumažėjo. Netoli Lietuvos sienos esančiame Lydos rajone, sudužo karinis lėktuvas Su-25 iš 116 šturmo aviacijos brigados.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Apie tai oficialiai pranešė Baltarusijos gynybos ministerijos spaudos tarnyba, kurią cituoja By24.org.

Ministerija patikslino, kad 11.50 val. minėtame kariniame lėktuve kilo nepaprasta situacija, ir lėktuvas tapo nevaldomas. Pilotas įsitikino, kad galimo kritimo trajektorija nesiekia gyvenamų punktų, ir nusprendė katapultuotis. Jis nenukentėjo, ir šiuo metu jį jau rado paieškos bei gelbėjimo būrio pajėgos. Žemėje taip pat nenukentėjo nei žmonės, nei pastatai – lėktuvas nukrito negyvenamoje vietovėje.

Siekiant išsiaiškinti lėktuvo katastrofos priežastis, Baltarusijos gynybos ministerijoje suburta speciali komisija. Ministerijos spaudos tarnyba kol kas nepranešė apie tai, kad būtų nutraukti likusių lėktuvų Su-25 skrydžiai.

Lėktuvas Su-25 buvo sukurtas aštuntojo praėjusio amžiaus dešimtmečio pradžioje sovietų Pavelo Suchojaus aviacijos konstruktorių biure. Sovietų Sąjungos karinių lėktuvų parke jie atsirado 1981 m. Sovietų Sąjungoje šie lėktuvai buvo gaminami dviejuose miestuose – Ulan Udėje ir Tbilisyje. Iš viso jų buvo pagaminta 1320 vienetų. Šiuo metu Su-25 naudoja tik trys šalys – Rusija, Ukraina ir Baltarusija, visoms joms šie lėktuvai atiteko po Sovietų Sąjungos subyrėjimo dalinantis sovietų karinių oro pajėgų turtą.

Iš viso Baltarusijos karinės oro pajėgos iki šiandien turėjo 18 lėktuvų Su-25 ir 5 mokomuosius kovinius Su-25UB. Visi jie bazuojasi Lydos mieste esančiame 116-os gvardiečių šturmo brigados kariniame oro uoste. Dar 20 šio tipo lėktuvų neturi sertifikatų, leidžiančių skristi, ir yra saugomi.

Antradienį įvykusi Su-25 katastrofa yra jau antra Baltarusijos karinių oro pajėgų lėktuvo katastrofa šį dešimtmetį. Ankstesnioji įvyko 2012 m. birželio 12 d. Naugarduko rajone netoli karinio poligono „Nemanas“. Anuometinė katastrofa, deja, neapsiėjo be aukų: žuvo pilotas Nikolajus Gridniovas. Sudužęs lėktuvas priklausė tai pačiai 116-ai oro bazei.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(14)
(1)
(13)

Komentarai (3)