Susirūpinta, kaip Lietuva gintųsi nuo Rusijos žaliųjų žmogeliukų: siūloma daugiau galių ir teisių kariuomenei

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

ZmogZ 2014-10-04 18:55
Esminis faktas: Kryme beveik 60% procentų gyventojų yra rusai. Be visuomenės palaikymo tokios staigios okupacijos nevyksta.
azotas 2014-10-04 19:59
nu tai rygoi irgi rusu tautybes virs 50%..tikriausiai agresijos atveju latvija butu pati pazeidziamiausia is baltijos valstybiu.
Sljder 2014-10-04 21:29
Patiko man estų pocizija šitoj vietoj su pareiškimu, kad tokius "žmogeliukus" be klausimų šaudys Nebepamenu gaila, kieno čia žodžiai.
Rukis 2014-10-04 23:08
Supraskit, kad Ukrainiečiai iki tol manė jog rusai tai jų slavų broliai, draugiška bendrakultūrė tauta besidalinanti bendra susikūrimo istorija (Kijevo Rusia). Ukrainoje visa tai įvyko taip staiga, jog iš žmonių sąmonės šie dalykai išnykti nespėjo. Gi kaip tu šausi į savo "brolį rusą"? Lietuvoje, kaip ir kitose Baltijos valstybėse, šito dalyko nerasi. Na nebent pas merdinčius, nostalgijos kupinus pencininkus, Vilniaus (ne-)lenkus atstovaujančios partijos narius ar pogrindžio komunistus. Iš esmės jokių draugystės ženklų "Žalieji Pelkiniai" nesulauktų mūsų miestuose ir kaimuose iš vietinės populiacijos (apart tų kuriuos minėjau). Aš netgi drįstu teigt, jog tokiu atveju žmonės vienytųsi ir priešintųsi. Vėl atgytų patriotiški jausmai visuomenėje, kaip tai buvo 1988-91 metų laikotarpyje. Kad ir kaip protaujantis lietuvis nemėgs valdžios ir keiks vietinį verslą, jis mieliau išvažiuos gyvent į Anglijos fabriką, nei puls bučiuot vodke smirdančias ir kalašais ginkluotas Uralo kalnų beždžiones.
Edmundas 2014-10-05 14:29
Šiaip kariuomenėje irgi per daug biurokratijos. Kariuomenė turi būti gynybai ir ekstremalioms padėtims reguliuoti, o ne popierių spausdinimui ir siuntinėjimui. Oleko mintis apie "netyčia sustojusį" rusų karinio tranzito traukinį yra verta dėmesio ir atsakingų sprendimų priėmimo.
SPeed_FANat1c 2014-10-05 17:12
aisku saudyt iskart ir nk nelaukt pamacius zalius zmogeliukus ir paskelbt karine padeti jei tai reikalinga kad nato galetu gint mus. Is vis tada nato turetu biski pasikoreguot istatymus kad nebutinai atviros karines invazijos metu turi gint o nuo bet kokios atviros uzdaros ar dar kokios. Arba jei jie sutinka pasiduot tai uzdaryt juos ir tardyt wtf is going on.
kestutisz 2014-10-06 14:24
"šaudyt iškart" skamba prastai, pirmiau reiktų bent jau bandyti sulaikyti kaip ir kiekvieną įtartiną tipą (na nereikia kur nors miške iš karto be įspėjimo tikrais ginklais sušaudyti kokių karą žaidžiančių airsoft'ininkų). Ypač jei jis dar ir ginkluotas (deja, matyt Ukrainoje teisėsaugai buvo pernelyg įprastas vaizdelis po miestus ir kaimus gaujomis šmirinėjantys ginkluoti banditėliai - na, bet teisėsaugos išsivalymas geriau vėliau negu niekad)