JAV karinės oro pajėgos: kas ir kaip gintų Europą karo atveju?

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vanduo4 2014-10-08 03:09
- NATO savo nares gintu turimomis technologijomis, kurios dauguma atzvilgiu pranoksta artimiausius konkurentus (Kinija, Rusija). Na bent jau taip jie deklaruoja viesai; - Rusija - budama nepajegi gintis tiek technologiskai, tiek ekonomiskai, kuria puolamuosius/ardomuosius ginklus, kuriems NATO tariamai neturi gynybos: 1. Atomine bomba - ji tipo atbaido NATO nuo ysiverzimo y Rusija; 2. Masinio naikinimo ginklai - raketines sistemos su yvairiais uztaisais. Akivaizdu, kad cheminio ginklo neuztektu - NATO teritorija juk didele. 3. O kas jeigu Biologinis ginklas? Ebolos virusas Afikoje jau nebekontroliuojamas. Savaitgaly uzfiksuotas pirmasis susirgimas Ispanijoje: a) Rusija jau uzdraude maisto produktu importa y Rusija; b) Rusijoje rengiamasi 4 darbo dienu savaitei, kad zmones maziau laiko praleistu viesose vietose; c) grasinimai uzdaryti oro erdve ir tam ruosiamasi; 4. propagandos sklaida, radikalizmo skatinimas, energetiniu projektu blokavimas ir pan. NATO narese; - Argi visam tam reikalingas pranasumas oro erdveje? - Manau, kad vakarai susitvarkys tiek su energetiniais projektais, religinemis - politinemis suirutemis, bei ekonominemis problemomis; Tad Rusija, keldama sumaisty tik blefuoja, kad laimeti laiko perejimui nuo ES energetines priklausomybe prie Kinijos energetiniu projektu. Tad jeigu dar galima kazka padaryti, tai reikia daryti dabar; - O kad efektas butu stipresnis, manau reikia laukti viruso mutacijos. Nebent, nebent - cia dar daug kas nepasakoma, kadangi tai is esmes politinis - ekonominis - karinis konfliktas. Dauguma zmoniu vakaruose dar net nezino kas vyksta tarp NATO ir Rusijos. Panasiai kaip, vyksta NATO tarptautines pratybos, deja as matau kariu y Baltijos salis perdislokavima, o ne tik pratybas. - Jauciu kad si ziema bus labai sunki visiems.
zaliaakis 2014-10-08 08:21
Didziausia buna klaida kai nuvertini priesa !!! Jei karo tikslams technologijos nezinomos, tai nereiskia kad neturi ko tais tobulesnio ? Seip rusai jau senai pasizymejo viska slepti ir viesai neskelbti kas kaip pas juos... O ir kare visos priemones pateisinamos, vardan geresnio rytojaus. Tik ta ,,rytoju,, skirtingai supranta priesiskos puses. Ir jos visada bus teisios pagal ,,savo,, pasauleziura ir mastysena...
Laurynas19 2014-10-08 14:34
Vertimas: - Kaip norėčiau, kad šią žiemą kasnors įdomaus įvyktų ir taip pagyvintų mano gyvenimą.
giedrius.saugai 2014-10-08 16:24
Anglosaksai labiausiai įvaldę meną kariauti svetimomis rankomis. Idealiausias variantas - tai supriešinti Rusiją su Kiniją, o kol to padaryti nepavyksta ( nes šių šalių vadovai puikiai supranta su kuo turi reikalą ir to neleidžia), tai žaidžiama mažesniais lokaliais karais : Pilietinio karo išprovokavimas Ukrainoje, nestabilumas artimuosiuose rytuose, ISIS sukūrimas ir palaikymas ir t.t.
Shioks 2014-10-09 00:22
Jau delfyje prisiskaiciau apie galingiausia JAV technika, bet beabejo visada pasitikrinu ir abejoju ar ji tikrai geriausia. Dazniausiai tai tik snipstas, sapaliones ir tiek. Visu pirma tavo ziniai, jei tu manai, kad NATO ar Rusija ruosiasi viena su kita kariauti, iskart nebera tikslo su tavim diskutuoti, bet pabandysiu. 1. Atomine bomba saltojo karo metais buvo atsvara kitai atominei bombai kitapus Atlanto. Ju tikslas nebuvo naikinti, o tik apsisaugoti nuo neprognuozuojamu situaciju, chaoso. 2. Cheminio ginklo? Vaje vaje, jau praejo tie laikai kaip 1-masis pasaulinis karas baigesi. Karas visada vyksta del kazkokio tikslo - sunaikinti tai nera tikslas. 3. Biologinis ginklas visada gali atsisukti pries jo kureja, nesvarbu kaip jis pasitiki savimi, viena kita mutacija viruso ir zek tampi tokiu pat ligoniu kaip ir tavo pacientas. a) jei tikrai dometumeisi tais dalykais rimciau suprastum, kad maisto embargas tik dalinis (ty tam tikrom valstybem ir tam tikrom prekem) b) sita utopija pirma karta matau tik is taves, nzn is kur tokias naujienas trauki. c) ir vel oro erdves uzdarymas butu dalinis, tam tikroms kompanijoms. 4. Propoganda skleidziama visur ir Rusijos ir ES ir JAV ir Kinijos, visi pateikia savo pasaulio matyma vis kitaip. Apie koki radikalizmo skatinima cia rasai? JAV skatinina ivairiuosio plauko radikalus ivairiuose pasaulio valstybese, net dokumentai yra isslaptinti ju archyvuose. Energetiniu projektu blokavimas hmmm, manau tureciau paminet musu Vyriausybe, kuri dar nesugebejo elektros aukstos itampos liniju i Svedija nutiesti, rail baltik projekto stabdymas, AE uzdarymas kuris bus baigtas gal kitam amziuje (beto sita AE Ignalinos vis dar atitiko visus saugumo reikalavimus ir galejo drasiai veikti maziausiai 10 metu), to pacio suskystintu duju terminalo statybos pradzios nukeldinejimas. Si ziema salta bus tam kas netures is ko susimoketi jeigu ka. Zinai man jau atsibodai su savo neisprusimu, cia bandai kazkokius melus skleisti ir kalti tai zmonems i galvas, slykstu man zet i tavo komentarus, intelekto nerasta.