Įspėjimas iš „Google“, „Facebook“ ir „Microsoft“: jei tai nesiliaus, internetas žlugs

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

lucy 2014-10-13 14:24
Internetas "nesulūš",bet JAV įmonėm ypač kurios specializuojasi į saugumą ne pyragai, nes pvz jei tau reikia tikrai saugaus routerio tu į CISCO rimtai nebežiūri, nes žinai kad bet kada prie jo gali prisijungti.
Radiant 2014-10-13 22:09
ar tikrai "nesulus", va pamatysim jog ateity gali nuspresti nuo interneto atsiriboti rusija, kinija, var ir pradings penktadalis interneto vartotuju
stdio 2014-10-14 07:43
Na tokio briedo dar reikia paieškoti. Bent kiek prakutęs tinklistas iškarto pastebėtų jei jo routeris pradėtų nesankcionuotai komunikuoti su kažkuo. O pasauliniu mastu tai nuslėpti būtų tiesiog neįmanoma. Ką jau kalbėti apie rizikas ir žalą Cisco kompanijai. Suprantu, ką lucy siūlo - naudoti Kinų ZTE, Huawei ar HP, iš kurių vienas jau buvo papuolęa į tokį sklandalą, dėl špionažo.
kestutisz 2014-10-14 08:14
Cisco ar kt ne prie ko - viskas kur kas paprasčiau - jei routeris/serveris/firewall'as ir pan stovi kažkieno svetimoje teritorijoje, ir tu turi ten kažkokios įdomios informacijos, labai tikėtina, kad kabelio galas prieš įkišant į portą gali būti įkištas į kokį spec nematomą devaisą. Pvz optikai yra prizmės (splitteriai), ethernetas dar paprasčiau. Aišku, "savoje teritorijoje" greičiausiai sėdi įsitaisęs "savas" saugumas kuriam aktualu jog informacija ten ir liktų, o ne būtų iškelta kitur :)
vytra 2014-10-14 11:36
- Kad visos "rimtesnės" valstybės seka viena kitą špionų pagalba, senas klasikinis faktas. Problemą kelia "parsidavinėjimas", kai paieškos gigantė parduoda savo kūną ir sielą, iškeldama į paieškos paviršių tik tuos, kurie daugiau sumokėjo, taip numarindama bet kokius gerus projektus (padorius)?. p.s. .. manau tai verta tarptautinio teismo.