Atakos prieš Lietuvą scenarijus: Rusijai nereiktų nei tankų, nei specnazo žaliūkų

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

bahuriux 2014-10-19 17:07
Jei nenorima susidurti su saugumo problemomis energetikoj ir infrastrukturoj. Tai tos sistemos paprasciausiai neturi tureti jokios prieigos prie interneto, nera interneto = nera pavoju. Kazkokiu budu viskas veikdavo ir pries 20, ir preis 50 metu, gal ant reliu bet veike patikimai ir be kibernetiniu gresmiu.
Arns 2014-10-19 18:28
Papasakok bobutei, patiks tavo mąstymas Taip, dirbo, bet dirbo ir šimtais daugiau žmonių, kurie stebėjo mažiau parametrų, mažiau valdė ir pan. Kompiuterizacija ne iš išpindėjimo atliekama, tačiau ji irgi turi saugumo ribas, atminkim Irano AE incidentą, kai buvo sugebėta įdiegti kenksmingą programą. Tikrai nereikia manyti, jog tokioj valstybėj dar atsainesnis požiūris į saugumą ir technologijos diegiamos negalvojant apie saugumą. Tačiau kai norima, randama būdų prieiti.
bahuriux 2014-10-19 19:27
Tai tu man isaiskint kam atomines jegaines kompai turi buti ijungti i interneta?
ZmogZ 2014-10-19 19:55
Jeigu moderniausių pasaulio valstybių infrastruktūros sauga kaip kortų namelis, tai kokia tada yra Rusijos?
qriuqriu 2014-10-19 20:02
uztenka savo fleske ar debiliaka prie kompo prijungt zmogeliui is administracijos vnz biurokratui ir to pakaks, kad sistema vidine uzkrest, dabar nebutinas internetas, uztenka zmogisku ydu arba savu zmoniu viduj, nuo to niekad neapsisaugosi, tam ir reikalinga sistema keliu lygiu, kad eliminuotu tokius atvejus, kita situacija- avarija jegainei neprijungtoj i joki tinkla, kaip civiliai suzinos tai ir ar reiks evakuacijos plano 1-2h begy? telefonu? P.S. cia labai grubiai apmetu, kas pirmiausiai i galva sauna
sloggi 2014-10-19 22:23
Isduodi darbo rubus, spintele ant kodinio uzrakto. Telefonai ir visa kita fignia kas nesusija su darbu paliekama, kad nesumastytu gudraut statyk metalo detektoriu, kaip aukso liejykloj kokioj. Betkoki softa ateinanti is isores praleist pro ciapat dirbancio programuotojo rankas, kad praziuretu. Manau didziaja dali problemos eliminuosi. (Aisku, nepradekim galvot Bondo filmu senariju kaip butu galima tai apeiti.)
Arns 2014-10-19 23:04
Nežinau, čia naivumas ar kvailumas? Kam gali reikti kokio viruso ar mažo sabotažo kokioj AE ar paskirstymo tinkluos? Tik tiems, kas turi sumąstę kažką ne itin gero. Na, o jau tokiais atvejais būna taikomos visos schemos. Čia ypač "žiniuoniui" Bachuriux, kuris tiki jog Iranas savo AE, tiesiog siauramoksliškai įsivedė ir viską pasijungė per internetą, o kažkoks kvailys dar islamo pron svetainę atsidarė Irano atominės energetikos mokslininkų sprogdinimai tikrai buvo nesusiję su suplanuota ataka užkrėsti elektrinę, kurioj galimai buvo sodrinamas uranas atominei ar šiaip gerai nešvariai bombai...
DJ_LFS 2014-10-20 07:34
Jei teisingai supratau, tai esu girdėjęs iš vieno kompiuterių saugumo eksperto, kad įmanoma įsilaužti į netoli esantį kompiuterį net jei jis nėra prisijungtas prie interneto pasitelkiant vien kompiuterio skleidžiamas elektromagnetines bangas. Skamba neįtikėtinai, tačiau pastebėjau, ant savo naujojo skaitmeninio tv, kuris gaudo televizijos signalą skaitmenine antena, jei šalia padėtas kompiuteris kažką aktyviai daro, tai televizoriaus ekrane matosi vaizdo trikdžiai, vadinasi kompiuteris kažkokias juntamas bangas nuo savęs skleidžia...
kestutisz 2014-10-20 08:11
Kiek jau ten programuotojų/saugumo specialistų galinčių įvertinti BadUSB tipo ataką? Su uždarais tinklais gali būti kaip tik problema - "ai ten niekas neįsilauš" ir stovėti pamiršti metų metais :)
zaliaakis 2014-10-20 08:15
,,Atakos prieš Lietuvą scenarijus: Rusijai nereiktų nei tankų, nei specnazo žaliūkų,, Gal ir teisus !!! Su musu politiku sprendimais, jau dabar daug net nezada ,,priesintis,, Nes jau ,,eiliniam,, zmogeliui dzin kas valdzioj bus. Svarbu butu geriau, daug pazadu ir dar jei netycia jie pildytus ? Trumpiaus pasakius, tevyne galima ir yra noro ginti, kai matai savo tevynes ateiti. Jei ne, tai kam ?
immortallt 2014-10-20 09:20
Pala pala, o kaip faktas, kad ir Kaliningradą - vieną pagrindinių Rusijos karinių bazių paliktume be elektros?