Vairuotoja šokiruota: sustojo prie perėjos, bet gavo baudą  (6)

Reguliuojamoje pėsčiųjų perėjoje privalu sustoti ne tik laiku, bet ir vietoje. Jei užsidegus raudonam signalui dėl pavėluoto stabdymo kirsite nubrėžtą „Stop“ liniją, galite gauti baudą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Būtent taip nutiko vairuotojai Justinai, kuri iš policijos tarnybos gavo labai netikėtą nuotrauką. Joje įamžintas prieš reguliuojamą Žvėryno mikrorajono Sėlių gatvės perėją sustojęs jos automobilis. Užfiksuotas 0 km/val. greitis, taigi automobilis nejuda, tačiau priekiniai jau yra už „Stop“ linijos, o kadangi dega raudonas šviesoforo signalas, tai yra pažeidimas.

Galėjo suveikti per klaidą

Vilniaus miesto savivaldybės eismo reguliavimo skyriaus specialistai apie tokios įrangos naudojimą tikino nieko nežinantys. Septyniose miesto pėsčiųjų perėjose naudojamos sistemos fiksuojančios automobilius, kurie pravažiuoja degant raudonam signalui. Tačiau jos pastebi tik judančias transporto priemones.

Jei vairuotojas pažeisdamas Kelių eismo taisykles degant draudžiamam šviesoforo signalui kerta „Stop“, jis yra fiksuojamas. Duomenys automatizuotai siunčiami į Lietuvos kelių policijos tarnybos pažeidimų registro duomenų sistemą. Tokios priemonės yra įrengtos: Naujamiesčio, Šeškinės, Žvėryno, Antakalnio, Viršuliškių, Pašilaičių seniūnijose.

Kaip patikino savivaldybės eismo organizavimo skyriaus vedėjas Tomas Kamaitis, specialios įrangos, skirtos ir stacionarių pažeidėjų fiksavimui reguliuojamose perėjose nėra. Visgi jis neatmetė galimybės, kad sistemos galėjo suveikti, jei automobilis prieš perėją stovėjo visą raudonos šviesos ciklą.

Pažeidėjus fiksuojančios įrangos daugės

Šiuo metu savivaldybė yra paskelbusi paskelbusi konkursą dėl greičio kontrolės sistemos plėtros. Tai reiškia, kad ateityje įrangos fiksuojančios pažeidėjus reguliuojamose perėjose bus daugiau. Savivaldybės duomenimis, automatinė įranga pėsčiųjų perėjose vidutiniškai kas mėnesį fiksuoja apie 700 pažeidimų.

Primename, kad nuo sausio 1 d. didės bauda už važiavimą esant draudžiamam šviesoforo signalui arba reguliuotojo gestui bei nesustojimą prieš pėsčiųjų perėją, kai to reikalauja taisyklės. Už šiuos pažeidimus vairuotojams grės bauda nuo 28 iki 86 eurų (nuo 97 iki 297 Lt) arba teisės vairuoti transporto priemones atėmimas nuo vieno iki šešių mėnesių.

Šiuo metu nustatyta piniginė bauda yra mažesnė – nuo 100 iki 200 litų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Lrytas.lt
Lrytas.lt
Autoriai: Saulius Rinkevičius
(22)
(3)
(19)

Komentarai (6)