Apledėjusių stiklų gramdymo subtilybes: ką verta žinoti

Komentarai Prisijungti

Viršuje:   Seniausi | Naujausi

vytautas82 2014-10-29 13:56
Kas gyvena privačiam name, bet nelaiko mašinos garaže, galima į automobilio saloną įdėti elektrinį radiatorių su prailgintoju ir įstatyti laiko rėlę, kad įjungtų radiatorių pvz. prieš dvi valandas.
Nerkus 2014-10-29 15:50
Žiemą saulė 8 val ryte dar būna per žemai, mieste dažniausiai mašiną dengia šešėliai. Šiandieną saulė tekėjo 7,15, tai reiškia jau dabar mašinos statymo ekspozicija nebeturi reikšmės. O be to žiemą saulės daug mažiau būna. Drėgmę iš salono gerai sugeria ryžių maišelis. Po kilimėliais galima pakisti laikraščius, kad drėgmę sugertų, tik reikia nepamiršti jų keisti. Kilimėlius geriausia turėti guminius, nes medžiaginiai sudrėgsta nuo sniego.
amas 2014-10-29 15:52
Geriausia pirkti automobilį su elektra šildomu priekiniu stiklu ir kondicionierium, partarasis neledžia rasoti iš vidaus
evaldosia 2014-10-29 18:07
kas gyvena nuosavam name;padarai jungtį 220 v,prie signalizacijos pritaisai rėlę.išjungi signalizacija, persijungia rėlė ir ,įsijungia šildytuvas nuo 220 v.aišku, jei prijungta junktis.nėra problemų su laiku.
xuy 2014-10-29 18:07
Geriausia yra stikla išsiiimti ir parsinešti namo. Tinka prie straipsnio.
bahuriux 2014-10-29 19:11
Ekspozicija turi reiksmes, jei priparkuosit masina taip, kad priekinis stiklas butu atsuktas i gyvenamus sildomus pastatus, netoliau nei 15-20 m tada yra sancu, kad stiklas nebus apsales. Deja tokiu salygu retai pasitaiko.
pazystamas 2014-10-29 19:31
Jei masina stovi po tankiu krumu tai stiklas nerasoja ir maziau apsala. Isbandyta, kiekviena diena patvory po krumu statau. Soniniai stiklai prie tvoros irgi neapsala.
kiesza 2014-10-29 20:56
Yra dar toks kiek mužikiškas būdas : nakčiai užmeti skudura ant lstiklo, o ryte ji nuemi, neapšąla
ponulis 2014-10-30 12:05
turiu masina sildomu priek. stiklu, tikra dovana ziema. ijungi, 1 min ir ledas ATSOKSTA nuo stiklo, o daugiau su ranka pastumi ir nukrenta. Beda, kad valgo akuma smarkokai sitie langu sildymo mech. Kitu atveju purskiami skysciai padeda, jei nera -20. O kas nuosavame gyvena, tai yra spec. priekiniam langui uzdengti sintetines medziagos su remu gabalas + ant veidrodziu uzsimauna. Daugiabucio kieme, tai dienu reikalas, kada pavogs.
Vitaliokas 2014-10-30 12:16
galima valeriankes pripilti ant lango, katinai sutups ant jo ir sildys visa laika
mobilunkas 2014-10-30 16:36
daug metu ploviau priekini stikla siltu vandeniu, ne verdanciu, tai susidare keli ratilai kur stiklas nuo vidines pleveles atsisluoksniavo. bet niekas nesuskilo, masina del senatves iskeliavo i metalo lauza. Kita masina jau irgi tapo metalo lauzu, bet stiklui nieko neatsitiko, tik karta per didziulius salcius valytuvai nuo plovimo taip isalo i leda kad tik atodrekio sulaukes sugebejau juos paleist. aisku kartais stiklas plaunant labai nemaloniai sutraskedavo, jau galvodavau kad skils. Tiesiog nereikia labai karsto vandens ir kad lauke nebutu baisus minusas
trapecijus 2014-11-01 13:51
Aš manau kad reikia imti pavyzdį iš labiau patyrusių tokias sąlygas vairuotojų. Kiek teko matyt Italijoj, Austrijoj, Šveicarijoj bei pietų Prancūzijoj (kur prie Alpių žmonės gyvena), tai jie išlipę iš mašinos atlenkia valytuvus. Pradžioj atrodė keista - visos mašinos paliktos nakčiai su atlenktais styrančiais valytuvais. Po to ryte vairuotojas(-a) prakrapšto durelių rankeną, užkuria automobilį ir eina aplink jį su šluotele. Kol apeina jau ir stiklai ima tirpti. Užlenkia valytuvus ir sekmingai nusivalo likusį aptirpusį sniegą ar ledą ir pradeda važiuot. Na jei reikia dar prie vietos ir grandines ant ratų užsideda. Tiesa, tik vieną tokį atvejį mačiau. Arba priekiu varoma mašina atbulom į kalnelį kyla. Fizika...
kionig 2014-11-01 13:59
, tad kuo valytuvų atlenkimas padeda? Kad jie neprišaltų? Kaip supratau, tai naudojamas mašinos kuras langų ir salono atšildymui.. Nepigu, oi nepigu. Tad kokia čia neišpasakyta patirtis? P.S. Priekiu varoma mašina atbulom kyla? Gal jau kažką maišai, o greičiau tai gali būti labai paplitusi optinė iliuzija kalnuotose vietovėse. Youtube pilnas tokių vaizdelių ir fizikos "fenomenų".
punktyras 2014-11-01 14:38
Atlenkti valytuvai neprišąla ir netrukdo valyti stiklo. Nerašo žmogus, kad čia kokia panacėja, tiesiog, kad matė tokį vaizdą. Ir mūsuos juk daug kas įjungia variklį ir tada imasi sniegą ledą valyt, varveklius daužyt Kylančio į kalną automobilio pakalnėn nukreipti ratai spaudžiami labiau, nei įkalnėn, lyginant su horizontaliu keliu. Ir kuo įkalnė statesnė, tuo labiau šis efektas jaučiamas.Todėl logiška į stačias snieguotas įkalnes priekiniais ratais varomu automobiliu važiuoti atbulomis.
kionig 2014-11-01 15:32
Priklausomai kiek ten šalčio tebūna, kad verta būtų kas kartą atlenkinėt. Na jis rašė, kad verta mokytis iš "labiau patyrusių", kas visiškai nenaujiena ir čia, Lietuvoje. Netgi ne vieną mačiau taip darantį. Kas su skudurais langus užsidengia ir atlenkia valytuvus, kas dar kaip susigalvoja. Šiais laikais naujesnės mašinos turi antipraslydimo sistemas, tad nereikia nieko burti atbulomis. Na, o jei mašina sena, tada ir padeda tokie dalykai. O apskritai apie apšalusių langų gramdymą, tai niekas nieko naujo neišrado. Straipsniai tėra "repost'ai", o jų naudingumas - nulinis, kad užpildytų srautą. Vis tiek, kad ir kiek čia visi filosofuoja tą patį per tą patį, kiekvieną rytą važiuodami į darbą padirbėja gramdikliu pirmiau užkūrus variklį, kad sušildytų saloną.