Jau greitai žmonių riešus juos dėvimi dronai (Video)  (4)

Sukurtas pirmasis pasaulyje dėvimas dronas, kuris skraido, o prireikus susilanksto bei prisitvirtina prie riešo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pavadintas „Nixie“ įrenginys jau spėjo laimėti prestižinį „Intel“ dėvimos elektronikos konkursą. Už pirmąją vietą inžinierių komanda (Stenfordo universiteto fizikai: Christoph Kohstal, Jelena Jovanovic ir Michael Niedermayr) gavo net 500 000 JAV dolerių (1,4 mln. litų). Juos išradėjai investuos į masinės įrenginio gamybos pradžią, todėl šiuos prietaisus ant žmonių riešų galėsime išvysti jau visai netrukus. „Mes labai džiaugiamės savo laimėjimu ir jaučiamės labai pagerbti, – teigė „Nixie“ kūrėja Jelena Jovanovic, – Atkurti visas dronams būdingas funkcijas laikrodžio dydžio įrenginyje buvo tikras iššūkis. Tačiau šiandien mes turime stabilias apyrankes, kurios gali išsiskleisti ir stabiliai skristi. Kitame etape savo turimus pusę milijono dolerių mes panaudosime tam, kad šis įrenginys atsirastų žmonių kasdieniniame gyvenime“. Kaip pažymi Jovanovič galutinis produkto variantas bus „saugus, gražus ir intuityvus“.

Pagrindinė šio miniatiūrinio drono paskirtis yra fiksuoti savininko gyvenimo akimirkas. Kai dėvintysis žmogus nori pradėti save filmuoti ar fotografuoti užtenka nuspausti mygtuką, ir skraidyklė išsiskleidžia, pakimba ore bei judesio jutiklių pagalba seka kiekvieną kūno judesį. Kai dronas baigia užduotį, grįžta ant savininko riešo, kur gali pasitarnauti, kaip balsu valdomas laikmatis.

„Mūsų išradimas orientuotas į ekstremalaus sporto, pavyzdžiui alpinizmo, mėgėjus. Šis prietaisas, tikėtina, bus šiek tiek brangesnis už „GoPro“ kamerą, tačiau kur kas vertingesnis. „Nixie“ tikrai pakeis mobilių kamerų pasaulį“, – komentuoja išradėjai.

Antrąją konkurso vietą laimėjo kompanija „Open Bionics“, kuri pasiryžo sukonstruoti efektyvų, nebrangų ir plačiajai visuomenei pritaikytą 3D spausdintuvą. O trečioji vieta atiteko „ProGlove“ fizinio darbo spaudimą sumažinančių pirštinių kūrėjams.

„Intel“ dėvimos elektronikos konkursas rengiamas kasmet. Jis jaunus žmones kviečia kurti visuomenės buitį bei gyvenimą palengvinančius inžinerinius produktus, kuriems dienos šviesą padeda išvysti elektronikos gigantės skiriamo solidaus fondo lėšos.

(46)
(5)
(41)

Komentarai (4)